Svájcban megjelent az első, Apple és Google API-t használó, koronavírus alkalmazás

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 20-án jelent meg az iOS 13.5, mellyel az Apple kiadta a COVID-19-fertőzésnek való kitettség naplózásához szükséges API-t, amit a Google-lel közösen készítettek.

Nem is kellett sokáig várni, Svájcban megjelent a SwissCovid alkalmazás, ami ezt az API-t használja és az elengedhetetlen munkát végző dolgozók máris kipróbálhatják, hogy mire képes.

Kezdetben csak kórházi dolgozók és köztisztviselők tesztelik az alkalmazást, de ha minden jól megy, mindenki feltelepítheti majd június közepére – legalábbis ebben reménykedik a helyi kormány.

Lettországban nincs szükség a kormány elfogadására az alkalmazás megjelenéséhez, úgyhogy az ő koronavírus-fertőzésnek való kitettség követő alkalmazásuk akár csütörtökön is megjelenhet, ugyanis az Apple már elfogadta annak megjelenését az App Store-ban. Épp ezért a lettek csak azért várnak csütörtökig, mert a Google Play áruház esetén még egy jóváhagyásra várnak.

Az Apple legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, hogy több USA-beli tagállam igazgatása, és öt kontinensről 22 ország érdeklődött már az API kapcsán, ami talán azt sejteti, hogy viszonylag gyorsan el fog terjedni.

Arról még nincs információnk, hogy mikor jelenik meg iOS-re is a magyar COVID-19-es alkalmazás, a VírusRadar, de természetesen írni fogunk róla, ha elérhetővé válik.

Forrás: BBC

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Nem_Tom says:

    De ugye ez az app még nem az Apple/Google féle megoldást használja csak egy ahhoz hasonlót?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!