A félkövér szöveg beállítás miatt nem működnek egyes appok, mint például a Viber

Többen is belefutottak abba a problémába az utóbbi hetekben, hogy például a Viber egyszerűen nem működik, hanem csak kilép az elindítása után, amit még az app letörlése és újbóli letöltése sem old meg, illetve elvben az is mindegy, hogy egyébként az iOS 14 vagy iPadOS 14 bétáját használjuk-e a készülékünkön, vagy sem.

Ennek az oka pedig a jelek szerint az, hogy az érintett készülékeken engedélyezve van a félkövér szöveg opciója a Beállításokban a Kijelző és fényerő menüpontban, és ezt a Viber valamiért nem kezeli megfelelően, és egyszerűen kilép. A megoldás tehát ennek az opciónak a kikapcsolása.

A probléma orvoslásához tehát nem kell egyebet tennünk, mint a Beállításokban legörgetni a Kijelző és fényerő részhez, majd azon belül a Félkövér szöveg opcióhoz, ahol a kapcsolót kattintsuk át kikapcsolt állapotúra:

Ezután már működnie kell a Vibernek.

Remélhetőleg a Viber fejlesztői hamarosan orvosolják ezt a problémát, és akkor a félkövér szöveg opciót használók visszakapcsolhatják az általuk megszokott szövegformátumot.

Korábban is volt már mondhatni hasonló helyzet, amikor az adott alkalmazás fejlesztői toltak el valamit: például az iPhone 5 előtti készülékeken a Facebook Messengerben nem lehetett az első lépéseken továbblépni, ha a készülékünk (és így az alkalmazás nyelve) magyarra volt állítva, mert egyszerűen nem fért ki a kijelzőre a szöveg, és így a továbblépés gombjára sem tudtunk rányomni. Abban az esetben a nyelv átmenetileg angolra való állítása volt a megoldás: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha nem tudunk továbblépni a Messengerben?

Oszd meg ezt a cikket az ismerőseiddel!

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Nekem 13.5-nél csinálta, nincs bekapcsolva a fékövér szöveg és nem is volt. Csak egy teljes Restore segített iTunes-ból végül.

  2. Sajnos pl. az Erste Mobilbank app még ebben az esetben is kilép. De hát ez béta. Reméljük az Erste orvosolja ezt hamarosan.

  3. jaba says:

    na pont ez volt nekem is, egyszerűen beindult a biznic és egyre silányabb az update

  4. Ilyen nekem is volt, vagy 5-6 évvel ezelőtt: akkor a Régióbeállítás: Magyar + 24 órás idő: Ki konsteállációnál szállt el több olyan app, ami time stamp-ellenőrzéssel indított (pl. IKEA, akkor is Erste Mobilbank). A 24 órás idő: Be esetén meg simán futottak. (Azóta ezeket javították)

  5. Végre a Viber javította a hibát !!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!