fbpx Skip to content

Múlt héten az Apple kiküldte a fejlesztőknek és a tesztelőknek az újabb bétákat, többek között a macOS Catalina 10.15.5 második bétáját, mely egy izgalmas újdonságot tartalmaz a MacBook modellek akkumulátorával kapcsolatban.

A funkció neve Battery Health Management (Akkumulátor-egészség menedzsment) és minden, Thunderbolt 3 csatlakozós, hordozható Mac-en alapértelmezésben be lesz kapcsolva. De miről is van szó valójában?

Tavaly ősszel megérkezett az iOS 13 és vele együtt az optimalizált akkutöltés, melyről bővebben itt írtunk: iOS 13: mi az az optimalizált akkutöltés?

A macOS 10.15.5-ben található Akkumulátor-egészség menedzsment nagyon hasonló elven működik hasonló okokból. A funkcióval az Apple azt szeretné elérni, hogy a laptopjaik akkumulátorai kémiailag lassabban öregedjenek, ezért a macOS figyelni fogja a felhasználó szokásait és nem tartja majd folyamatosan 100%-on az akkumulátort.

Ha egy MacBookot csak töltőre csatlakoztatva használsz, egy idő után aktiválódni fog a funkció, és az akkumulátor egy alacsonyabb töltöttségi szinten marad.

Természetesen mivel egy asztali számítógépről van szó, az Akkumulátor-egészség menedzsment kikapcsolható lesz a Rendszerbeállítások alkalmazás Energiatakarékosság beállítási altábláján az Akkumulátor-egészség gombra kattintva.

A macOS 10.15.5 és vele együtt az Akkumulátor-egészség menedzsment valószínűleg az iOS 13.4.5-tel, az iPadOS 13.4.5-tel, a watchOS 6.2.5-tel és a tvOS 13.4.5-tel együtt érkezik majd meg az elkövetkező 1-2 hónapban. Ha pedig nem akarod ezt kivárni, akkor telepítheted a nyilvános bétát, hogy már most is használhasd ezt a funkciót.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok