fbpx Skip to content

Pár napja már a Telekom ügyfelei számára is elérhető, hogy az Apple szolgáltatásaiért bankkártya megadása helyett a Telekom előfizetésükkel fizethessenek, havidíjas előfizetőként a 10 000 forintos extra egyenlegük, majd ezen felül, illetve kártyás előfizetőként a felöltött, univerzális egyenlegük terhére.

A beállítás nagyon egyszerű, mindössze a fizetési információink alatt kell azt kiválasztani, hogy mostantól a mobil előfizetésünk terhére szeretnénk vásárolni. Ez a fizetési mód egyébként a Telenor esetén már régebb óta szintén elérhető, a Vodafone pedig egyelőre nem támogatja.

Hogyan állítható be a mobiltelefonos számlázás?

Nyissuk meg a Beállítások appot, majd legfelül koppintsunk a nevünkre, és válasszuk az iTunes és App Store menüpontot. Bökjünk rá az Apple ID-nkra, majd a felugró panelen közül válasszuk ki az Apple ID megtekintése opciót, és adjuk meg az Apple ID-nk jelszavát.

A megjelenő képernyőn válasszuk ki a Fizetési információk menüpontot, és ha eddig bankkártya volt kiválasztva, akkor tegyük át a pipát a Mobiltelefon opcióra, illetve válasszuk ki, hogy az aktuális mobiltelefonszámunkat szeretnénk-e használni, vagy adjuk meg a kívánt telefonszámot, és koppintsunk a jobb felső sarokban a Tovább gombra.

Ekkor egy SMS-ben érkező megerősítő kódot küld nekünk a rendszer a megadott telefonszámra, amit írjunk be a megjelent szövegmezőbe, és koppintsunk az Ellenőrzés majd a Kész gombra.

Milyen esetleges korlátozásokkal kell számolni?

Havidíjas előfizetőként 10 000 forintos extra egyenlegünk terhére tudunk vásárolni havonta. Amennyiben a vásárlás értéke magasabb, mint a havi extra egyenlegünk, a feltöltött univerzális egyenlegünk terhére tudunk vásárolni. Fontos, hogy a két egyenleg nem összevonható egy vásárláson belül.

Domino előfizetőként a feltöltött univerzális egyenlegünk terhére vásárolhatunk.

Digitális termék vásárlására a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében ezekkel a vásárlási limitekkel van lehetőségünk: 15 000 Ft/fizetési művelet, de legfeljebb 90 000 Ft/naptári hónap. Új havidíjas előfizetés esetében az első 90 napban csak az univerzális egyenleg használható digitális tartalomvásárlásra.

Ha nem látható a „Jelen mobiltelefonszám használata” elem, vagy ha egy másik számot szeretnénk használni

Ha egy másik telefont, illetve ha iPadet vagy iPod touch-ot használunk, akkor érdemes másik számot megadnunk a mobiltelefonos számlázás aktiválásakor.

Amikor módosítjuk a fizetési módot, koppintsunk a Másik mobiltelefonszám használata elemre, majd írjuk be annak a telefonnak a mobilszámát, amely a fizetéshez használni kívánt ügyfélfiókhoz van társítva.

A megadott mobilszámra egy SMS érkezik, amely egy egyszer használatos kódot tartalmaz. Írjuk be ezt a kódot azon a készüléken, amelyet a fizetési mód aktiválásához használunk, majd koppintsunk az Ellenőrzés elemre a kód hitelesítéséhez. Ha nem kaptuk meg azonnal a kódot, koppintsunk a Kód újraküldése elemre.

A Vodafone esetén ez a szolgáltatás egyelőre nem érhető el.

További információk

Ha kérdéseink vannak a számlázási korlátozásokkal kapcsolatban, vagy ha megjelent egy üzenet, amely szerint elutasították a tranzakciót, forduljunk mobilszolgáltatóhoz. Ha egy már megvásárolt tartalommal kapcsolatban merült fel probléma, lépjünk kapcsolatba az Apple-lel.

Ha használjuk a Családi megosztást, kizárólag a család szervezője tudja frissíteni a fizetési adatokat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Hapci Hapci says:

    Igazából miért is jó ez nekünk? Mi a gond a bankkártyás fizetéssel? Webes vásárlásokra a netes bankkártyát használom.

  2. Nekem jól jön mivel hogy nincs bankkártyám viszont USA ID van avval nem jó úgyhogy kell egy magyar

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Hapci Avatar for ducati57

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Hapci Hapci says:

    Igazából miért is jó ez nekünk? Mi a gond a bankkártyás fizetéssel? Webes vásárlásokra a netes bankkártyát használom.

  2. Nekem jól jön mivel hogy nincs bankkártyám viszont USA ID van avval nem jó úgyhogy kell egy magyar

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Hapci Avatar for ducati57