Apple Watch-ra és CarPlay Dashboardra is érkezik a Google Maps

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Google a napokban két nagyobb bejelentést is tett az Apple felhasználók örömére.

 

2017-ben ugyan a Google törölte a Google Térképet a watchOS-ről, de most minden bizonnyal újra használhatjuk majd a navigációs alkalmazást az óráinkon is. Bónuszként a vállalat azt is bejelentette, hogy CarPlay Dashboardra is kiterjesztik az applikációt.

A CarPlay Dashboardon anélkül, hogy bezárnánk a térképet, könnyedén léptethetjük az aktuálisan hallgatott zeneszámokat, de akár rápillanthatunk a naptáridőpontokra is.

A watchOS esetén pontos megjelenést még nem tudni, de az biztos, hogy hetek kérdése és részletes navigációs lehetőségekkel használhatjuk óránkon is. Legyen az séta, kerékpározás, autózás közben vagy akár tömegközlekedési eszközön.

A térképet teljeskörűen csak telefonunkkal kiegészülve tudjuk használni. Míg az elmentett helyekre, például haza vagy a munkahelyre az Apple Watch-ról is elindítható lesz a navigáció, de az új címek elindításához szükség lesz a telefonunkra. Természetesen ezt követően a navigálást követhetjük tovább az óránkon.

Te várod a Google Maps-t az óra és a CarPlay esetén?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. VWaci says:

  Ha úgyanúgy fog rezegni az irányváltásoknál mint az apple térképe akkor várom

 2. gunar says:

  Na ja és ha ugyan úgy betervezi vidéken a földutakat is, akkor mindegy melyiket nem lehet normálisan használni. Pedig az órás megoldás marha jó lenne amit az apple térkép csinál

 3. ef-dani says:

  Ilyen hülyeséget bármelyik képes csinalni.

 4. gunar says:

  az iGO nem, csak hát ott meg ugye az NNG a problémás közeg

 5. szorian says:

  már megjött a hét eleje óta működik a dashboard.

 6. vjan says:

  Engem egyszer az iGo akart elvinni a szántásba. Akkor bejelentettem nekik a hibát, azt válaszolták, hogy javítják. Két év múlva még ugyanúgy volt. Most már lehet, hogy javítva lett, de nem használok iGo-t.
  Viszont, ha a Google térképen hibát találok, és bejelentem, heteken belül javítják. A Waze még gyorsabb, és azt is átveszi Google.

 7. ef-dani says:

  Dehogynem. Csak ott várhatsz éveket a térkep frissítésére, az Applenél meg rövid időn belül javítják a bejelentett hibát.

 8. gunar says:

  Amit írtatok az igaz is a mi rendszerünkön és pont erre céloztam amikor az NNG-t írtam az iGO esetében problémaként. Pont ezért is használok évek hosszú sora óta navigálni androidos eszközöket és azt csak erre a célra, mert ott a navis közösség ügyesen műti a progit és mindig van friss térkép, az aktuális legfrissebbeket portolva bármin is jelenik meg ahol az NNG nem tudja hanyagolni a frissítéseit.
  Azon már az iGO Luna-t használom, ami még közel nem teljes, pláne hogy mindig csinálnak vmi új dolgot bele a profik, amik sok esetben a hivatalosban sem v csak később jelenik meg, mert az NNG látja sokaknak tetszik és inkább beleteszi, hogy nem pártoljon el tőlük mindenki a warez iGO-k felé. Volt nagyon profi HUD is az iGO generációkhoz, jobb mint a legtöbb navi programban, csak a kivetítése gond sok esetben sajnos és ezért nem tud igazán elterjedni. Pont ezért is örültem volna ennek a megoldásnak, hogy az órán is látom amit kell és így elég volt a teló csak bemondta amit kell de végig a tokban maradhatott anélkül, hogy kijelző zabálta volna az akkut. Amikor vmi nem kerek csak ránéztem az órára és megoldódott, csak ez a földutas dolog ami néhányszor gondot okozhat majd, főként hogy azt sem írja mint a többi a tervezésnél hogy földutat is tartalmaz, na meg a többi korlátozást sem láttam ott, bár lehet csak mert pont nem volt.
  Igaz ha sokan kérik esetleg vmikor belekerülhet a programjukba is.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!