fbpx Skip to content

Az AutoSleep 6.4-es frissítése két hasznos újdonságot is hoz magával: az okos ébresztést és a töltés figyelmeztetést.

Az okos ébresztés figyeli, hogy milyen mélyen alszol a felébresztéshez közel és akkor ébreszt, amikor kevésbé mély álomban vagy. A töltés figyelmeztetés pedig rád szól egy értesítéssel, ha az órádon tölteni kéne lefekvés előtt.

Az AutoSleep már évek óta a legjobb alvásfigyelő alkalmazás. Mi is már 2017-ben beszámoltunk róla, így ha az alap funkciói érdekelnek, ide látogatva megnézheted, hogy mit tud: AutoSleep – alváskövetés Apple Watch-csal, kicsit másként.

Az alkalmazás azóta persze rendszeresen új funkciókkal frissült és ez most sincs másképp. A 6.4-es verzió pedig elhozza az okos ébresztést, melyről így írtak az alkalmazás fejlesztői:

Felkelés

Egy stratégia, hogy beállíthatod az Apple Watch-od, hogy „csikizzen” vagy „megbökjön” minden percben a beállított időszakodban. A csikizés gyengédebb, a megbökés pedig intenzívebb. Ez annyit tesz, hogy kihoz a mélyebb alvásból. Lehet, hogy meg se fogod néha érezni. Vagy csak azt gondolod majd, hogy „Mi volt ez?” és folytatod az alvást. Annyit viszont elér, hogy kihoz a mély alvási fázisból.

Ezt a fajta felkeltést találtuk a legjobb opciónak: Egy 10 perces időszak csikizéssel tökéletes a felébredésre. Olyan, mintha szundit nyomnál a szundi hátrányai nélkül. A korai kelést nem teszi olyan élvezetessé, de ha szeretnéd azt használni, azt is betettük.

Korai kelés

Egy másik stratégia, hogy az AutoSleep megfigyeli az utolsó 5 perces alvásod mélységét minden percre lebontva. Itt két lehetőséged van:

  • Könnyű alvás: ha ezt engedélyezed, az AutoSleep észreveszi, ha nem olyan mélyen alszol az AutoSleep kalibrálási beállításai alapján és felkelt korábban.
  • Közepes alvás: ha ezt engedélyezed, az AutoSleep észleli, hogy nem mélyen alszol, akkor felkelt korábban.

Az ébresztőórát egyenesen az Apple Watch-on az AutoSleep alkalmazásban lehet beállítani, így például konfigurálhatod, hogy reggel 5:45 és 6:00 közt ébresszen.

A töltés figyelmeztetés egy értesítést küld a telefonodra, ha az általad beállított esti időpont környékén az órád töltöttsége alacsony. Így például ha beállítod, hogy este 8-kor ellenőrizze a töltöttségét, akkor 8-kor szól, ha töltened kell az órád.

Az értesítésből kiválaszthatod a „Doing it now” (Máris csinálom) lehetőséget vagy hogy később is noszogasson. Ha a „Máris csinálom” opciót választod, de mégse teszed az órád töltőre egy órán belül, akkor újra szólni fog.

Az iOS 14 kiszivárgott változata felfedte, hogy az Apple is dolgozik egy beépített alvásfigyelésen, de szinte biztosak lehetünk benne, hogy közel se lesz ennyire teljeskörű a cupertinói vállalat megoldása, ezért szerintem az AutoSleep még jelenleg is megéri az 1490 forintos egyszeri vásárlást.

[appstore id=”1164801111″]

Te használsz valamilyen alvásfigyelést az Apple Watch-odon?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. autosleep! de varom a nativ appot mert eleg ronda/atlathatatlan… :bearded_person:t2::thinking::nerd_face::rofl::persevere::triumph::sleeping::sleeping::sleeping::sleeping:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. autosleep! de varom a nativ appot mert eleg ronda/atlathatatlan… :bearded_person:t2::thinking::nerd_face::rofl::persevere::triumph::sleeping::sleeping::sleeping::sleeping:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon