fbpx Skip to content

Pár napja már a Telekom ügyfelei számára is elérhető, hogy az Apple szolgáltatásaiért bankkártya megadása helyett a Telekom előfizetésükkel fizethessenek, havidíjas előfizetőként a 10 000 forintos extra egyenlegük, majd ezen felül, illetve kártyás előfizetőként a felöltött, univerzális egyenlegük terhére.

A beállítás nagyon egyszerű, mindössze a fizetési információink alatt kell azt kiválasztani, hogy mostantól a mobil előfizetésünk terhére szeretnénk vásárolni. Ez a fizetési mód egyébként a Telenor esetén már régebb óta szintén elérhető, a Vodafone pedig egyelőre nem támogatja.

Hogyan állítható be a mobiltelefonos számlázás?

Nyissuk meg a Beállítások appot, majd legfelül koppintsunk a nevünkre, és válasszuk az iTunes és App Store menüpontot. Bökjünk rá az Apple ID-nkra, majd a felugró panelen közül válasszuk ki az Apple ID megtekintése opciót, és adjuk meg az Apple ID-nk jelszavát.

A megjelenő képernyőn válasszuk ki a Fizetési információk menüpontot, és ha eddig bankkártya volt kiválasztva, akkor tegyük át a pipát a Mobiltelefon opcióra, illetve válasszuk ki, hogy az aktuális mobiltelefonszámunkat szeretnénk-e használni, vagy adjuk meg a kívánt telefonszámot, és koppintsunk a jobb felső sarokban a Tovább gombra.

Ekkor egy SMS-ben érkező megerősítő kódot küld nekünk a rendszer a megadott telefonszámra, amit írjunk be a megjelent szövegmezőbe, és koppintsunk az Ellenőrzés majd a Kész gombra.

Milyen esetleges korlátozásokkal kell számolni?

Havidíjas előfizetőként 10 000 forintos extra egyenlegünk terhére tudunk vásárolni havonta. Amennyiben a vásárlás értéke magasabb, mint a havi extra egyenlegünk, a feltöltött univerzális egyenlegünk terhére tudunk vásárolni. Fontos, hogy a két egyenleg nem összevonható egy vásárláson belül.

Domino előfizetőként a feltöltött univerzális egyenlegünk terhére vásárolhatunk.

Digitális termék vásárlására a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében ezekkel a vásárlási limitekkel van lehetőségünk: 15 000 Ft/fizetési művelet, de legfeljebb 90 000 Ft/naptári hónap. Új havidíjas előfizetés esetében az első 90 napban csak az univerzális egyenleg használható digitális tartalomvásárlásra.

Ha nem látható a „Jelen mobiltelefonszám használata” elem, vagy ha egy másik számot szeretnénk használni

Ha egy másik telefont, illetve ha iPadet vagy iPod touch-ot használunk, akkor érdemes másik számot megadnunk a mobiltelefonos számlázás aktiválásakor.

Amikor módosítjuk a fizetési módot, koppintsunk a Másik mobiltelefonszám használata elemre, majd írjuk be annak a telefonnak a mobilszámát, amely a fizetéshez használni kívánt ügyfélfiókhoz van társítva.

A megadott mobilszámra egy SMS érkezik, amely egy egyszer használatos kódot tartalmaz. Írjuk be ezt a kódot azon a készüléken, amelyet a fizetési mód aktiválásához használunk, majd koppintsunk az Ellenőrzés elemre a kód hitelesítéséhez. Ha nem kaptuk meg azonnal a kódot, koppintsunk a Kód újraküldése elemre.

A Vodafone esetén ez a szolgáltatás egyelőre nem érhető el.

További információk

Ha kérdéseink vannak a számlázási korlátozásokkal kapcsolatban, vagy ha megjelent egy üzenet, amely szerint elutasították a tranzakciót, forduljunk mobilszolgáltatóhoz. Ha egy már megvásárolt tartalommal kapcsolatban merült fel probléma, lépjünk kapcsolatba az Apple-lel.

Ha használjuk a Családi megosztást, kizárólag a család szervezője tudja frissíteni a fizetési adatokat.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!