fbpx Skip to content

Június 9-én az Apple kiadta az iOS 13.6 második bétáját, mely hozott magával egy igen fontos újdonságot is: kikapcsolható lesz az iOS frissítések automatikus letöltése.

Jelenleg a Beállítások alkalmazásban az Általános → Szoftverfrissítés alatt csak a frissítések automatikus telepítésének kikapcsolására van lehetőség, de maga a frissítés mindig letöltődik idővel.

Ezen változtat az iOS 13.6, ahol egy külön kapcsoló lesz a frissítések letöltésére és azok automatikus telepítésére is.

Alapból a legtöbb felhasználónak előnyös, ha a frissítések automatikusan letöltődnek és telepítődnek a rendszer által, de vannak helyzetek, amikor ez a működés nem ideális. Ilyen lehet, ha tárhely szűkében lennél vagy mondjuk ha a következő jailbreakre vársz és tudod, hogy úgysem fogsz frissíteni a legújabb rendszerre, vagy ha eleve nem vagy az a típus, aki frissít.

Ha már az iOS frissítések hiányosságainál tartunk, sajnos arra még mindig nincs külön kapcsoló, hogy mobilinternet használatával is frissíthessük az eszközünket, illetve a frissítések teljes kikapcsolása sem lehetséges jelenleg. De ki tudja, talán idővel ezek is mind megváltoznak majd.

Mindenesetre jó, hogy az Apple extra beállításokat ad azoknak, akiknek szükségük van rá. Ha neked a frissítések automatikus letöltése nem probléma, akkor nem kell aggódnod, az iOS 13.6 telepítése nem fogja kikapcsolni, csak megadja a lehetőséget rá.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.