fbpx Skip to content

A Nomad neve már ismerősen csenghet. Laptop táskákat kivéve szinte minden Apple készülékhez gyártanak prémium tokokat, legyen az iPhone, iPad vagy AirPods tok, illetve más kiegészítőket is ezekhez.

A legújabb projektjük keretein belül az Airaval karöltve egy új vezeték nélküli töltőn dolgoztak, amely a meg nem jelent AirPower mintájára készült, de teljesen más technológiával. A Base Station Pro névre keresztelt töltőpad pedig már elő is rendelhető 229,95 dolláros áron, a szállítás pedig szeptember harmadik hetében indul.

Ming-Chi Kuo-nak, az Apple elemzőjének korábbi állítása beigazolódni látszik. Januárban Kuo azt állította, hogy az Apple egy kisebb vezeték nélküli töltőpadot fog kiadni az iPhone felhasználók számára. Kuo kijelentése a 2020 első felében érkező termékre volt értendő, ám a COVID-19 világjárvány miatt az Apple-nek halasztania kellett néhány tervét.

Az AirPower egyedisége az lehetett volna, hogy bárhová ledobhattuk volna a készülékünket a töltőpadra, és egyszerre tölthettük volna vele az iPhone-unkat, az AirPods-unkat és az Apple Watch-unkat egyaránt.

Nomad Base Station Pro

A Bloomberg cikkében így olvashatunk az Aira által fejlesztett, és a Nomad Base Station Pro-ban is használt vezeték nélküli technológia kapcsán:

Több mint egy évvel az AirPower elkaszálása után az Apple egy kevésbé teljeskörű vezeték nélküli töltőt dolgoz ki az iPhone felhasználók számára. De míg a Szilícium-völgy óriása az AirPoweren dolgozik, addig az Aira Inc. startup vállalat ezen a héten egy FreePower nevű technológiát vezetett be, amelynek célja az AirPower eredeti terveinek megvalósítása. A vállalat többek között olyan gyártók készülékein is dolgozik, mint a Google és a Samsung.

A Nomad töltőpadja annyiban lesz más, mint az AirPower, hogy egyelőre nem kap Apple Watch támogatást, vagyis az Apple termékei közül csak iPhone és AirPods töltésére lesz alkalmas. Elképzelhető azonban, hogy később a töltőpad firmware-ének frissítésével még az Apple Watch töltése is működni fog, legalábbis ezen is dolgoznak a Nomad és az Aira mérnökei, és 2021-re ígérnek egy bejelentést ezzel kapcsolatban.

A Base Station Pro 7,5W teljesítményre képes az egyes eszközök esetén, amelyekből egyszerre három darab is ráhelyezhető gyakorlatilag tetszőleges helyzetben, köszönhetően a 18 töltő tekercsnek, és mindezt egy 30W-os, USB-C-s, Power Delivery hálózati adapter szolgálja ki.

A Nomad Base Station Pro-ról itt érhető el további információ: Nomad Base Station Pro.

Szerinted sikeres lehet ez az új töltőpad az Apple felhasználók körében?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok