fbpx Skip to content

Ahogyan azt az Apple még márciusban közölte, a SARS-CoV-2 koronavírus terjedése miatt az idei WWDC-t online fogja megtartani, most pedig már a dátumot is közölték: június 22-ével indul a konferencia az Apple Developer appban és az Apple fejlesztői weboldalán, és az összes fejlesztő számára ingyenes lesz a részvétel.

Az idei WWDC-n a tervek szerint megtudhatjuk, hogy mit várhatunk majd az ősszel megjelenő iOS 14-től, az iPadOS 14-től, a watchOS 7-től, a tvOS 14-től, és a macOS 10.16-tól is. Nézzük, mit ír az Apple sajtóközleménye!

“A WWDC20 az eddigi legnagyobb konferenciánk lesz, amely egy eddig példátlan módon hozza össze egy hétre júniusban a több mint 23 millió főt számláló fejlesztői közösségünket világszerte, hogy megismerhessék az Apple platformjainak a jövőjét.” – mondta Phil Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke. “Alig várjuk, hogy júniusban online találkozhassunk a fejlesztőkkel, és megoszthassuk velük az összes újdonságot, amiken azért dolgoztunk, hogy még jobban hozzásegíthessük őket ahhoz, hogy még hihetetlenebb alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozhassanak létre. Hamarosan még több részletet oszthatunk majd meg a WWDC20-ról, ahogyan egyre közelebb kerülünk ehhez az izgalmas eseményhez.”

“A tanulók szerves részét képezik az Apple fejlesztői közösségének, és múlt évi WWDC-n több mint 350 tanuló vett részt, 37 országból.” – mondta Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős alelnöke. “A WWDC20-ra várva, noha az csak egy virtuális összejövetel lesz, szeretnénk elismerni és megünnepelni a fiatal fejlesztők munkáit világszerte. Alig várjuk, hogy lássuk, ahogyan ezeknek az innovatív gondolkodóknak az új generációja valóra váltják az ötleteiket a Swift Student Challenge során.”

A Swift Playgrounds egy forradalmi app az iPadre és a Mac-re, ami a Swift programozási nyelv megtanulását interaktívvá és szórakoztatóvá teszi. Egészen május 17-én éjfélig (11:59 p.m. PDT) a tanuló fejlesztők jelentkezhetnek a Swift Student Challenge-re, ha beküldenek egy olyan interaktív scene-t egy Swift playground formájában, ami 3 perc alatt “végigjátszható”. Erről bővebben itt: Swift Student Challenge.

A WWDC 2020 programja az Apple teljes fejlesztői közösségének – amely már több mint 23 millió regisztrált fejlesztőt jelent 155-nél is több országban és régióban –, és az alkalmazásfejlesztők következő generációjának is bepillantást ad majd abba, hogy milyen eszközökkel és hogyan változtathatják valóssággá az ötleteiket. A részletesebb programinformációk júniusig folyamatosan kerülnek majd közzétételre emailben, az Apple Developer appban, illetve az Apple Developer weboldalán.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Remélem lesz benne osztott képernyő meg az hogy az alkalmazások felett lehet majd kezelni a hívasról az értesítést

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Nrbrtbgg

Népszerű hozzászólások

  1. Remélem lesz benne osztott képernyő meg az hogy az alkalmazások felett lehet majd kezelni a hívasról az értesítést

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Nrbrtbgg