fbpx Skip to content

A koronavírus miatt sokunknak változtatnia kellett életvitelén és ezzel nem csak az emberek vannak így, hanem a homoki angolnák is.

A tokiói Sumida Aquarium már március 1. óta zárva tart a látogatók számára, és ezért a homoki angolnák visszahúzódtak az akváriumok alján található homokba. A dolgozók egy érdekes megoldással álltak elő a probléma megoldására.

Mivel ezek az angolnák nagyon félénkek és visszahúzódóak, gondozóik nehezen tudják megfigyelni őket, márpedig párzási szokásaik és egészségügyi állapotuk rögzítése fontos az állomány biztonságos állapotban tartásához.

Ezért találták ki azt a Sumida Aquarium alkalmazottjai, hogy iPadeket állítanak az üvegek elé és FaceTime híváson keresztül elérhetővé teszik az angolnákat a nagyvilág felé.

Május 3 és 5. között ugyanis helyi idő szerint reggel 10 és délután 2 közt az akvárium körül 5 iPad várta a FaceTime hívásokat. Az ötlet annyira sikeres lett, hogy csak 5 perces hívásokra volt lehetőség, hogy a vízben lévő 300 angolnával felvegyék a kapcsolatot.

Állítólag voltak, akik beszélnek az angolnákhoz, a gyerekek pedig grimaszoltak, hogy úgy hívják fel magukra a figyelmet.

Ha minden jól megy, ezzel a trükkel sikerült elérni, hogy az egyébként nagyon visszahúzódó angolnák továbbra is hozzá legyenek szokva az emberek társaságához és gondozóik vigyázni tudjanak rájuk.

Mivel már túl vagyunk a május 5-én, így esély sincs rá, hogy FaceTime hívásba kerülj ezekkel az angolnákkal, de ha tudsz japánul, ide kattintva ellátogathatsz a Sumida Aquarium oldalára, ahol elolvashatod, hogyan is zajlott mindez.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok