fbpx Skip to content

A koronavírus az egész világot kihívások elé állította, a modern korban ilyen szituációra még nem volt példa. A tech cégek, ahol csak tudtak, segítettek az embereknek a kapcsolattartásban, otthoni munkavégzésben. Rengeteg fizetős szolgáltatás vált most ingyenessé, de sok új funkció is a járvány hatására került bevezetésre. Ilyenre példa a Facebook Messenger Rooms is, aminek segítségével végre nyolc főnél többen is tudnak videón keresztül beszélgetni.

Zoom – mindenhol ezt lehetett hallani a karantén elején, aztán kiderült, hogy biztonsági okokból nem biztos, hogy ez a legjobb platform, még ha sokat is tud, bár a 40 perces időkorlát se volt sokak kedvence. Aztán a Google ingyenessé tette ez eddig csak üzleti fiókoknak elérhető Meet szolgáltatást is mindenki számára, ami egy abszolút támogatható lépés volt. Azonban sokaknak még mindig a legkézenfekvőbb megoldás szokott tetszeni, mint például a FaceTime vagy épp a Messenger.

A Facebook nem siette el a dolgot, hiszen a világ nagyobb részén már inkább kifelé megyünk a járvány első hullámából, sok helyen kezd visszatérni az élet a megszokott mederbe. A Messenger nagy hiányossága volt, hogy videóhíváshoz csak nyolc fő tudott csak csatlakozni, hiába voltak többen a csoportban, továbbá a különböző részvevős beszélgetések minden alkalommal egy újabb csoportbeszélgetést hoztak létre, ami kellően megkavarta a kapcsolattartást.

A nemrég bevezetett és pár napja már hazánkban is elérhető Rooms számos olyan funkciót hozott el a Messengerbe, amelyekhez eddig más szolgáltatást kellett használnunk. Ezek a beszélgetések nincsenek csoportokhoz kötve, nem kell, hogy ismerőseink legyenek azok, akikkel beszélgetni szeretnénk, sőt, még Facebook fiók se kell hozzá, hiszen link alapján böngészőből is használható, kivéve persze a gépes Safarit.

Maximum 50 fő tud egy-egy szobához csatlakozni és nincs semmiféle időlimit. A szobát megoszthatjuk az üzenőfalunkon, csoportokban vagy akár eseményekben is, így könnyen tud bárki csatlakozni hozzá, de korlátozhatjuk, hogy csak Facebook felhasználók léphessenek be, vagy ha már mindenki, akit vártunk, bent van, akkor többen ne tudjanak csatlakozni, és a zavaró egyének ki is zárhatóak, viszont egyéb korlátozások nincsenek benne.

Amennyiben számítógépről veszünk részt a szoba beszélgetésében, akkor a képernyőnk egésze vagy egy adott alkalmazás képe is megosztható és a jól megszokott kamerafilterek egy jó része is használható, de a játékos változatok nem.

A hívás szerencsére nem ér végét, ha a szoba indítója kilép, régen ez a Skype-on egy rendszeres és bosszantó probléma volt, de már évek óta ott sincs ilyen gond.

Ti mit használtok nagyobb létszámú videóhívásokhoz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok