fbpx Skip to content

Szerencsére Magyarországon elég jól volt kezelve a koronavírus első hulláma, reméljük, bármi is jön ezután, azt is hasonlóan jól vagy még jobban sikerül majd átvészelnünk. Rengeteg techcég tette a fizetős szolgáltatásaikat ingyenessé a karantén idejére vagy épp új funkciókat vezettek be, mint például a Spotify a csoportos zenehallgatás bemutatásával.

Spotify végre Apple Watch-on is

Azonban sajnos a Spotify valahogy máshogy értelmezte a csoportos zenehallgatást, mint azt mindenki gondolta a karantén ideje alatt, hiszen a májusi bevezetéssel nem egy olyan újítása érkezett, amivel mindenki külön, otthon, de ugyanazt a zenét hallgathatta, hanem sokkal inkább egy házibuliba alkalmas megoldással álltak elő. Ez szerencsére a napokban megváltozott és végre úgy működik, mint ahogy azt elsőre is elvártuk.

Aki korábban olvasta a csoportos zenehallgatás cikkünket, az tudhatja, hogy ez az újítás azon bukott el, hogy nem volt link alapú megosztás benne, csak Spotify vizuális kód alapú, amit elég nehéz úgy megosztani mással, hogy be is tudja olvasni. A másik gond pedig az volt, hogy noha az irányítás a kezünkbe került, de a zene csak egy helyen szólt, aminek házibuliban van létjogosultsága, de kötelező távolságtartás ideje alatt nem éppen.

A frissített funkciót ugyanúgy a hangszóró kiválasztó gombra (Spotify Connect) koppintva érhetjük el és most már ott van a link alapú megosztás is, amit bármilyen üzenetküldő alkalmazással el tudunk küldeni a barátainknak.

Egy ilyen csoporthoz maximálisan, a “házigazdával” együtt 5 fő csatlakozhat. Mostantól végre valós időben ugyanazt hallgathatjuk a barátainkkal, akármerre is járunk a világban. A zeneválasztás minden felhasználó kezében ott van, ha nem tetszik egy szám, simán tovább léptethetjük, berakhatunk teljesen új muzsikát is a lejátszási listára, szóval lényegében bármit megtehetünk, amit eddig csak saját magunknak tudunk. A csoportos zenehallgatás funkció számítógépen továbbra se érhető el, és elvileg továbbra is csak prémium felhasználók csatlakozhatnak hozzá.

Szerinted így már jó lesz a Spotify csoportos zenehallgatás funkciója?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Spotify családi csomaghoz csatlakoznék, vagy családi csomaghoz keresek 4 főt. :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for Czo Czo says:

    Azt ugye tudod, hogy ez csak akkor szabalyos, ha teljesited a felteteleket? Szerintem senki nem orulne, ha csak ugy oda akarnal koltozni hozza.

  3. Szabályosan senkihez se fog költözni :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for norbertothh Avatar for Szifon Avatar for SzifonAdmin