fbpx Skip to content

Az Apple minden WWDC előtt lehetőséget ad azoknak a fiatal fejlesztőknek, akiket érdekel a cég platformjaira az alkalmazások készítése, hogy megmutathassák, mit tudnak.

Idén a Swift Playgrounds alkalmazásban kellett alkotniuk és az Apple ki is választott közülük 350 nyertest, melyek közül hatot ki is emeltek különösen jó teljesítményük miatt.

Három kódolót az Apple Newsroom weboldalon említ az Apple, három másikat pedig egy App Store-sztoriban. Kezdjük az előbbi hármassal!

Sofia Ongele egy 19 éves diák, aki most fejezte be a második évét a New York-i Fordham University-n. Főbb érdeklődési körei a társadalmi igazságosság és a technológia.

[appstore id=”1438769921″]

Beküldött alkalmazása, a ReDawn a szexuálisan zaklatottak segítségére szolgál. Első évében egyik barátnőjét érte ilyen élmény és az ő visszajelzései alapján tudja, hogy jól sikerült alkalmazása.

Palash Taneja szintén 19 éves, ám ő Új-Delhiben nőtt fel. 4 éve elkapta a dengue-lázat, mely következtében ihletet kapott a programozás és problémamegoldás elsajátítására. Ő most fejezte be első évét Austinban a University of Texas-on.

Webes alkalmazást készített arra, hogy modellezze a szúnyogcsípéssel fertőző betegségek terjedését (mint a dengue-láz). Ezt módosította Swift Playgrounddal, hogy a COVID-19 koronavírus terjedésének veszélyeire hívja fel a figyelmet, miközben a programozásra is tanít.

Devin Green még csak 18 éves. A kaliforniai Castro Valley-ben található hálószobájából fejezte be középiskolájának utolsó évét a COVID-19 miatt. Ha minden jól megy, ősszel már a stanfordi egyetemen kezd.

[appstore id=”1417009668″]

Több alkalmazást is készített már, többek közt egy komplikált ébresztőórát, mely figyeli az ágyára nehezedő súlyt, valamint egy tanulásban segítő időzítőt is, melynek neve Slight Work.

Az Apple figyelmét azonban egy Stanny névre keresztelt mesterséges intelligenciája keltette fel, ami 63 különböző megjegyzésre vagy kérdésre tud felelni.

Az App Store-sztorisok:

Lars Augustin Németországból származik és még csak 16 éves, de már van alkalmazása az App Store-ban.

[appstore id=”1490279484″]

A Charcoal egy rajztábla alkalmazás, mely az egyszerűségre koncentrál, így nem vonja el a felhasználó figyelmét és tud a fejében lévő gondolatokra koncentrálni, legalábbis Augustin szerint.

Maria Fernanda Azolin Brazíliából származik és 21 éves. A DressApp névre keresztelt alkalmazásával a reggeli felöltözést szeretné egyszerűbbé tenni.

[appstore id=”1465169852″]

Az alkalmazásban a felhasználók el tudják menteni különböző ruháikat fényképekkel együtt, így észben tarthatják, hogy mely ruhájuk melyik táskával/cipővel/stb. mutatna jól.

Ritesh Kanchi is csak 16 és ő ismét az Egyesült Államokban él.

[appstore id=”1494068899″]

Alkalmazása, a STEMpump oktatóanyagokat és virtuális táborokat nyújt azoknak, akik szeretnének tanulni a STEM (Science, technology, engineering, mathematics – tudomány, technológia, műszaki, matematika) területeken.

Összesen 350 nyertest választott ki az Apple 41 országból, így szinte lehetetlen, hogy mindegyiket bemutassák, de mindenesetre bizonyára nagyszerű érzés ezeknek az ifjú programozóknak, hogy ilyen elismerést kaptak a cupertinói vállalattól.

Neked felkeltette valamelyik alkalmazás vagy ötlet az érdeklődésed?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Egytol egyig nelkulozhetatlennek tunnek, de legfokeppen a reggeli feloltozest segito app tunik a leghasznosabbnak :joy:
    Latszik, hogy mindenre es mindenrol lehet appot irni. A hulyeseg kiapadhatatlan kutnak tunik :slight_smile:

  2. Közben egy magyar App meg Apple Design Awardot nyert.:+1::clap:t2:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for 83miki83