fbpx Skip to content

Az Apple március végén kiadta a 13.4-es szoftvert a HomePod esetén, ami jelentősen átalakította az okoshangszóró operációs rendszerének felépítését.

Korábban a HomePod által futtatott audioOS alapja az iOS volt, mostantól azonban a tvOS egy módosított változata fut rajta. Vajon miért dönthetett így az Apple?

A 9to5Mac-nél vették észre először a változást, amit az is már sejtetett, hogy 2,4 GB volt a legutóbbi frissítés a HomePodhoz.

A watchOS, a tvOS és az iPadOS mind az iOS-en alapulnak, ezért elsőre nem tűnik olyan nagynak a váltás, hogy a HomePod szoftvere már a tvOS egy variánsa, de következtethetünk belőle arra, hogy az Apple milyen irányba tervezi vinni okoshangszóróját.

Az Apple TV és a HomePod is HomeKit központok, amik folyamatosan be vannak dugva az elektromos hálózatba, így több a közös bennük, mint azt elsőre gondolhatnánk. Ezen túl a HomePodban az Apple A8-as chipje található, amit ugyan már az iOS 13 sem támogat, pláne nem az ősszel várható iOS 14, míg a tvOS igen, hiszen az a chip található meg a negyedik generációs, nem 4K-s Apple TV-ben is.

Természetesen az is lehet, hogy ez a szoftveres váltás egy új, kisebb HomePod eljövetelét jelzi előre, vagy hogy az Apple egy HomePod és Apple TV hibriden dolgozik.

A 9to5Mac-nél egy új Apple TV kapcsán azt írják, hogy a várhatóan az iPhone 12-ben is megtalálható A14 chip fog majd az új Apple TV-be is belekerülni, így valószínűleg ősszel érkezik az új modell, ha minden jól megy.

Szerinted mi állhat a HomePod operációs rendszerének átalakítása mögött?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok