10 éve indult az iTunes Ping, az Apple zenei közösségi hálózata

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha az Apple-re gondolunk, akkor elsőnek mindig a sikeres termékek jutnak eszünkbe, mint a Mac, az iPod vagy épp az iPhone.

Voltak azonban félresiklott projektjei is a cupertinói vállalatnak, többek közt az iTunes Ping közösségi hálózat is, ami 10 éve, 2010 szeptember elsején indult.

Akkoriban az Apple így nyilatkozott a szolgáltatásról:

Az iTunes Ping segítségével követheted a kedvenc előadóid, mint Lady Gaga, Coldplay, U2, Jack Johnson, Yo-Yo Ma és mások, megnézheted, hogy mit csinálnak, láthatod a közzétett fotóikat és videóikat, ellenőrizheted a turnéidőpontjaikat és megnézheted a hozzászólásaikat más hallgatott előadóik albumai alatt. Emellett te is megoszthatod gondolataid és véleményed, kedvenc albumaid és dalaid, az iTunes-ról letöltött zenéid és hogy milyen koncertekre tervezel elmenni.

Kezdetben jól indult a Ping, az első két nap 1 millióan regisztráltak kíváncsiságból, de végül nem aratott sikert és Tim Cook 2012 szeptember 30-án le is állította a szolgáltatást azzal a megjegyzéssel, hogy a „felhasználóink szavaztak és azt mondták, hogy a Ping nem egy olyasvalami, amibe sok energiát akarnak fektetni”.

Három évvel később az Apple újra megpróbálta a zenealapú közösségi hálót az Apple Music Connect szolgáltatással, de azt is lelőtték 3 évvel később, 2018 végén.

Emlékszem, amikor kijött a Ping, én is regisztráltam rá és összességében az volt róla a véleményem, hogy egy Twitter és Facebook keverék, amit csak 1-2 ismerősöm használ, ezért pár bejegyzés megosztása után meguntam.

Valahogy így voltam 2015-ben az Apple Music Connecttel is, és egyszerűen nem állt rá az agyam, hogy zene lejátszásán kívül másra is használjam a Zene alkalmazást.

Te használtad anno a Pinget vagy az Apple Music Connectet?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Észre sem vettem, hogy az Apple Music Connect megszűnt. Annyi tűnt fel, hogy nem kapok értesítéseket megjelenésekről. Legalább már tudom az okát.

  2. Biztos el is olvastam ezt anno csak nekem nem állt össze, hogy pontosan mi is szűnik meg. Én Spotify Premium-ról váltottam Apple Music-ra annak indulásakor és 5-6 előadót állítottam követésre, de nem tudtam hogy ez a Connect. A social media részét nem használtam.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!