fbpx Skip to content

Az Apple Watch már második generációs korában vízálló lett a Series 2-vel, és azóta nem is változtatott az Apple azon, hogy hogyan szabadul meg az óra a hangszóróban rekedt víztől.

Amikor egy úszás edzés (vagy csak víz alatti mód) után eltekered a digitális koronát, a hangszóró többször is kiad egy magas hangot, amivel kilökődik a felgyülemlett víz. Ezt vették videóra lassítva a The Slow Mo Guys YouTube csatornánál.

Mivel én már 2016 óta Apple Watch felhasználó vagyok, úgy gondoltam, hogy számomra abszolút nem lesz érdekes ez a videó, hiszen már vagy több száz alkalommal lőttem ki a vizet az órám hangszórójából a digitális korona eltekerésével.

De tévedtem, mert van valami csodálatos abban, hogy makró lencséken keresztül közelről látható, ahogy az apró vízcseppek távoznak az Apple Watch hangszórójából. A videóban azt is elárulják, hogy az Apple Watch 10 alkalommal játssza le a hangot, hogy biztosan a lehető legtöbb vizet el tudja távolítani az eszköz belsejéből.

Ha esetleg még nem próbáltad volna, a víz alatti mód automatikusan bekapcsol, ha úszás edzést indítasz az Edzés alkalmazásban, de ha csak az élménymedencében lubickolsz, vagy csúszdázol, akkor a Vezérlőközpontból a vízcsepp ikonra bökve is aktiválhatod. A víz elhagyása után pedig a korona tekerésével indíthatod el a videóban látott kilökődést.

Ez egy ötletes kis megoldás, amivel az Apple kombinálja a tényt, hogy az óra kapacitív kijelzője nem működik megbízhatóan víz alatt, és azt, hogy víz alatt a hangszórókban víz rekedhet.

Korábban írtunk már arról, hogy hogyan tudja rögzíteni az Apple Watch az úszás közbeni eredményeidet, így ha az bővebben érdekel, bökj ide: Úszás az Apple Watch-csal

Ezután minden bizonnyal picit máshogy fogsz tekinteni az Apple Watch-odra, amikor kilöki magából a felesleges vizet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for gunar gunar says:

  Ez szép, de ha csak spontán belenyúlok, aktiválás nélkül a vízbe, akkor beázik?

 2. Avatar for expa expa says:

  Szerintem olvasd el még egyszer a cikket :smiley:

 3. Avatar for gunar gunar says:

  Mire is gondoltál? Amugy meg pont azért kérdeztem mert elolvastam.

 4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nyilván nem ázik be. a víz kilökés opció azért van, mert eleve úgy van tervezve az óra, hogy a víz bele tud menni a hangszóróba, ami vízálló. viszont ahhoz, hogy a vizes használat után ismét rendesen tudjon működni a hangszóró, ki kell lökje magából a vizet. ehhez van ez az opció.

 5. Általában (sokszor) nem számítasz rá, hogy vizes lesz. Szóval nyilván nem azelőtt kell beindítani hogy vizes lesz. Nem is lehet. Szól magától.

 6. Avatar for gunar gunar says:

  Persze vágom hogy vízálló, csak ahogy a szöveg meg lett fogalmazva azt sugallja, hogy ehhez mégis csak kell vmit bekapcsolni. Pont ezért is tettem fel a kérdést ahogyan feltettem és nem kritikának szántam. Aztán lehet csak nekem jött le ilyen módon és senki másnak. :grinning:

 7. Avatar for nord nord says:

  Dehogy vágod…
  Azért értette mindenki más rajtad kívül, mert egyrészt a tulajok veszik a fáradságot elolvasni a használati útmutatót, másrészt mert te még mindig nem olvastad el figyelmesen a cikket.
  Főleg nem a második bekezdést.

  Tisztán, érthetően, egyértelműen le van mindenhol írva, hogy az óra vízálló, és a cikkben említett funkció arra való, hogy az esetlegesen bennrekedt vizet eltávolítsuk.

 8. Amire te gondolsz az a Vízzár, ha ezt bekapcsolod akkor lezárja a képernyőt mert az víz alatt nem müködik rendesen mint ez a cikkben is le van írva. Tehát nem a vízállóságot kapcsolod be hanem a kijelzőt zárolod.

 9. Avatar for gunar gunar says:

  Az első sorban van leírva és nem a második bekezdésben, de 111. Attól hogy más nem kérdezi meg még lehet az olvasása közben neki is ez jött le, de hagyjuk, neked kár ezen rugózni mert alattad akadt aki értette mit is kérdeztem és le is írta.
  Amugy meg az apple-t ismerve hát csinált már néhány nyakatekert megoldást ami nem feltétlenül felhasználó barát. :grinning:

 10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  viszont többségében hülyebiztos… de azt te sem gondolhatod komolyan, hogy olyan támadási felületet hagyna magának a cég, hogy vízbe mégy az órával, és az csak akkor lenne vízálló, ha szoftveresen bekapcsolsz valamit.

 11. Avatar for gunar gunar says:

  Igen az valóban hülyeség lett volna tőlük, bár semmin nem csodálkozom az antennagate i4 óta, azt frappánsan megoldotta az öreg, a ne fogd úgy vazze és jó lesz, megoldásával. De persze tudom hogy vízálló lett és volt is már rá alkalom véletlen tesztre és kiállta. :grinning:

 12. engem is érdekelt ez a kérdés, szóval nem vagy hülye… és nem találtam róla leírást, de most már világos…
  (be kell-e kapcsolnia “vízzárat”, a neve is félrevezető, bavgy nem)

 13. Avatar for gunar gunar says:

  Köszi a megerősítést! :grinning: De én mindig úgy voltam a hasonló dolgokkal, ha kicsi kis szikrája is felmerül vmi kétkedésre okot adhatónak akkor én megkérdezem, még ha ezért meg is köveztek időnként itt-ott, de mivel az emberek sokan bármi indokból, de nem teszik fel adott helyen az adott kérdéseket, hát én fel szoktam akár helyettük is, legyen más is akiben felmerült esetleg, tisztában mindennel. Na ez most a részemről lett nyakatekert :crazy_face:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for AbuSalem Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for nord Avatar for Jadeye Avatar for expa Avatar for gunar Avatar for 83miki83