fbpx Skip to content

Az Apple Watch már második generációs korában vízálló lett a Series 2-vel, és azóta nem is változtatott az Apple azon, hogy hogyan szabadul meg az óra a hangszóróban rekedt víztől.

Amikor egy úszás edzés (vagy csak víz alatti mód) után eltekered a digitális koronát, a hangszóró többször is kiad egy magas hangot, amivel kilökődik a felgyülemlett víz. Ezt vették videóra lassítva a The Slow Mo Guys YouTube csatornánál.

Mivel én már 2016 óta Apple Watch felhasználó vagyok, úgy gondoltam, hogy számomra abszolút nem lesz érdekes ez a videó, hiszen már vagy több száz alkalommal lőttem ki a vizet az órám hangszórójából a digitális korona eltekerésével.

De tévedtem, mert van valami csodálatos abban, hogy makró lencséken keresztül közelről látható, ahogy az apró vízcseppek távoznak az Apple Watch hangszórójából. A videóban azt is elárulják, hogy az Apple Watch 10 alkalommal játssza le a hangot, hogy biztosan a lehető legtöbb vizet el tudja távolítani az eszköz belsejéből.

Ha esetleg még nem próbáltad volna, a víz alatti mód automatikusan bekapcsol, ha úszás edzést indítasz az Edzés alkalmazásban, de ha csak az élménymedencében lubickolsz, vagy csúszdázol, akkor a Vezérlőközpontból a vízcsepp ikonra bökve is aktiválhatod. A víz elhagyása után pedig a korona tekerésével indíthatod el a videóban látott kilökődést.

Ez egy ötletes kis megoldás, amivel az Apple kombinálja a tényt, hogy az óra kapacitív kijelzője nem működik megbízhatóan víz alatt, és azt, hogy víz alatt a hangszórókban víz rekedhet.

Korábban írtunk már arról, hogy hogyan tudja rögzíteni az Apple Watch az úszás közbeni eredményeidet, így ha az bővebben érdekel, bökj ide: Úszás az Apple Watch-csal

Ezután minden bizonnyal picit máshogy fogsz tekinteni az Apple Watch-odra, amikor kilöki magából a felesleges vizet.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!