fbpx Skip to content

Az arcfelismerős technológia, a Face ID már egyáltalán nem számít újdonságnak az iPhone-ok és az iPadek terén: azt még 2017-ben, az iPhone X megjelenésekor mutatta be az Apple. Az várható volt, hogy az Apple esetleg a Mac számítógépek esetében is alkalmazná a Face ID-t, azonban ez eddig még nem történt meg.

A 9to5Mac szerint azonban ez talán már nem várat magára túl sokáig, ugyanis rábukkantak, hogy a macOS Big Sur lehetővé teheti majd a Face ID-t a TrueDepth kamerarendszerrel.

A 9to5Mac csapata olyan kódrészleteket talált a macOS Big Sur beta 3-ban, amelyek az úgynevezett „PearlCamera” támogatására szolgálnak. Ez a kódnév bukkant fel már 2017-ben is az iPhone X leleplezése előtt. A „FaceDetect” és a „BioCapture” kódokból sejthető, hogy az Apple már dolgozik azon, hogy a jövőben érkező Mac számítógépek arcfelismerő technológiával is rendelkezzenek.

Jelenleg csak a MacBook Air és a MacBook Pro rendelkezik billentyűzetbe integrált Touch ID-s, biometrikus hitelesítéssel, azonban az kétségtelen, hogy arcfelismeréssel még gyorsabb és egyszerűbb lenne a gépek zárolásának feloldása. Ez az iMac-ek esetén pláne pozitív lépés lenne, hiszen azokhoz nincs is Touch ID-s billentyűzet.

Az Apple a WWDC Keynote-on mutatta be saját processzorát, így a jövőben a Mac gépekben Intel processzor helyett Apple Silicon chipek lesznek, amiknek ugyanaz a neurális motorjuk lesz, mint az iPhone-oknak és az iPadeknek. Ebből is lehet sejteni, hogy ez lehet a fő oka annak, hogy az Apple még nem mutatott be Face ID-val rendelkező Mac-et.

A Face ID mellett egyébként a TrueDepth kamera olyan funkciót is lehetővé tehet majd, mint például az animált Memoji. A megvalósítás azonban még mindig korai szakaszban van, így eltarthat egy ideig, amíg az Apple bejelenti az első Face ID-s Mac-et.

Neked van Face ID-s készüléked?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok