fbpx Skip to content

Néhány naponta “ellenőrzöm” a partnereink termékeit, hogy miről érdemes nektek, Szifon.com olvasóknak írni. Ilyenkor megnézem, mik az új márkák, új termékek, mi az, amit szerintem raktárkészleten kell tartani, mert jó kiegészítő. Ilyen az EPICO is, amit most be szeretnék mutatni nektek.

Jóformán függő vagyok, hogy gyorsan töltsem az iPhone-t, iPadet, bármilyen hordozható Apple terméket. Nem elégszem meg az 5W-os töltőkkel, a leggyorsabb megoldást keresem. Az EPICO márkában társamra leltem, mivel ezeknek a termékek nagy része rendelkezik a megfelelő teljesítményű töltés leadásával. Vágjunk bele!

EPICO P10 18W-os külső akkumulátor

Kezdjük is a kedvencemmel, a 18W-os külső akkumulátorral. Azt már régóta tudjuk, hogy az iPhone-t akár fél óra alatt feltölthetjük 50%-ra. Ehhez minimum 18W-os töltésre van szükségünk. Ezt USB-C-n keresztül kapjuk csak meg, a sima USB-A-n maximum 12W-ot kapunk, ami gyorsabb töltésre elegendő, de nem gyorstöltésre.

A 10.000mAh-s akkumulátor az iPhone 11 Pro-t közel háromszor képes feltölteni. Mindezt USB-C-n, USB-A-n, avagy más termék esetén mikro-USB-n keresztül is megtehetjük. USB-C-n az EPICO P10 18W-ot képes leadni, ami gyorstöltésnek felel meg, tehát 50% töltöttséget kapunk 30 perc alatt!

Technikai adatlap:

 • Kapacitás: 10.000 mAh
 • USB-C PD 3.0 bemenet/kimenet: 5V – 12V max. 18W
 • mikro-USB bemenet: 5V/3A, kimenet 2 (USB-A): 5V/2.1A
 • USB-A gyorstöltés: 5V/2.1A 5V/2A 9V/2A 12V/1.5A
 • Bemeneti csatlakozó: Type-C / mikro-USB

Az adatlapból látszik, hogy 12W leadásra képes USB-A-n keresztül is, tehát gyorsabb vezetékes töltésre is képes: olyan, mintha iPad töltővel töltenénk a készülékünket. Az is észrevehető, hogy mind USB-C-n, mind mikro-USB-n keresztül tudjuk tölteni magát a külső akkumulátort is. Ehhez természetesen kapunk a dobozban mikro-USB kábelt, de például tölthetjük az újabb USB-C-s MacBook Pro töltőnkkel is a külső akkumulátort.

Röviden tehát egy rendkívül sokoldalú külső akkumulátort kapunk az EPICO-tól jó ár/érték arányban. Ide kattintva megvásárolható a Stlyebolt.hu-n!

EPICO Ultraslim gyors vezeték nélküli töltő

Vezeték nélküli töltőkkel már Dunát lehet rekeszteni, de egy-egy cég még mindig meg tud lepni, ha arról van szó. Az EPICO például csupán 6mm vastag, akár 3 színben is elérhető töltőt forgalmaz, ami feldobhatja az íróasztalunkat.

Ez a töltő képes a gyors vezeték nélküli töltésre is, vagyis 5W, 7,5W és 10W leadására. Ezek közül mi 7,5W-ot tudunk felhasználni az iPhone esetén, és ennek a segítségével 30 perc alatt közel 27%-nyi töltöttséget kapunk. Tehát 1 óra alatt közel a felére tudjuk feltölteni az iPhone-t, ami azért nem rossz. A töltő közepe üvegből van, míg a széle rendelkezik csúszásgátló résszel. Szép, vékony, designban teljesen rendben lévő vezeték nélküli töltő. Ide kattintva megvásárolható a Stylebolt-nál.

EPICO 45W-os PD és 18W-os szivargyújtós autós töltő

Az EPICO kétféle szivargyújtós autós töltőt is forgalmaz, amik képesek a gyorstöltésre. A 18W-os változat rendelkezik USB-A és USB-C porttal. Előbbin 10W leadásra képes, utóbbin pedig 18W.

(Az első a 18W-os töltő, a második a 45W-os)

Ez azt jelenti, hogy ennek a segítségével ugyancsak gyorstölthetjük az iPhone-unkat, tehát 30 perc alatt akár 50%-ot tölthetünk rajta vezetéken keresztül. Ezen kívül természetesen elbír egy iPaddel is, tehát a gyerkőc is nyugodtan nézhet mesét, vagy játszhat hátul. A 45W-os szivargyújtós töltőre pedig már akár laptopot is ráköthetünk, például egy MacBookot vagy MacBook Air-t! Ezek kényelmesen tölthetők, akár a kocsiban is. A 18W-os töltő ide kattintva, a 45W-os töltő pedig ide kattintva vásárolható meg a Styleboltban.

EPICO 87W USB-C hálózati adapter, USB-C és USB-A portokkal!

Viszonylag sokszor használok az irodában, illetve az ágy mellett olyan töltőket, amik nem csak a laptopot töltik, hanem a telefonomat vagy az órámat is. Ilyen az EPICO terméke is, ami az USB-C-s porton kívül még rendelkezik 3db USB-A porttal is.

Ez lényegében sokkal kényelmesebbé teszi az adott eszközeink töltését, például, ha csak ideiglenesen akarunk tölteni valamit, rögtön ott van egy USB-A port, ami 12W-ot képes leadni. A töltő összesen 87W leadását tudja, tehát akár egy 15 hüvelykes Retina MacBook Pro-t is képes tölteni. A töltő megvásárolható a Styleboltban ide kattintva. Érdemes megnézni a 60W-os változatot, a 41W-os változatot és a 60+18W-os változatot is.

Alapjában véve az EPICO cég rendkívül jó termékcsaládot rakott össze, így bátran ajánlom bármelyik kiegészítőjüket. Ezeket megtaláljátok a Stylebolt weboldalán.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Vezeték nélküli töltésre alkalmas külső akkumulátorokkal kapcsolatban esetleg nincs tapasztalatotok?
  Mindenhol csak vezeték nélküli töltőt vagy kábeles külső akksit ajánalanak. Csak én érzem úgy, hogy a kettő kombinációja adja magát leginkább? :slight_smile:
  iStyle webshop-jában pl. találtam egy 10 000 mAh-est 16 eFt-ért, ami ár/érték arányban első blikkre jónak tűnik…

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nyilván azokkal annyival egyszerűbb a történet, hogy nem kell legyen nálad semmi kábel, de a vezeték nélküli töltés jelentősen veszteségesebb, mint a kábeles, vagyis a kényelem oltárán kell feláldoznod a teljesítményt.

  hálózati adapterrel egybeépített powerbank/vezeték nélküli töltőről már írtunk egyébként korábban, mindjárt megkeresem azt a cikket, most hirtelen nem jut eszembe a neve, mi volt.

 3. Azt meg tudja valaki magyarázni, hogy miért merül gyorsabban a teló, egy usb-s eszközről (powerbank, laptop, vagy bármilyen eszköz, ami tud tölten) való töltést követően, mint hálózatról?
  Sok telefonomnál tapasztaltam már ezt, a 11 Pro, hál’ Isten annyira birja szuflával, hogy nagyon minimális esetben kell külső akksihoz nyúljak, de itt is érzem, hogy nem ugyanaz.

 4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  technikailag nincs különbség a töltés között, már olyan értelemben, hogy az akkumulátor ugyanannyi energiát tárol el, függetlenül attól, hogy azt mi “termeli meg” a készülék számára. az akkumulátornak maximum az számít, hogy ezt a töltést milyen gyorsan kapja meg.

 5. Avatar for megyo megyo says:

  Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért néz ki ugyanúgy az összes, kínából rendelhető szivargyújtó töltő? A külcsíny ugyanaz, csak a felirat más…

 6. “az akkumulátornak maximum az számít, hogy ezt a töltést milyen gyorsan kapja meg”

  A 8 Plus-om ugyebár, már fastchargin’ ready volt, csak épp gyorstöltő nem járt hozzá.
  Ezt egy blitzwolf akksi/kábel combo-val oldottam ezt meg, bivaly gyorsan töltötte fel a telót a cucc, de ugyanilyen gyorsan merült is mellé. Legalább 10-15%-kal jobban, mint amikor hálózatról töltöttem a saját 5 wattos vackával. És van egy olyan érzésem, hogy az akksi élettartamára is hatással volt.

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  biztosan hatással volt rá, a kémiával nem igazán lehet vitatkozni.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Zotya86 Avatar for Szifon Avatar for totopad Avatar for megyo Avatar for Jadeye