fbpx Skip to content

Ahogyan azt az Apple még márciusban közölte, a SARS-CoV-2 koronavírus terjedése miatt az idei WWDC-t online fogja megtartani, most pedig már a dátumot is közölték: június 22-ével indul a konferencia az Apple Developer appban és az Apple fejlesztői weboldalán, és az összes fejlesztő számára ingyenes lesz a részvétel.

Az idei WWDC-n a tervek szerint megtudhatjuk, hogy mit várhatunk majd az ősszel megjelenő iOS 14-től, az iPadOS 14-től, a watchOS 7-től, a tvOS 14-től, és a macOS 10.16-tól is. Nézzük, mit ír az Apple sajtóközleménye!

“A WWDC20 az eddigi legnagyobb konferenciánk lesz, amely egy eddig példátlan módon hozza össze egy hétre júniusban a több mint 23 millió főt számláló fejlesztői közösségünket világszerte, hogy megismerhessék az Apple platformjainak a jövőjét.” – mondta Phil Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke. “Alig várjuk, hogy júniusban online találkozhassunk a fejlesztőkkel, és megoszthassuk velük az összes újdonságot, amiken azért dolgoztunk, hogy még jobban hozzásegíthessük őket ahhoz, hogy még hihetetlenebb alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozhassanak létre. Hamarosan még több részletet oszthatunk majd meg a WWDC20-ról, ahogyan egyre közelebb kerülünk ehhez az izgalmas eseményhez.”

“A tanulók szerves részét képezik az Apple fejlesztői közösségének, és múlt évi WWDC-n több mint 350 tanuló vett részt, 37 országból.” – mondta Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős alelnöke. “A WWDC20-ra várva, noha az csak egy virtuális összejövetel lesz, szeretnénk elismerni és megünnepelni a fiatal fejlesztők munkáit világszerte. Alig várjuk, hogy lássuk, ahogyan ezeknek az innovatív gondolkodóknak az új generációja valóra váltják az ötleteiket a Swift Student Challenge során.”

A Swift Playgrounds egy forradalmi app az iPadre és a Mac-re, ami a Swift programozási nyelv megtanulását interaktívvá és szórakoztatóvá teszi. Egészen május 17-én éjfélig (11:59 p.m. PDT) a tanuló fejlesztők jelentkezhetnek a Swift Student Challenge-re, ha beküldenek egy olyan interaktív scene-t egy Swift playground formájában, ami 3 perc alatt “végigjátszható”. Erről bővebben itt: Swift Student Challenge.

A WWDC 2020 programja az Apple teljes fejlesztői közösségének – amely már több mint 23 millió regisztrált fejlesztőt jelent 155-nél is több országban és régióban –, és az alkalmazásfejlesztők következő generációjának is bepillantást ad majd abba, hogy milyen eszközökkel és hogyan változtathatják valóssággá az ötleteiket. A részletesebb programinformációk júniusig folyamatosan kerülnek majd közzétételre emailben, az Apple Developer appban, illetve az Apple Developer weboldalán.

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Remélem lesz benne osztott képernyő meg az hogy az alkalmazások felett lehet majd kezelni a hívasról az értesítést

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Nrbrtbgg