Megszűnik az Apple Music Connect

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A napokban a MacRumors számolt be arról, hogy az Apple december 13-án átírta a Connect szolgáltatásról szóló támogatási leírását, amiből látható, hogy megszűnik a művészek zenei platformja, az Apple Music Connect.

Ezzel ez a szolgáltatás ugyanarra a sorsa jutott, mint a válallat korábbi közösségi zenei hálózata, a 2012 októberében megszűnt iTunes Ping, viszont ahogyan korábban, úgy most is lett utódja.

Az előadók most már nem tudnak közzétenni zenét a Connect-re, de minden, korábban feltöltött tartalom megtalálható az Apple Music-on egészen jövő év május 24-ig.

Néhány változtatást hajtottunk végre az Apple Music-ban. Igyekszünk olyan lehetőségeket kínálni zenei fronton, amelyekkel a művészekre összpontosíthatunk, valamint a rajongókra. Így az Artist Pages egy teljesen új dizájnt kapott, valamint a felület egy Artist Radio-val is bővült – közölte az Apple.

A cupertinói vállalat tehát egy új platformon akarja tovább vinni az előadóművészeknek szánt közösségi zenei hálózatot. Az oldalra a regisztráció ingyenes, valamint a zenész személyre is szabhatja fotóval a saját felületét.

Kérdés persze, hogy ennek a felületnek egyáltalán mennyi haszna van, mert az előadók számára csak még egy újabb platform, amit menedzselni kell, és több különböző helyre is feltenni ugyanazokat a tartalmakat, hogy a lehető legtöbb rajongót el tudja érni az általuk használt, különféle szolgáltatásokon keresztül.

Te milyen szolgáltatásban követed a kedvenc előadóidat?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Agent_H says:

    Inkább Hi-Res irányba mozdulnának el az ilyen szarságok helyett…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!