fbpx Skip to content

Manapság az okoshangszórók korában alapértelmezés, hogy a különböző zenei streameinket kihangosítva hallgatjuk. A Spotify legújabb, Mac-es frissítése megkapta a Chromecastes kiegészítést.

Jómagam egy első generációs Chromecasttel rendelkezem, amit ugyan nem használok gyakran, de azért jó, ha van a családban egy, filmet kirakni VLC-n keresztül laptopról tévére tökéletes megoldás. A Spotify zenehallgatási funkciója elég korlátozott volt (telefonról streaming), ezért örömmel olvastam a minap, hogy a Mac-es lejátszójába beépítették a Chromecastes kihangosítás lehetőségét.

Mit kell tennünk, hogy működjön a dolog?

  • Először is a Mac-es Spotify-t frissíteni kell legalább az 1.1.38-as verzióra.
  • A Mac és a Chromecast is legyen ugyanazon a Wi-Fi-hálózaton.
  • Indítsd el a Mac-es Spotify-t, majd válassz egy dalt.
  • A képernyő jobb alsó sarkában van egy ‘Más készülékek is elérhetők’ ikon. Ezt nyomjuk meg.
  • Felhozza a csatlakoztatható készülékek listáját. Válasszuk azt, aminek a Chromecastet elneveztük (nálam Családi szoba).

És ezután várjunk türelemmel… Én ugyanis legalább fél órát szenvedtem vele, míg összekapcsolódott a Chromecasttel. A ráklikkelés után kiírta, hogy Csatlakozás, a tévén meg is jelent a Spotify felirat, majd 10 másodperc után visszadobta a kapcsolatot és tartósan inaktívnak (szürkének) mutatta a Chromecastet. Ugyanez volt, ha telefonról akartam rákapcsolódni. Nem tudom, hogy a Spotify vagy a Google hibája, de elég frusztráló volt, hogy nem jött össze a kapcsolódás, hibát sem írt ki. Pedig nem űrtechnikáról van szó.

Aztán egyszer csak láss csodát, összekapcsolódott a két készülék és megszólalt a tévé hangszóróján a zene. Meg kell hagyni, ezt elég jól megcsinálták, a Behind the Lyrics szövegeit is hozza, lásd lenti kép.

Persze a Spotify nem csak Chromecastre, hanem 200 más készülékre is kirakható, tehát a választék széles.

Összefoglalva: ha nem kellett volna ennyit szenvedni az összekapcsolódással, akkor képzeletbeli öt csillagot adnék neki, de így csak marad a négy csillag. Más hasonlattal: a szülés ugyan egy nehéz dolog (főleg a nőknek), de a megszületett gyermek már minden fájdalmat elfeledtet.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!