fbpx Skip to content

Úgy tűnik, hogy egy YouTube felhasználó megbízható forrásból hozzájutott az iPhone 12 kiszivárgott CAD képeihez.

A vázlatképekről látható az új, szögletes design, a LiDAR szkenneres újratervezett hátlapi kamerarendszer, egy áthelyezett SIM tálca és még sok más izgalom. Nézzük meg alaposabban, hogy mire számíthatunk idén ősszel!

EverythingApplePro csatornáján jelent meg egy videó, ami egy, Max Weinbach által még januárban megszerzett iPhone 12 Pro Max CAD vázlat alapján mutatja be az új csúcstelefon változásait, amit több más forrás is visszaigazolt:

Ahogy látható, az új telefon a 2018-as iPad Pro családra fog leginkább emlékeztetni. A jelenlegi lekerekített, rozsdamentes acél keretet egy szögletesebb design váltja, amit sokan az iPhone 6 megjelenése óta vártak vissza.

A kijelző 6,7 colra nő a jelenlegi 6,5-ről, amit kis méretnövekedéssel és a kijelző körüli keret csökkentésével ér el az Apple. Jelenleg a kijelző körül 2,52 mm a keret, az új modellen azonban csak 1,55 mm lesz.

A telefon vastagsága is csökkenni fog. Az iPhone 11 Pro Max 8,1 mm vastag, az új 12-es Max Pro azonban 7,4 mm lesz csak. A hátlapi kamerasziget magassága azonban 1,21 mm-ről 1,26 mm-re fog nőni.

A nagyobb hátlapi kameramodul érthető, mert érkezik bele a 2020-as iPad Pro-ban megismert LiDAR szkenner, ami a széles, ultraszéles látószögű és telefotó lencsék mellé érkezik.

Érdekes még, hogy a jelenlegi SIM-tálca helyére egy új valami fog kerülni, amelyről azt spekulálják, hogy egy iPhone-ra szabott Smart Connector lesz, amellyel újfajta kiegészítőket tudnánk telefonunkhoz csatlakoztatni.

Emiatt a SIM-tálca az iPhone történetében először a bal oldalra költözne.

Egyéb érdekességek is kiderülnek a videóból, többek közt:

  • a kamera lencsék átmérője kicsit nagyobb lesz
  • vastagabbak lesznek az antennacsíkok az 5G támogatás miatt
  • eggyel kevesebb hangszórónyílás kerül a telefon aljára, ennek ellenére 10-15%-kal hangosabb lesz
  • az oldalsó gomb lentebb kerül
  • megjelenik a kék, lila és halvány narancssárga szín

Az utolsó egészen vad jóslatnak tűnik, mivel itt a Pro modellekről van szó, de Weinbach korábban az iPhone 11 Pro zöld színét is megjósolta, szóval elképzelhető, hogy most sem téved.

Azért, hogy kicsit védje magát Weinbach, azt is megemlítette, hogy ezek a CAD vázlatok nem a legújabbak és hogy azóta már változott a telefon formavilága, többek közt a kijelző tetején lévő szenzorsziget is kisebb lett.

Neked hogy tetszene, ha ilyen lenne az iPhone 12?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.