Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha nem tudunk továbblépni a Messengerben?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az utóbbi hetekben rendszeresen előforduló kérdés, hogy a Messenger újratelepítése után nem sikerül végigmenni a lépéseken, mert a magyar szöveggel az egyik képernyő nem fér ki az iPhone 5 előtti készülékek 4 colos kijelzőjére – így viszont a továbblépéshez szükséges opciókra sem lehet rányomni.

Ismerős a helyzet? Szerencsére nem szükséges újabb, és így nagyobb kijelzős készülékre váltani, egyszerűen át lehet hidalni a dolgot. Lássuk, mi a teendő!

A problémát az okozza, hogy az alkalmazás fejlesztői nem gondoltak arra, hogy a nem angol nyelvű szöveg adott esetben hosszabb lehet az angolnál, ami így nem feltétlen fog kiférni egyetlen képernyőre, viszont nem tették görgethetővé a képernyő tartalmát, így az arról “kilógó” opciókat sem tudjuk elérni:

A megoldás igazából elég egyszerű: átmenetileg állítsuk át a készülékünk nyelvét angolra! Ezután a Messengert töröljük le és töltsük le újból, majd menjünk végig a lépéseken, immár angolul. Ebben az esetben már ki fog férni a szöveg, és végig tudunk lépkedni a Messenger kezdeti beállításain. Végül pedig állítsuk vissza a készülék nyelvét magyarra.

(Megjegyzés – A Messenger ezen beállítását egyébként a Facebook rendszeres adatkezelési botrányai miatt mi semmiképpen sem ajánljuk engedélyezni, mert azzal a névjegyzékünket egy az egyben és folyamatosan átadjuk a Facebooknak.)

Ezek még érdekelhetnek:


Címkék:

Népszerű hozzászólások

  1. diario says:

    Esetleg egy Apple vs. facebook/google botrányról valami összefoglaló cikket nem kérhetnénk mint olvasók ?! Véleményem szerint nagyon sokan nincsenek tisztában mit is adnak át silíciumnak a tudtuk nélkül. Koszi

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!