Begördült a Mac Pro kerékkészlet az Apple online boltjába

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha épp a saját Mac Pro-d konfigurálod az Apple oldalán, észreveheted, hogy a rozsdamentes acél váz lábait mindössze 160 ezer forintért lecserélheted kerekekre.

Sajnos azonban ha ezt elmulasztottad, utólag már csak 279 990 forintért juthatsz hozzá a guruló Mac Pro élményéhez. Két népszerű YouTuber is megnézte, hogy mire is jók ezek a kerekek, tartsunk velük mi is!

Lew az Unbox Therapy-nál úgy gondolta, hogy nem lehet semmit se elmondani erről az egészről és egy teljesen szótlan kicsomagoló videót készített az Apple méregdrága kerekeiről:

Azt gondolhatnánk, hogy az Apple-nél valójában valakinek nincs ki mind a négy kereke, hogy ennyiért árulják a Mac Pro kerekeit, de MKBHD egy kicsit árnyaltabb képet fest az egészről:

Szerinte az Apple-nek néha kell túlárazott termékeket is kiadnia, hogy meg tudják őrizni prémium márka mivoltukat és tudjanak olyan termékeket is kiadni, amiken kevesebb a hasznuk. Hivatkozott Linus videójára is, aki a Linus Tech Tips csatornán fejtette ki saját véleményét a kerekekkel kapcsolatban:

Linus úgy véli, hogy az, hogy néha az Apple kiad egy-egy méregdrága terméket, jót tesz a márka hírnevének, hiszen a sajtó mindenhol be fog számolni róluk. Példának erre MKBHD felhozta az 1000 dolláros Pro Stand állványt az Apple Pro Display XDR kijelzőhöz (tesztünk), a 300 dolláros Jony Ive könyvet és a 17 ezer dolláros arany Apple Watch-ot 2015-ből.

A Mac Pro egy marha drága számítógép, amelyre nagyon kevés embernek van szüksége és azok közül egy még kisebb részhalmaz igényli csak a kerekeket, így egészen biztos, hogy az Apple nem fog sokat eladni ezekből.

Vicces, hogy ilyen pofátlanul sokba kerülnek? Persze, de ez nagyon kevés embert fog érinteni.

Ha nyernél a lottón, vennél kerekeket az új Mac Pro-dhoz?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. pAnk says:

    :rofl:

  2. diario says:

    Ti is lehoztatok a cikket szoval valoban mukodik a marketing :slight_smile:

  3. Ha a Continental gyártotta rá gumit és a kerekek külön vannak Csapágyazva, oldalanként/darabonként, illetve csapágyazott tengely körül forog horizontálisan és minden alkatrésze esztergált, 3D Mart, korrózió védett galvanizált illetve krómozott akkor ok. A fele árért.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!