Az Apple kihagyta az iPadOS 14-ből az iOS 14 két legnagyobb újdonságát

Az iOS 14 rengeteg izgalmas újdonságot hoz magával, többek közt a kompakt hívásértesítést, kép-a-képben módot, frissített Üzenetek alkalmazást, App Clip-eket és egy frissített főképernyőt widgetekkel.

Utóbbi azonban csak korlátozottan lesz elérhető az iPadOS-en, és egyelőre még nem tudni, hogy az Apple miért korlátozza le így a táblagépét.

iPaden ugyanis annak ellenére, hogy a widgetek ugyanúgy néznek majd ki, mint iOS 14-en, csak a főképernyő oldalsávján maradnak és nem rakhatod majd őket az ikonok közé.

Ráadásul a másik nagy újdonság, az App Library sem elérhető iPadOS 14 alatt, vagyis a rendszer nem rendezi el az alkalmazásaid javaslatok, legutóbb telepítettek és kategóriák alapján, hanem csak simán megjelennek a főképernyőn.

Az Apple fejlesztői oldalán a főképernyő alatt nincs megjelölve a szabadon mozgatható widgetek és az App Library hiányzó funkcióként vagy hibaként az iPadOS alatt, ebből arra következtethetünk, hogy ezek bizony ki fognak maradni az iPadOS-ből és ez nagy kár. 😭

Tavaly az iPadOS 13 elhozta a widgeteket a főképernyőre az új oldalsávval, de most az iPhone-on és iPod touch-on a szabadon mozgatható widgetek egy jobb és személyesebb megoldást nyújtanak az aprócska alkalmazásoknak, miközben az iPad megmaradt ott, ahol eddig is volt.

Ki tudja, elképzelhető, hogy ez még változni fog, és az Apple-nek csak azt kell megoldania, hogy ezek az hogyan működhetnek az iPadek nagyobb képernyőjén, de mindenesetre jelenleg úgy tűnik, hogy ezekre nem érdemes számítani idén ősszel, amikor az iPadOS 14 hivatalosan is megjelenik.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. ohrvill says:

  kép-a-képben módot"

  ezt azért nem hiszem, hogy kihagyták volna. PIP funkció videózáshoz? Ha még is erről lenne szó, akkor kösz, maradok a 13 nál :smiley:

 2. Jadeye says:

  az első mondat az iOS 14-ről szól. a kép-a-képben videó már az iPadOS 13-ban is elérhető az iPaden – és valójában már az iOS 9 óta ott van a rendszerben.

 3. snw156 says:

  ha igaz is a kihagyás akkor csak jobban járt mindenki. személy szerint én semmilyen újjítást nem látok. Kicsit átláthatatlanabb és használhatatlanabb lett minden, és pár dolog rosszabbul működik pl homekit az teljesn összevissza működik kb. ez az ios 14. ipad os 14. a kompakt hívásértesító jó mert alig lehet észrevenni néha, vagy rányomni a felvétel gombra a reakció gombokról nem is beszélve.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!