fbpx Skip to content

Ismét letölthetjük az Apple Watch-unkra a Google Térképek alkalmazást.

Ugyan 2017-ben a Google megszüntette a Google Térképeket az Apple Watch-okon, a múlt hónapban bejelentették, hogy a Google Maps visszatér a watchOS-re.

Az Apple Watch-on a Google Maps arra összpontosít, hogy lépésről lépésre segítse a haladásunkat, valamint minél pontosabb becsült időt mutasson. Az alkalmazás elsődleges képernyőjén az „Aktuális út” látható, míg alatta felsorolva mutatja az „Utazási idők” listát, ami magában foglalja az otthoni, munkahelyi és egyéb mentett parancsikonokat/célokat.

Közvetlenül nem tudunk célpontot megadni az órán keresztül. Az app automatikusan a telefonos alkalmazásra irányít minket, majd ha beírtuk a kívánt címet, utána folytathatjuk a navigáció használatát az Apple Watch-unkon is.

A watchOS támogatja az autóval, kerékpárral, tömegközlekedéssel vagy gyalogosan történő navigációt, amit akár közvetlenül az óránkon is beállíthatunk, majd a Maps felajánlja nekünk a lehetséges útvonalakat, amiket már elmentettünk.

 

Az úticél kiválasztása után az irányok nagy ikonokkal jelennek meg, amiket az app időben jelez nekünk, ezzel is megkönnyítve a közlekedést. Az alkalmazás haptikus funkciókat is használ, így jelezve a következő útvonalat, tevékenységet.

A név ellenére a térkép valójában nem jelenik meg a watchOS-en, ellentétben az Apple Térképek alkalmazásával. Fontos, hogy a telefonunk folyamatosan kapcsolatban legyen az óránkkal, ugyanis csak így tudjuk használni az óránkon a Google Maps-t.

Szerinted hasznos a Google Maps az Apple Watch-ra?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok