fbpx Skip to content

Ha épp a saját Mac Pro-d konfigurálod az Apple oldalán, észreveheted, hogy a rozsdamentes acél váz lábait mindössze 160 ezer forintért lecserélheted kerekekre.

Sajnos azonban ha ezt elmulasztottad, utólag már csak 279 990 forintért juthatsz hozzá a guruló Mac Pro élményéhez. Két népszerű YouTuber is megnézte, hogy mire is jók ezek a kerekek, tartsunk velük mi is!

Lew az Unbox Therapy-nál úgy gondolta, hogy nem lehet semmit se elmondani erről az egészről és egy teljesen szótlan kicsomagoló videót készített az Apple méregdrága kerekeiről:

Azt gondolhatnánk, hogy az Apple-nél valójában valakinek nincs ki mind a négy kereke, hogy ennyiért árulják a Mac Pro kerekeit, de MKBHD egy kicsit árnyaltabb képet fest az egészről:

Szerinte az Apple-nek néha kell túlárazott termékeket is kiadnia, hogy meg tudják őrizni prémium márka mivoltukat és tudjanak olyan termékeket is kiadni, amiken kevesebb a hasznuk. Hivatkozott Linus videójára is, aki a Linus Tech Tips csatornán fejtette ki saját véleményét a kerekekkel kapcsolatban:

Linus úgy véli, hogy az, hogy néha az Apple kiad egy-egy méregdrága terméket, jót tesz a márka hírnevének, hiszen a sajtó mindenhol be fog számolni róluk. Példának erre MKBHD felhozta az 1000 dolláros Pro Stand állványt az Apple Pro Display XDR kijelzőhöz (tesztünk), a 300 dolláros Jony Ive könyvet és a 17 ezer dolláros arany Apple Watch-ot 2015-ből.

A Mac Pro egy marha drága számítógép, amelyre nagyon kevés embernek van szüksége és azok közül egy még kisebb részhalmaz igényli csak a kerekeket, így egészen biztos, hogy az Apple nem fog sokat eladni ezekből.

Vicces, hogy ilyen pofátlanul sokba kerülnek? Persze, de ez nagyon kevés embert fog érinteni.

Ha nyernél a lottón, vennél kerekeket az új Mac Pro-dhoz?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!