Egyedi tervezésű arcmaszkot készített az Apple a vállalati és kiskereskedelmi alkalmazottak számára

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple egyedi arcmaszkokat tervezett és gyártott az alkalmazottai számára, amely három rétegű anyagból készült a megfelelő szűrés miatt.

A cég emellett speciális, átlátszó maszkokat is vásárolt a siket vagy hallássérült vásárlók miatt, akik így már szájról olvasva meg tudják érteni a bolti eladókat jelnyelv használata nélkül is. A maszkokat a következő hetekben kezdik el kiküldeni az Apple vállalati és kiskereskedelmi alkalmazottainak, amelyek felváltják a megszokott szövetmaszkokat.

Áprilisban, a világméretű COVID-19 járvány amerikai elterjedésekor az Apple arcvédőket tervezett, amelyeket rászoruló helyeknek ajándékoztak.

Ezek az új maszkok még kifinomultabbnak tűnnek, mint az eddigiek. A maszkokat teljes egészében az Apple belső csapatai tervezték és gyártották, és a vállalat ügyelt az anyag beszerzésére is, hogy ne vásárolják fel a kórházak által használt, egyéni védőeszközökhöz szükséges anyagkészleteket.

Az Apple Face Mask három rétegből áll, hogy megfelelő szűrést biztosítson mindkét irányban. Ötször is mosható és újrafelhasználható – mondta az Apple az alkalmazottainak. Tipikus almás stílusban a maszk egyedülállónak tűnik, felül és alul is biztonságosan fedi a viselő orrát és az állát. Állítható akasztóval készült, amely kényelmesen illeszkedik az ember füléhez.

A vállalat már több tízmillió N95-ös maszkot adományozott a világ egészségügyi intézményeinek, de az még kérdéses, hogy külső használatra is gyártják-e majd az új maszkokat. Az Apple Store házirendje előírja, hogy az alkalmazottak és az ügyfelek arcmaszkot viseljenek, ezért minden Apple Store-ba belépéskor maszkot osztanak ki az ügyfeleknek.

Az Apple a világjárvány következtében az iOS 13.5-tel módosított a Face ID feloldási folyamatán is, így a telefonunk már szinte azonnal felismeri, ha maszkban vagyunk, és feldobja a jelkód kérését ahelyett, hogy hosszú másodpercekig próbálkozna az arcunkat felismerni.

Korábban már írtunk egy hasznos cikket arról, hogy mit tehetsz, ha azt szeretnéd, hogy arcmaszkban is felismerjen a Face ID, ezt a cikkünket ide kattintva olvashatod el.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gunar says:

  Melyik képet kell nézni a specialis apple arcmaszkhoz? :roll_eyes: Csak mert nem látom mi is benne a spec-apple vagy ennyire jól titkolják?

 2. pAnk says:

  Büszke vagyok erre a csapatra, hogy meg tudott tervezni egy… arcmaszkot. :see_no_evil:

 3. Mairtin says:

  És igen. :grin:

  Ha ezt a maszkot valaki piacra dobná, (szerintem biztosan ki fog kerülni az ebay-re) csak azért is drága lesz mert az Apple gyártotta. -és még nincs is rajta az alma logó. :grinning:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!