fbpx Skip to content

Szinte hihetetlen, hogy az Apple 2017-ben adta ki a HomePod okoshangszórót, pedig így történt.

Azóta több ok miatt nem ért el nagy sikereket, és úgy fest, hogy ezek közül az Apple javítani tervez kettőt egy új, kisebb HomePoddal.

Az egyik nagy gond, hogy az Apple nagyon lassan indította be az árusítást. Példának okáért Indiában csak pár napja kezdődött meg a forgalmazása és itthon még a mai napig se kapható hivatalos forrásból. Ezen a téren nem nyilatkozik a Bloomberg, de valószínűleg az új modellt nem ilyen lassan terjeszti majd az Apple. Két más szempont kapcsán azonban változások várhatóak.

Egy másik nehezítő körülmény az ár. A HomePod árusításának kezdetekor 350 dollárba került, ami jelentősen több, mint a konkurens okoshangszóróké. Ha minden igaz, az idén megjelenő új HomePod jelentősen kisebb és olcsóbb is lesz, így az Apple jobban fel tudja venni majd a versenyt az Amazon és Google megoldásaival.

Sokan panaszkodnak a HomePod kapcsán arra is, hogy önállóan csak Apple Music előfizetéssel lehet zenét lejátszani rajta, minden máshoz AirPlay-jel kell kapcsolódni rá. Ezt is orvosolná az Apple és az új HomePod már harmadik féltől származó zenestreaming szolgáltatásokkal (például Spotify) is működne.

Ez az utolsó pont persze egy olyan újítás lenne, ami szoftveres és ezért az eredeti HomePod is megtanulhatná. Erre valószínűleg egész nagy esély van, mert az Apple nagy ütemben dolgozik az audioOS-en, erre bizonyíték, hogy nemrég teljesen átalakították az okoshangszórón futó operációs rendszert: Az iOS helyett már a tvOS-en alapul a HomePod operációs rendszere, az audioOS.

Alacsonyabb ár, több zenestreaming szolgáltatás támogatása és esetleg egy mókás Apple reklám elég is lehet ahhoz, hogy a HomePod azzá a sikertermékké váljon, ami megilleti.

Szerinted tényleg érkezik idén egy olcsóbb HomePod?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!