fbpx Skip to content

Tim Cook többször is nyilatkozott úgy az érintőképernyő és a laptopok viszonyáról, hogy azok szerinte olyanok, mint a kenyérpirítóval kombinált hűtőszekrény: nem illenek össze.

Aztán persze ott van a málnás-pisztáciás fagyi, amit a strandon ettem a legutóbb, és annak ellenére, hogy elméletben nem kéne passzolnia, nagyon is működött. Szóval néha érdemes kipróbálni a valószínűtlen kombinációkat is – valószínűleg ez állhatott mai cikkünk tárgya, egy 2005-ös Apple prototípus mögött, mely kombinálta volna a Mac minit egy iPod nano dokkolóval.

Nem ez az első alkalom, hogy egy furcsa Apple prototípusról számolunk be. Legutóbb például azt vettük szemügyre, hogy hogyan is festhetett volna a harmadik generációs iPod touch, ha az Apple-nél más döntéseket hoznak: Így nézhetett volna ki a kamerás iPod touch 2009-ben.

Most azonban ezzel az izgalmas látvánnyal kell megbirkóznunk:

A DongleBookPro nevű Twitter felhasználónak köszönhetően alaposan megnézhetjük, hogy hogyan képzelte volna el az Apple az iPod dokkolós Mac mini-t.

Érdekes módon az Apple nem egy univerzális, 30 tűs dokkolót tervezett a gép tetejére, hanem egy olyat, amibe valószínűleg csak az első és második generációs iPod nano-t lehetett volna bedugni.

Valószínűleg a rendes univerzális dokkoló sokkal több helyet foglalt volna el és akkor már a Mac mini belsejét is jelentősebben át kellett volna tervezni és ezért kaszálták el.

Persze ha olvasod a pletykákat, akkor valószínűleg találkoztál már azzal az ötlettel, hogy a következő iMac talpa vezeték nélküli töltési lehetőséggel is bővülhetne, ami szinte ugyanez az ötlet, csak átemelve a ’20-as évekbe, ahol már szinte senki se használ iPodot, de nagyon elterjedtek a vezeték nélküli töltők.

Ez a Mac mini koncepció ebben a formájában valószínűleg kudarcot vallott volna, így érthető, hogy az Apple végül miért döntött úgy, hogy soha nem adják ki, de roppant érdekes ilyesmit látni, mivel ritkán szivárognak ki a cégtől ennyire egyben lévő prototípusok.

Szerinted mik lehetnek most az Apple Park sötétebb szobáiban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok