fbpx Skip to content

Manapság az okoshangszórók korában alapértelmezés, hogy a különböző zenei streameinket kihangosítva hallgatjuk. A Spotify legújabb, Mac-es frissítése megkapta a Chromecastes kiegészítést.

Jómagam egy első generációs Chromecasttel rendelkezem, amit ugyan nem használok gyakran, de azért jó, ha van a családban egy, filmet kirakni VLC-n keresztül laptopról tévére tökéletes megoldás. A Spotify zenehallgatási funkciója elég korlátozott volt (telefonról streaming), ezért örömmel olvastam a minap, hogy a Mac-es lejátszójába beépítették a Chromecastes kihangosítás lehetőségét.

Mit kell tennünk, hogy működjön a dolog?

 • Először is a Mac-es Spotify-t frissíteni kell legalább az 1.1.38-as verzióra.
 • A Mac és a Chromecast is legyen ugyanazon a Wi-Fi-hálózaton.
 • Indítsd el a Mac-es Spotify-t, majd válassz egy dalt.
 • A képernyő jobb alsó sarkában van egy ‘Más készülékek is elérhetők’ ikon. Ezt nyomjuk meg.
 • Felhozza a csatlakoztatható készülékek listáját. Válasszuk azt, aminek a Chromecastet elneveztük (nálam Családi szoba).

És ezután várjunk türelemmel… Én ugyanis legalább fél órát szenvedtem vele, míg összekapcsolódott a Chromecasttel. A ráklikkelés után kiírta, hogy Csatlakozás, a tévén meg is jelent a Spotify felirat, majd 10 másodperc után visszadobta a kapcsolatot és tartósan inaktívnak (szürkének) mutatta a Chromecastet. Ugyanez volt, ha telefonról akartam rákapcsolódni. Nem tudom, hogy a Spotify vagy a Google hibája, de elég frusztráló volt, hogy nem jött össze a kapcsolódás, hibát sem írt ki. Pedig nem űrtechnikáról van szó.

Aztán egyszer csak láss csodát, összekapcsolódott a két készülék és megszólalt a tévé hangszóróján a zene. Meg kell hagyni, ezt elég jól megcsinálták, a Behind the Lyrics szövegeit is hozza, lásd lenti kép.

Persze a Spotify nem csak Chromecastre, hanem 200 más készülékre is kirakható, tehát a választék széles.

Összefoglalva: ha nem kellett volna ennyit szenvedni az összekapcsolódással, akkor képzeletbeli öt csillagot adnék neki, de így csak marad a négy csillag. Más hasonlattal: a szülés ugyan egy nehéz dolog (főleg a nőknek), de a megszületett gyermek már minden fájdalmat elfeledtet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. A rockvilág Bad-e ez a lemez…

  Def Leppi rulez

 2. Avatar for Bob Bob says:

  Ideje volt már.

 3. Ennek kapcsán szeretném kérdezni, hogy milyen (olcsóbb) megoldással lehet Netflixet nézni nem okos TV-n (HDMI port van persze). Esetleg Chromecast? Vagy van ennél jobb megoldás is?

 4. Jó a lemez, talán azért sikerült:)

 5. A CC a legjobb megoldás, legalábbis olvasgatva a droidos boxok instabilitását -nekem erről saját tapasztaltom nincs-, de a CC-ről igen. 4, éve használok egy CC2-őt és tökéletesen, stabilan teszi a dolgát és ráadásúl 100%-ig szifon kompatibilis.
  Netflix, HBO GO, Youtube, Telenor MyTV, Twitch, csak egy pár alkalmazást emlitsek, ami kompatibilis vele, de szinte végtelen a lista.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Bob Avatar for totopad Avatar for robertear Avatar for lalamper