fbpx Skip to content

Még nyár sincs, de az őszi termékek kapcsán rengeteg információ folyik be minden irányból.

Úgy tűnik, hogy az Apple kivenné a Lightning-csatlakozós EarPods-t az iPhone 12 dobozából, hogy ezzel növelje az eladásokat. Emellett kiszivárgott az új telefon alaplapja is és néhány adatról lerántották a leplet az Apple szemüveggel kapcsolatban.

Amikor az iPhone 7 3,5 mm-es jack csatlakozó nélkül érkezett meg, sokan kiakadtak, de az Apple adott egy átalakítót a dobozban, amivel a régi füleseink használhatóak maradtak, ráadásul a dobozba tettek egy Lightning-csatlakozós EarPods fülhallgatót is.

Az Apple azonban a telefonnal együtt bemutatta az AirPods vezeték nélküli fülhallgatót, hogy jelezze, szerintük milyen irányba tart a világ.

Később az iPhone XS/XR megjelenésekor az Apple úgy döntött, hogy az átalakítót kiveszi a dobozból, és most úgy fest, hogy a Lightning-csatlakozós EarPods-nak is mennie kell, legalábbis Ming-Chi Kuo szerint. Kuo azt jósolja, hogy az Apple egy „promóciós terv” keretein belül olcsóbbá tenné az AirPods-t azoknak, akik iPhone 12-t is vásárolnak tőlük, hogy így enyhítsék kicsit azok felháborodását, akiket feldühítene a füles nélküli telefon.

Az Apple már az első iPhone-hoz is adott fülhallgatót (igaz, akkor még asztali dokkolót is, amit a 3G-vel elhagytak), ezért eléggé drasztikus lenne, ha az iPhone 12 megtörné ezt a tradíciót, de érthető, ha az Apple szeretné növelni az AirPods eladásait. Ráadásul ezzel akkor az iPodhoz való kötődéssel is szakítana az iPhone, hiszen a vásárló füles hiányában nem tudna zenét hallgatni az új készülékéről.

Más szemszögből pedig sok olyan felhasználó is létezik, aki számára teljességgel feleslegesek a készülék mellé adott tartozékok, és sem a fülhallgatóra, sem a Lightning-kábelre, sem a hálózati adapterre nem tartanak igényt például azért, mert az előző készülékeik révén már van nekik több darab. Mivel azonban a gyártók hozzászoktatták a vásárlókat ahhoz, hogy ezek a tartozékok alapértelmezetten járnak egy-egy készülék mellé, így sokan negatívan reagálnának arra, ha mindent külön kellene megvenni a készülék mellé, még ha annak az alap ára ezek nélkül csökkenhetne is.

Legutóbbi pletykagyűjtésünk alkalmával már bemutattuk a @L0vetodream Twitter fiókot, aki pedig most az iPhone 12-ről árulkodott:

Ha minden igaz, akkor ezen a képen az új telefon alaplapja látható. Sajnos azt azonban nem lehet tudni, hogy a feltételezett négy új modell közül melyikről van szó. A rajta lévő számok alapján csak annyit lehet kikövetkeztetni, hogy 2019 októberében gyártották.

Most pedig térjünk át az Apple Glass-ra, az Apple okos szemüvegére! Jon Prosser az alábbi infókat fedte fel az Apple Glass kapcsán:

  • a marketing neve Apple Glass lesz
  • 499 dollárról indul majd, de a dioptriás lencsés drágább lesz
  • mindkét üvegben gesztusvezérelt kijelző lesz
  • az Apple Watch-hoz hasonlóan az iPhone-hoz kapcsolódik majd
  • a korai prototípusok LiDAR szkennerrel és vezeték nélküli töltéssel is rendelkeztek
  • eredetileg „One More Thing” stílusban az őszi iPhone eseményen mutatták volna be, de ez 2021 márciusára tolódott a koronavírus miatti korlátozások miatt
  • az Apple tervei szerint 2021 végén vagy 2022 elején lesz megvásárolható

Természetesen Prosser jóslatai nem maradhattak sokáig magukban, ezért a Digitimes is nyilatkozott az Apple Glass-szal kapcsolatban:

2021-ben adja ki az Apple AR szemüvegét

Beszállítóktól érkező forrásaink alapján az Apple várhatóan 2021-ben adja ki kiterjesztett valóságos szemüvegét. A beszállítók a kis mennyiségű gyártást már jövő év első felében elkezdik.

Ez tök jó, mert egyáltalán nem mond ellent annak, amit Prosser állított, vagyis akár mindkettőjüknek igaza lehet.

Szóval idén ősszel valószínűleg csak egy új iPhone-ra kell elkölteni félretett garasainkat, az Apple Glass-szal ráérünk jövő évben foglalkozni.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!