fbpx Skip to content

A héten világszerte újságírók, YouTuberek és tesztelők jutottak hozzá az Apple új Magic Keyboard tokjához, mely szinte laptoppá alakítja az iPad Pro-t.

A tokról sokaknak kialakult egy véleménye és néhányan össze is hasonlították elődjével, a Smart Keyboard tokkal, mely még trackpad nélkül nyújtott billentyűzetet az iPad Pro számára. Nézzük meg, hogy mit gondoltak!

Legnépszerűbb panaszok közt szerepelt, hogy a Magic Keyboard nehéz, ahogy erről már a napokban beszámoltunk: A 12,9 colos iPad Pro a Magic Keyboard tokkal nehezebb, mint a MacBook Air.

Emellett az első benyomások közt felmerült hibaként az escape gomb és a funkciósor hiánya, de összességében elégedettek voltak magukkal a billentyűkkel, mivel azok a régi, jól bevált ollómechanikát használják az Apple problémás, pillangós megoldása helyett.

Ha az írásos beszámolók érdekelnek, erre nézelődhetsz:

Vizuális típusoknak a YouTuberek is készítettek bőven anyagot:

A 9to5Mac-nél Ben Lovejoy ruházott be a Magic Keyboardra és ő már alaposabban letesztelte a tokot azzal, hogy munkáját próbálta végezni rajta. Számára is a fizikai escape gomb és a funkcióbillentyűk hiánya volt a leginkább fájó pont, de egy olyan érdekességre is rámutatott, amit boltban tesztelve valószínűleg nem fedeznél fel: korlátolt az iPad döntési szöge!

Így például egy Varier Gravity Balans székből nem tökéletes a betekintési szög az iPad Pro kijelzőjére, mert a Magic Keyboard megköti a felhasználó kezét. Épp ezért ha gyakran szeretnéd ágyból vagy kanapéról használni az iPadet úgy, hogy rá van csatlakoztatva a Magic Keyboard tok, akkor lehet, hogy jobban jársz egy valamilyen MacBook modellel, aminek szabadabban állítható a kijelzője.

Lovejoy szerencsés helyzetben van a Magic Keyboard tesztelésére, mert felesége egy Microsoft Surface Pro tulajdonosa, így össze tudta hasonlítani a két eszközt:

Arra jutott, hogy formavilágban a Surface és az iPad nagyon közel állnak egymáshoz, csak a kijelző képaránya, a billentyűzet stílusa és a trackpad elhelyezése az igazán lényegi eltérés. Összességében elégedett a Magic Keyboarddal és tervezi megtartani.

Matt Gemmell Twitteren arra is talált megoldást, hogy az új tokkal is lehessen rajzolásra használni az iPad Pro-t:

Amúgy ez a javaslat hülyeségnek tűnhet, de 100%-ban komoly. Ha rajzolsz, hagyd csatlakoztatva a Magic Keyboardot és fordítsd át az egészet így. Bugyután néz ki, de SOHA nem használtam még ennél stabilabb író/rajzoló felületet. Próbáld ki, semmi se körözi le.

Tényleg elég furcsán néz ki így egy iPad Pro, de a szükség törvényt bont.

Ennyi értékelés és videó megnézése után arra jutottam, hogy az Apple többségében a jó kompromisszumokat hozta meg a Magic Keyboard készítésekor, egyedül az ára az, ami kicsit borsos.

Neked hogy tetszik az iPad Pro-hoz való Magic Keyboard?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nyilván ha felteszik rá a funkció billentyűket akkor a trackpad túl kicsi lenne. Ezzel meg kiherélnék azt a featuret amivel el akarjak adni.

  2. Avatar for pAnk pAnk says:

    “Így például egy Varier Gravity Balans székből nem tökéletes a betekintési szög az iPad Pro kijelzőjére”

    A világ hatalmas problémái…

  3. Irigy vagy mert neki van Gravity széke mi?

  4. Avatar for Szanya Szanya says:

    Amennyiben “tinkdiferent” stílusban hanyatlökve használja valaki rajzolásra, akkor az alma logó milyen orientációval látható a tokon?:joy::smiling_imp:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for Szanya Avatar for pAnk Avatar for SzifonAdmin