fbpx Skip to content

Úgy tűnik, hogy egy YouTube felhasználó megbízható forrásból hozzájutott az iPhone 12 kiszivárgott CAD képeihez.

A vázlatképekről látható az új, szögletes design, a LiDAR szkenneres újratervezett hátlapi kamerarendszer, egy áthelyezett SIM tálca és még sok más izgalom. Nézzük meg alaposabban, hogy mire számíthatunk idén ősszel!

EverythingApplePro csatornáján jelent meg egy videó, ami egy, Max Weinbach által még januárban megszerzett iPhone 12 Pro Max CAD vázlat alapján mutatja be az új csúcstelefon változásait, amit több más forrás is visszaigazolt:

Ahogy látható, az új telefon a 2018-as iPad Pro családra fog leginkább emlékeztetni. A jelenlegi lekerekített, rozsdamentes acél keretet egy szögletesebb design váltja, amit sokan az iPhone 6 megjelenése óta vártak vissza.

A kijelző 6,7 colra nő a jelenlegi 6,5-ről, amit kis méretnövekedéssel és a kijelző körüli keret csökkentésével ér el az Apple. Jelenleg a kijelző körül 2,52 mm a keret, az új modellen azonban csak 1,55 mm lesz.

A telefon vastagsága is csökkenni fog. Az iPhone 11 Pro Max 8,1 mm vastag, az új 12-es Max Pro azonban 7,4 mm lesz csak. A hátlapi kamerasziget magassága azonban 1,21 mm-ről 1,26 mm-re fog nőni.

A nagyobb hátlapi kameramodul érthető, mert érkezik bele a 2020-as iPad Pro-ban megismert LiDAR szkenner, ami a széles, ultraszéles látószögű és telefotó lencsék mellé érkezik.

Érdekes még, hogy a jelenlegi SIM-tálca helyére egy új valami fog kerülni, amelyről azt spekulálják, hogy egy iPhone-ra szabott Smart Connector lesz, amellyel újfajta kiegészítőket tudnánk telefonunkhoz csatlakoztatni.

Emiatt a SIM-tálca az iPhone történetében először a bal oldalra költözne.

Egyéb érdekességek is kiderülnek a videóból, többek közt:

  • a kamera lencsék átmérője kicsit nagyobb lesz
  • vastagabbak lesznek az antennacsíkok az 5G támogatás miatt
  • eggyel kevesebb hangszórónyílás kerül a telefon aljára, ennek ellenére 10-15%-kal hangosabb lesz
  • az oldalsó gomb lentebb kerül
  • megjelenik a kék, lila és halvány narancssárga szín

Az utolsó egészen vad jóslatnak tűnik, mivel itt a Pro modellekről van szó, de Weinbach korábban az iPhone 11 Pro zöld színét is megjósolta, szóval elképzelhető, hogy most sem téved.

Azért, hogy kicsit védje magát Weinbach, azt is megemlítette, hogy ezek a CAD vázlatok nem a legújabbak és hogy azóta már változott a telefon formavilága, többek közt a kijelző tetején lévő szenzorsziget is kisebb lett.

Neked hogy tetszene, ha ilyen lenne az iPhone 12?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Amennyiben ez igaz, akkor ennek SE dizánja van😀. Sose lesz már olyan telefon ami nem billeg az asztalon?

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen ettől kiállókamerás megoldástól kellene végre megszabadulni és akkor ha vastagabb lenne a teló elférne a megfelelő méretű akku is talán, meg jobb lenne a fogása is talán. Arról nem is beszélve, hogy erősebb lehetne a vázszerkezet és kevésbé lenne hajlékony. De ez megint olyan álom marad mint az SE2 eredeti méretben.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha meg vastagabb lenne, akkor azonnal azon menne a problémázás.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom. A problémázás apple eszközök esetében mindig előjön, mert tökéleteset várnak tőlük. De már egy Samu csúcs teló is azonos árban van és azok sem tökéletesek, de azoktól vmiért nem is várják el. (más droidos csúcs telót is írhattam volna)

  5. Jo lenne ez is csak ne legyen valami feltegal :frowning:

  6. Végre nem az unalmas lekerekített forma! Nekem nagyon tetszik!

  7. Avatar for Elims Elims says:

    Egy tok rá és máris nem billeg az asztalon.

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Ja és rögtön oda az exklusive külső amit sokan szeretnek, mert jól esik ránézni és kézbe fogni, használni.
    Pont ezért van nekem becsúsztatós bőr tokban, de kivéve onnan csak a csupasz teló, ami mióta üveg megint a hátlapja is, nem csúszik ki a kézből könnyen.

  9. Avatar for Elims Elims says:

    Ja,igen.Felhasználás kérdése.
    Az én “munkahelyemen” mki tokban hordaná.

    Szerk.: Nem csak becsúsztathatóban.
    Hátlapos tok+becsúsztatható tokban.

  10. Ez nekem olyan design issue, mint ha az ujonnan vasarolt autodon a bal hatso kerek 1 merettel kisebb lenne szandekosan, mert a kocsi bal hatuljat az is elbirja. Igy ha nem akarod hogy billegjen, akkor post-sell vegyel ra meretben jo kereket.

    Remelem erted az analogiat.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát vagy inkább pont, hogy nagyobb az a kerék, és így kilóg.

  12. Avatar for Elims Elims says:

    Természetesen értem.
    Nekem is jobban tetszene ha magát a telefont látnám/fognám mindig.Ha egy íróasztal mögött ülnék egész nap biztos,hogy nem vennék rá semmit.Simán a nadrág zsebében hordanám és akkor igen,valószínűleg engem is zavarna a kitüremkedő kamera,de azért hozzáteszem,idővel a tok is szokható vmennyire. :wink:

  13. Jo… de ertettetek. :wink:

  14. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ez tök olyan, mint egy iPhone 11 Pro és egy iPhone 4 szerelemgyereke. Egy lapos oldalú i4, az elején egy i11 Pro kijelzővel, a hátulján meg egy i11 Pro kameradizájnnal és az egész nagyjából i11 méretű. Kb. mint egy rosszul sikerült, múltat idézni szándékozó crossover autó. Egy különböző modellekből gyúrt külsejű valami, ami szerintem arról tanúskodik, hogy vagy a tervezőik fantáziája a végéhez ért, vagy pedig, hogy a nagyfőnökük szerint nekik már dizájn terén, apróbb változtatásokkal, de a múltban kötelező élniük.
    Ráadásul, mintha mindenből a legrosszabb került volna fel rá. A förtelmes kamera dizájn, az emlékeim szerint ugyan kiváló fogást biztosító, ámde baromi randa külső a lapos oldalával és még mindig ott a szintén randa és az adatok kijelzését hátráltató notch, melyen a konkurencia már több éve túllépett.
    Ha valóban ilyen lesz, akkor asszem ilyenem se lesz.

  15. Hála a jó égnek.

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja mert képtelenek normálisat csinálni, ahogy a példa mutatja, mind átverhető egy fotóval / videóval !
    A többi meg ízlés dolga, neked nem jön be, sokaknak igen, ezért is lehet iphone árban eladni mindenféle másik droidost magtárral és RAMtárral, mert másképp nem tudnának működni sem.
    Amugy meg aoldala pont hogy az i5-5S-SE csapatot idézte amikből darabonként sokkal többet adtak el mint bármely másik konkurens modellből.

  17. Avatar for Kukori Kukori says:

    Először is, árudl már el, pl. a Samsung S20-at milyen fotóval sikerült már átverni? Főleg ha ujjlenyomatra állítod, ami az iPhone-okon már nincs. :smiley:
    Másodszor, ha ócsárolod a konkurenciát, attól még nem lesz jobb az imádott iPhone-od. Amin sajnos évről évre ugyanazokat a hibákat követik el és vagy képtelenek kijavítani, vagy ami még rosszabb, nem is akarják őket kijavítani, mert szerintük ez úgy jó. Ami meg azt mutatja, hogy leginkább tojnak a felhasználóikra.
    Mi is történt amikor az i4-eseknek elment a térereje? A guru, aki akkor még élt, előállt azzal, hogy biztosan rosszul tartják, meg nem jól használják, rossz irányba fordulnak vele és hasonló ökörségek. Azután meg kitalálta, hogy valójában nem is megy el a térereje, csak rossz a szoftver, ami azt mutatja, ami megint csak hülyeség volt. Konkurencia ilyesmit sosem tett. Mikor a Samsungnak kiderült, hogy rosszak a Note 7 aksijai azonnal visszahívták a teljes modellt, mindenki visszakapta a pénzét, vagy másik modellt biztosítottak neki.
    Hogy valakinek valami tettszik vagy sem, az valóban izlés dolga. Viszont egyfelől vannak általánosan elfogadott szépnek ítélt külsőségek, “szabályok”, melyek általánosak és persze olyanok is, melyek az adott korra jellemzőek. És ez utóbbival az iPhone valahogy vagy nem tud, vagy nem akar lépést tartani. Másfelől pedig egy ekkora cégtől nem kicsi szegénységi bizonyítvány, ha a legutolsó modelljeik szinte alig különböznek az előzőektől - i11 sorozat ugye - (illetve kamera elrendezésben hátul különbözik, mert az rondább lett), ezért aztán alig is vették-veszik, de legalábbis a tervezett forgalomtól jóval elmarad, a soron következő modelljüket pedig eszerint a cikk szerint most, egy már több éve lecsengett típusuk külsejére alapozzák. Mint azt már írtam is, ez vagy fantáziátlanság, vagy erőszak a felsővezetőik részéről. Egyik sem pozitív dolog. Ha tetszik, ha nem.

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor tételesen:
    Sehol nem írtam Samu S20.at (amugy állítólag az is átverhető vmi videoval, nem teszteltem) és nem ócsároltam a konkurenciát mint ahogyan Te teszed itt rendszeresen az iphoneokkal stb
    Az i4 valóban nem volt fényes az antenna miatt, bár kis finom tokban évekig jól dolgozott térerő probléma mentesen
    Amiket felróttál az iphone-oknak azokat nézz körbe és az összes droid telóra is elmondható a forma ott is szinte állandó, pont a samuknál is alig változott az utóbbi években.
    Az iphone pedig nem imádott hanem szívesebben használt mint másik gyártóé, a kettő nem ugyanaz, főleg mert eddig csak teló volt apple, a többi mind más cégé (tabletek és notik, asztali gépek) mindegyikből van pár itthon. Bár az új ipad pro 12,9-cel szemezek rendesen, persze az új magic bill-vel együtt, napi melóra teljesen jó lehet nekem.

  19. Avatar for Kukori Kukori says:

    Először is, ugye én azt írtam, hogy a konkurencia már több éve túllépett a notch-on. Erre írtad te, hogy idézem:
    “Na ja mert képtelenek normálisat csinálni, ahogy a példa mutatja, mind átverhető egy fotóval / videóval !”
    Vagyis szerinted az összes konkurencia, összes telefonja ilyen, hiszen azt írtad “mind átverhető”. Ezért “merészeltem” felhozni a Samsung S20-at, hiszen az összesbe nyilvánvalóan az is beletartozik.
    Másodszor, a válasz egyébként nem. Tehát nem tudod átverni fotóval az S20-at, de már a Note10-et sem. A többi gyártóról nem tudok nyilatkozni, mert sosem próbáltam.
    Harmadszor, ha így nyilatkozol a konkurenciáról, mint amit tőled beidéztem, az szerintem ócsárlás. Tehát kérlek, hogy legalább a saját magad által kinyilvánítottakat ne próbáld tagadni. Egyfelől nem sportszerű, másfelől pár mp. alatt visszaellenőrizhető.
    Nekem van Samsungom és iPhone-om is. Többször is megírtam már. Ha visszaolvasol a posztjaim közt, akkor azt is megtudod, hogy miért tartom az iPhone-okat kevésbé jónak. Nem bonyolult egyébként a dolog, még csak hozzáértőnek sem kell lenni, hogy ezek kiderüljenek, vagy egyértelművé váljanak egy teljesen átlag júzer számára.
    Nyilvánvalóan az iPhone-nak is vannak előnyei, nem állítom, hogy nincsenek, vagy hogy ne lenne olyan, amiben jobbak a konkurenciától. De sajnos azok mind jelentőségben, mind számban alul maradnak a konkurencia csúcsmodelljeivel szemben. Ez van.
    Nekem 1 db iPhone X-en kívül semmim sincs Alma. Nem véletlenül.
    iPad-ekkel ugyanaz a gond, mint a többi, konkurencia által is készített tabletekkel, hogy igazából semmire se jók. Egy telefon többet tud jóval, nagyjából ugyanannyiért, vagy akár olcsóbban, tehát nem érdemes megvásárolni. Tudom, mert olyanom is volt nem egy és nem kettő. Az ideális, ha van egy notebook-od és egy, vagy kettő telefonod. MacBook-ot viszont szintén nem vennék. Egyfelől túl drága, másfelől egy rakás dolgot az sem tud, ami szerintem egy normális, mai notebook esetében már szükséges.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Attól mert szerinted valami ócsárlás, az még nem lesz feltétlenül az, de mindenki azt gondol amit akar erről.
    A másik meg, hogy videót is említettem ott az idézetedben is és azzal jó sok droidos csúcsnak mondott vasat sikerült átverni amennyire tudom.
    A ipad pro 12.9 pedig jóval többet tud mint egy telefon, ha másban nem is de kijelzőben mindenképp és igen noti helyett jó lehet alap melőra és még többre is. Mondom ezt úgy, hogy van abból is pár üzleti db-om, nem az olcsó piaci notikból indulok ki. Nekem alap notinál és tabletnél is, hogy legyen benne modem a mobilnethez, mert nem szeretek használat esetén osztogatni a telóról és stb. Ahogy navigálni is egy droidos tabot használok szintén saját nettel, az autóban is van saját net, a notikba is mindben amikor elviszem tolok SIM-et .
    Pont ezért nem is értem a szolgáltatókat, miért is nem adnak lehetőséget a T-n kívül az eSIM-re, talán ha minden szolgáltató támogatná akkor több eSIM-es eszközt lehetne kapni, a strapa eszközökben is ugye célszerúen az lenne és a vezeték nélküli töltés az irányadó, mert annyival kevesebb nyílás kell, ergo kevesebb a problémás hely rajtuk. Az eSIM-mel egyszerűbb is a váltás adott eszközben másik SIM-re, vagy azt áthelyezni másikba/-ra.
    Az elkalandozás után csak még annyit, hogy semmivel nem jobbak az említett S20 és társai, csak az OS miatt kicsit szabadabbak a felhasználók számára, cserébe viszont kevésbé biztonságosak is. Persze kinek mi a fontos egy telóban amit használni szeret.
    Ott a haver aki mindig ugye a legújabb S akármiket használja és évente mindig felmerülnek dolgok, amikor bármelyik gyártó kihoz vmit ami a másiknál az ő OS-ében már egy ideje jól műxik, hogy végre elérték a másik szintjét ebben v abban. Pl most ugye lesz állítólag widget szerű megoldás az IOS14-ben, amit a droidosok régóta használnak és pár hete jött ki valami amiről mondta, hogy már végre a droid és a samu is elérte vele az iphone szintjét kb. Ilyenek voltak és lesznek is mindig ameddig több OS fut egyidőben hasonló eszközökön.

  21. Avatar for Bob Bob says:

    Nem tudom mihez képest drága egy MacBook. Céges laptop egy Lenovo T490, eléggé fullos, 16GB Ram, 512SSD gyors, jól megy rajta a Windows, szóval jó vele dolgozni, 550e forint… de… ez egy undorító műanyag fél tégla egy használhatatlan touchpad-dal. Kétszer olyan vastag mint egy MacBook és jóval nehezebb is. Tény hogy a macbook ugyanezzel a konfiggal drágább lenne, viszont egy minőségibb terméket kapsz érte… A windows-t meg hagyjuk is. De ha mindezek téged nem zavarnak akkor tényleg jobb egy windows-os laptop.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor csak tegyük ezt kicsit tisztába. A samu és a többiek is 2D-s "F-ID "-t használnak nem ok nélkül tettem idézőjelbe, az ujjlenyomatolvasójuk pedig több teszt alapján sem tökéletes, inkább idegesítő amikor újra kéri mert lassan sem volt képes beazonosítani. Ezt az utóbbit hallom a haveromtól is az S20 ultra használótól. Tudom Te napi szinten használod és még sosem jártál így, amin nem is csodálkozom és én elfogult vagyok az iphonokkal mert imádom :crazy_face: Ja és én videót írtam, de mindegy, nem fotót, mert azzal már egy sziamiau-t sem nagyon lehet átverni, de videóval igen, azt kipróbáltam én is kb 1 perc volt a felvétel készítését is beszámolva. Pedig az állítólag csupa samu alkatrészből van.

  23. Avatar for Kukori Kukori says:

    Attól, mert szerinted valami nem ócsárlás, még lehet az. Jelen esetben az is.
    Tök mindegy mit említettél, mert se fényképpel, se videóval nem lehet átverni. Azt készséggel elismerem, hogy az iPhone módszere valamivel biztonságosabb, de ez már amolyan “túlbiztosítás”, mint amikor megkérdezik, hogy melyik a biztonságosabb kocsi, a Mercedes, vagy a BMW. Persze, hogy az előbbi, de az ugye virít, ha 200-al nekimész a falnak, akkor egyikben sem úszod meg.
    iPad Pro 12.9 kevesebbet tud mint egy telefon. Ha csak azt nézzük, hogy nem lehet vele telefonálni sem, már ott elbukik. :smiley: De folytathatjuk, hogy nem lehet vele sms-t küldeni, csak imessage-t, emiatt pedig pl. a Viber-t is csak trükközéssel lehet feltelepíteni rá úgy, hogy az működjön is, még ha olyan verziód van is belőle, amelyikben van SIM.
    Az eSIM-nek kb. semmi értelme, kivéve ha okosórában használod. Ott valóban van értelme, hiszen az lehetővé teszi a bt. nélküli kapcsolatot is az okosóra számára. De pl. egy telefonnál, vagy egy tabletnél kb. tök mindegy van-e vagy sem. Üzletit meg anélkül is lehet használni.
    A “haverod” milyen ostobaságokat mesél neked nem igazán foglalkoztat. Bár már milliószor leírtam, akkor most újra sorolom, miben marad el az iPhone gyak. majdnem bármi más csúcs kat. telefontól, ami Androidos:

    1. Az iPhone-ok felbontása egy Samsung Galaxy S10 mellett is elbújhat. Na ja, hogy ennek nem túl sok a jelentősége az igaz. Akárcsak a tablet vs telefon esetében sem.

    2. Az iPhone naptára egy kalap kaka. Pl. havi nézetben a bejegyzéseket csak akkor látni, ha rámész az adott napra, ezt leszámítva csak pöttyök látszódnak és még az sem látható, hogy egy vagy több bejegyzés van-e az adott napra. A jelzés szintén problémás. Nem lehet beállítani csak az előre definiáltakat. Tehát ha pl. én nem 5 perccel, 15 perccel, 30 perccel, 1 nappal, 2 nappal, vagy 1 héttel előbbi jelzést szeretnék, hanem mondjuk 3 nappal előbbit, vagy 4 nappal előbbit, esetleg hogy szóljon egy hónappal előtte, na az itt lehetetlen. Plusz szín jelzéseket sem lehet adni a bejegyzések mellé, ami sok mindent megkönnyít.

    3. A visszalépéshez való nyilacskákat, menüpontokat, felülre helyezték a kijelző tetejére, pont ahol a legkevésbé érhető el hüvelykujjal. (Lehet ez a bosszú azért, mert a “nagyguru” kijelentése ellenére kiderült, hogy mégiscsak van igény 4"-osnál jóval nagyobb kijelzőkre is. :smiley: ) Ez pl. az Androidos telefonokban már rég megoldott dolog, ott a menüpontok jelentősebb része alul, a kijelző alján helyezkedik el, a visszalépés is. Ha telepíted a Chrome böngészőt az iPhone-odra, akkor rájössz, hogy már azon is gondoltak erre. Safarin persze továbbra sem.

    4. A felül lévő “nocs” miatt nem látszik sem a dátum, sem az akksi töltöttségi szintje százalékban. Mondjon bárki bármit, ez engem zavar. Pedig amúgy van egy rakás noccsos telefon, ahol ezt simán megoldották.

    5. Nem lehet mp3 zenét beállítani csengőhangnak. Ezt mondjuk azért sem értem, mert maga a telefon tuti képes lenne rá, hiszen mp3 zenéket képes kezelni, lejátszani, csak ez megint egy ilyen dili az alma telefonoknál, hogy ezt nem lehet. Be kell szerezni egy konvertálót, azután ki kell választani a nekünk tetsző legjobb fél percet és csak azt lehet betenni.

    6. Nem lehet a telefonbeszélgetéseket rögzíteni és erre való programot sem lehet letölteni az AppStore-ból. Érthetetlen ez is, hiszen a készülék képes hangrögzítésre, ám pont telefonálás közben ez - vélhetően szándékosan - nem működik. Ez is valszeg valami Alma féle dili, hasonló, mint amilyen a 4"-os maxi kijelző volt. Remélhetőleg egyszer nagysokára ez is meghaladottá válik, bár addig is, az Androidos készülékek közül ezt szinte majdnem mindegyik tudja.

    7. A készülék dobozának tartalma csapnivaló. Egy 5-ös, az új, idén megjelentekhez 18-as, döglassú töltőt kapunk hozzá, miközben a készülék képes a gyorstöltésre. Csak viszonyításképpen, egy Huawei P20 Pro-hoz egy 40-es gyorstöltő jár alapból. Sem kijelző védő fólia, sem hátlap nem jár az iPhone-okhoz alapból, sőt, van, hogy eleinte kapni sem lehet hozzá semmit. Csak mondom, manapság már az Androidos készülékek zászlóshajóihoz járnak ilyenek, de legalább az egyik a kettő közül. Mindezt ráadásul sokkal olcsóbban.

    8. A Kontaktokhoz hiába tölt fel az ember fényképeket, azok nem látszanak csak a Kedvencekbe betettek esetében. Ez is érthetetlen.

    9. A face id lehet, hogy nagyon biztonságos, viszont dög lassú és néha nagyon nyögvenyelősen is akar működni. Két Androidos konkurencia esetében is ez sokkal gyorsabban működik (bár lehet ott nem ennyire biztonságos, de ez kb. Mercedes BMW esete, ahogyan fentebb is írtam).

    10. Nincs ujjlenyomat olvasó. Mondjon bárki bármit, ez baromira hiányzik szerintem. Ráadásul a kettő nem zárja ki egymást a face id-vel együtt is nyugodtan lehetne használni. Ma már létezik a technológia, amivel a kijelző alá lehet beépíteni az ujjlenyomat olvasót. Több olyan Androidos konkurens telefon típus is létezik, amibe ez bele lett építve, ráadásul jóval olcsóbb árban.

    11. Pl. az Xs Max esetében nagyon gyenge húzás, hogy az “óriási” akksiját két kisebből gányolták össze. És még így is van Androidos készülék amiben jóval nagyobb van és nem összegányolt, majdnem fele olyan árban.

    12. Az acél keret nagyon rossz ötlet. (Bár érdekes, hogy a mágnes nem vonzza. Olyan acélt pedig csak a márkás főleg svájci órák esetében láthat átlagember, többnyire horror árakban, itt viszont nulla értelme van.) Egyfelől mert nehéz, másfelől mert karcolódik. Ha nem akarnak alumíniumot használni, akkor titánt tudnék ajánlani, az 500 ezres árába simán bele is férne.

    13. Nem tudom milyen védelem van az elő illetve hátlapon (mert ugye ez is szupertitkos, fene sem érti miért), de karcolódik. Igaz, a konkurencia is valamennyire.

    14. Bár ma már nincs túl sok jelentősége, lévén simán kiváltható mással, de azért megemlítem, mert szerintem ez is valamilyen Alma dili, bt-on kizárólag másik Alma cuccokkal hajlandó kommunikálni és ott sem lehet ide-oda küldözgetni adatokat, fájlokat. Tudom, azt mondják ez biztonsági kérdés, de ez megint csak a szokásos porhintés lesz, hiszen semmi jelentősége ennek biztonsági szempontokból.

    15. Bár az X, a 11 Pro és a 11 Pro Max, már oled kijelzős - mondjuk az is Samsung gyártmány :smiley: -, a telefon mégsem képes az always on display-re, vagyis arra, hogy képernyőzár esetében megjelenítsen adatokat, pl. az időt, dátumot, az akkumulátor töltöttségi szintjét és értesítéseket. Pedig ez a funkció szoftveresen, kb. semmiből sem állna, a konkurens modellek közül pedig már rengeteg van amelyik több éve tudja.

    16. A képernyő zárolási idejét elég furán számolja. Ha 2 percre állítom, akkor az szerinte pontosan 1 perc. Ha 3 percre állítom, az 1 perc 30 mp, ha pedig 4 percre állítom, az 2 perc. :smiley: Elég érdekes. Ráadásul ez nem az X jellemzője, hanem valamennyi “szifon” ezt műveli.

    17. Az iTunes-sel valamit a telefonra tölteni egy kínszenvedés. Mert bár a fájlkezelő látja ezt is, ám mégsem enged a telefonra tenni semmit. Ez is valami Alma dili, ha jól csalódom, aminek szintén semmi értelme nincs, hacsak nem a felhasználók dolgát szeretnék szándékosan nehezíteni.

    Szóval röviden ennyi, ám ez korántsem teljes lista. Mindezzel szemben az Androiddal működő konkurens zászlóshajókkal szemben mindössze annyi az előnye, hogy valamivel stabilabb a működése (mára már alig) és valamivel jobb a support is.

  24. Avatar for Kukori Kukori says:

    Akkor csak tegyük tisztába; Senkit sem érdekel mit használ egy telefon arcfelismerésre. Csak az számít, hogy felismerjen és gyorsan feloldjon, valamint hogy minimális erő ráfordítással ne lehessen feltörni.

    Az S20, S10 és a Note 10 ujllenyomat olvasója is teljesen jól működik. Jah, persze tiszta ujj kell hozzá. :smiley: Mellesleg dőreség a konkurencia ujjlenyomat olvasóját ekézni, miközben az új iPhone-okon nincs is. :smiley:
    Mint azt már írtam, sem videóval, sem fotóval nem átverhetőek.
    Nem tudom mi az a “sziamiau”??? Talán valami kínai sz.r? Kétlem, hogy egy kínai telefon Samsung alkatrészekből állna. Viszont az iPhone a kijelzője kivételével az utolsó kis csavarig kínai alkatrészekből áll, ez tuti. :smiley:

    Ami meg a notch-t illeti, az iPhone arcfelismeréshez szükséges érzékelői tűszúrás méretűek már az X-emen is. A szelfi kamera meg mondjuk gombostűfejnyi. Még mindig nem értem ezekhez minek kell egy 8X35 mm-es téglalap, ami ekkora részt kitakar a kijelzőből teljesen feleslegesen? Miközben a kijelzőt határoló kb. 2 mm-es csíkban elférnének.

  25. Csak megsúgom, hogy svájci cég gyárt csavarokat az iphonehoz :slight_smile: és ez tuti. De amúgy jó nézni, hogy meggyőződ magad, hogy a konkurencia jobb, ez mondjuk senkit nem érdekel de sok sikert hozzá ha mást használsz.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de én komolyan nem értem, hogy ha szerinted ennyire nagyon jó a mindenféle konkurens gyártó mindenféle egyéb készüléke, akkor egyáltalán mégis miért szenvedsz ezekkel a problémákkal folyamatosan, és miért használsz csak azért is iPhone-t, ha szerinted ennyire rossz termék?

    mármint pontosan mi fog változni attól, hogy folyamatosan háború és béke hosszúságú hozzászólásokban ecseteled, hogy szerinted mi hogyan működik a készülékkel az Apple esetén, és hogy más gyártónál mennyivel sokkal jobb minden?

    az általad tapasztalt, vagy vélelmezett hiányosságokról vegyél fel hibajegyeket az Apple-nek. a céghez ugyanis kizárólag azon a módon tudod eljuttatni, hogy mit is szeretnél:

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Pedig a samu “F-ID” helyett csinált valamit amit sokan nem is használnak mert amire való arra nem jó és ez nem a feloldást jelenti csupaszon, hanem hogy ne legyen átverhető ez pedig 2D-ben hát nem megfelő
    A kijelzőkre megint csak annyit, hogy hiába samu gyártja mégis csak jobb mint az övék még kisebb felbontásban is, mert nem ők tervezték és nem is ég be olyan hamar, a felbontást pedig kár feszegetni, mert az emberi szem már nem tud érzékelni bizonyos határ felett és azt mindegyik tudja, ergo csak számháború. Amúgy meg, hogy a samu által gyártott kijelző többet hoz a gyárnak mint amit a saját csúcs vasain keres egy évben. Csak mint érdekesség :roll_eyes:
    A T-ID-t nem ekéztem jobban mint Te az egész iphone-t ezen a fórumon, ellenben én nem megyek sehová ahol samu-sok stb-k vannak, hogy akár még általam felfedezett hibát is, vagy általam hibának titulált bármit, ott reklámozzak és fikázzam az ő kütyüiket.
    A sziamiau ha olvasol itt és sok más portálon, akkor az a valóban samu alkatrészekből álló (kijelző amit maga a samu tervezett, stb) xiaomi kimondható neve lenne :slightly_smiling_face:
    Az árakról meg ne is beszéljünk mikor az S20 kb annyi mint egy iphone és sok olyant leírtál amit pl én sem használok ezért nem is szükséges hogy másik telót vegyek csak mert az azon futó OS-ben az alap. Ha vmi nincsen benne akkor letöltök rá appot, ha úgy sincsen esetleg akkor másképp oldom meg. Mindent meg lehet és még JB sem kell hozzá feltétlenül :crazy_face:
    Ha használnál Xs-t akkor tudhatnád a F-ID -ja elég gyors és amellett nem hiányzik a legtöbb embernek a múlt (T-ID) mert nem lassabb.
    A zX-ed F-ID -ját mihez is hasonlítottad? Csak mert ami egyidős azzal azokban a droidos csúcs vasakban nem F-ID van hanem vicc !
    Annyit írtál ami nem is érdemel említést mert csak vagdalkozás a droidosok fényezésére itt egy almás oldalon és fikázása az általuk használt termékeknek.
    eSIM. Hát mert Te nem látsz benne rációt attól még jó és sok esetben sokkal jobban megfelelő lehetne eszközökben a célra mint a fizikai SIM, csak okosan kellene használni és ehhez pedig a szolgáltatói támogatás kellene, de ott is csak a profitszerzésen van a hangsúly sajnos és nem a jobban használható termékek támogatásán. Csak egy pl: az iphone eSIM-jét nem lehet csak feloldás után kiütni amennyiben jók az infóim, míg a fizikai SIM-et kidobják és kész, de ez igaz lehetne más vasakra is okosan megoldva, ego megint a biztonság és a lopá s utáni követhetőség lehetne az egyik mellette szóló érv, de lehetne még technikai oldalról sok amit könnyítene a hagyományossal szemben.

  28. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem használok “csak azért is iPhone-t”, csak iPhone-t IS használok és mást is. Nem értem ezzel mi a baj? Az zavar, hogy így első kézből tudom melyik miben jobb és miben rosszabb, vagy hogy ezeket ide le is merem írni nektek? De szerintem inkább az zavar, hogy nem tudtok félrebeszélni előttem és hogy tisztában vagytok igazam van. Ugye? :wink:

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen. teljességel ez. mindenben igazad van. most végre leleplezted a nagy összeesküvést.

  30. Avatar for Kukori Kukori says:

    Most ugye viccelsz? Hogy lenne már jobb az iPhone kijelzője, mint a Samsungoké? :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Ha csak a felbontást nézzük az is többszöröse, de ha azt nézzük, hogy mekkora a pixel sűrűség, hát abban is jobb. A színtelítettség, a módok állíthatósága, a fényerő, stb. Sorolhatnám a végtelenségig, mindben jobb. Nem csoda, hiszen első kézből tudják mit kell túlszárnyalniuk. Azt, amit az Almának gyártanak ők maguk. :smiley:
    Simán teljesen jó a Samsung arcfelismerője. Sőt! Annyival még jobb is, hogy be tudom állítani még azt is, hogy maradjon a kezdőképernyőn, vagy feloldás után rögtön váltson a menüre és ne kelljen még pluszban a hüvelykujjammal legyezgetni, ami egy marhaság. iPhone-on ilyent nem lehet, pedig nem lenne egy bonyolult dolog. Csak ez is ilyen Alma hülyeség. Ehhez képest az, hogy az arcfelismerője nulla egész nulla nulla kettő százalékkal biztonságosabb, szerintem igen halovány érvecske.
    Én csak akkor kezdtem ekézni bármit, amikor te-ti be akarod-akarjátok bizonyítani, hogy hú, ez most aztán… Azután én megírom a valóságot és jön nektek a hideg zuhany. Ha nem írogatnátok ilyeneket, én meg se szólalnék itt. Szal nagyon nem ugyanaz a két dolog. Én írok valamit, hogy mit kéne jobban az iPhone-okon, erre te-ti rögtön szidjátok valamiben a konkurenciát, ami erőteljesen nevetséges egyébként. :smiley:
    Az S20 Ultra most 128 GB-osan, Dual SIM-mel és 5G-vel 512 ezer Ft és kijelzővédő fóliával adják + ha előrendelted járt mellé egy 50 ezer Ft-os Galaxy Buds ingyen. Az iPhone 11 Max Pro 512 GB-os szimpla SIM-mel és 5G nélkül 577 ezer Ft és se fólia, se más nem járt mellé semmikor.
    De OK, nézzük a közép mezőnyt, úgyis rendszerint mindenki azt veszi: Az S20+ 128 GB Dual SIM 4G 379 ezer Ft + előrendelésnél szintén járt hozzá egy 50 ezer Ft-os Galaxy Buds… Az iPhone 11 Pro 512 GB szimpla SIM, 4G, 537 ezer Ft, úgy, hogy szintén nem járt mellé semmi.
    Akkor asszem ezt megbeszéltük. :wink:
    Sajnos nem, nem lehet mindent megoldani. Amiket leírtam pl. egyiket sem. De kíváncsi lennék hogyan oldanád meg azt, hogy legyen az iPhone-odon Always On Display. Asszem sehogy. Ráadásul nincs mindenhez alkalmazás sem, de főleg nem reklám nélküli, ingyenes és megbízható. Meg hát ha veszek egy 500+ ezer Ft-os készüléket, nehogy már azzal kelljen még szenvednem, hogy még ezt-meg azt töltögessek hozzá jó pénzért, meg vegyek hozzá védőfóliát 10 ezrekért, miközben a konkurencia ezt alapból megoldotta már ezer éve.
    Nah mesélj, miben jobb az eSIM? :smiley: :smiley: Mert amit leírtál az megsúgom hülyeség. Semmivel sem biztonságosabb, sőt… Mivel fizikailag a telefonhoz kötődik, le se tudod választani, ha gázos lesz valami miatt = készülékcsere.

  31. Avatar for Kukori Kukori says:

    Szánalmas, ahogy személyeskedsz. :smiley: Csak mondom, nálam ezzel semmire nem mész.

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mégis ki személyeskedett? én egyetértettem veled, neked van igazad. leírtad, mi az igazság szerinted. de rendben, ha szerinted ezzel egyetérteni személyeskedés volt, akkor neked van igazad, ez személyeskedés volt. és szánalmas. ha neked ettől jobb, hogy ezt leírod, akkor oké. igazad van.

  33. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem te szarkazmust használtál = személyeskedés.

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    megint igazad van. így jobb?

  35. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha. :smiley: :smiley: Még egy személyeskedés. Mint írtam, nálam ezzel semmire se mész. Az ilyesmiken én már régen túl vagyok. :wink: Mi több örülök nekik…

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szuper! örülök, hogy örülsz neki. ez a lényeg.

  37. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem érted ugye? :smiley:

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mit? mint írtam, örülök, hogy örülsz. ez szerintem elegendő.

  39. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha. :smiley: Segítek: Ha a vitapartner személyeskedik, az vagy azt jelenti, hogy kifogyott az érvekből, vagy azt, hogy maga is tudta, hogy valójában nem is voltak neki.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    örülök, hogy jó kedvre derítenek a hozzászólások. ez a lényeg, a jókedv.

  41. Avatar for Kukori Kukori says:

    Szarkazmus, szarkazmus, szarkazmus… :smiley:

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én változatlanul tényleg örülök, hogy ezektől jó kedvre derülsz a hozzászólásaidban használt smiley-k alapján.

  43. Avatar for Kukori Kukori says:

    Te egyébként tényleg csak szarkazmusra vagy képes? Semmi változatosság?

  44. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen. sajnos semmi változatosság. ez van. de legalább nevettél.

  45. Avatar for Kukori Kukori says:

    Akkor nyilván te is nevettél. :smiley:

  46. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nyilván.

  47. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha :smiley:

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ezt idéztem, mert állítottad hogy mi kezdtük az “ekézést” hát nem! Ezzel kb le is zárom ezt a nem rövid “vitát” mert kb semmi értelme veled, mert nem vagy kompetens a témában. Ha ez nem érthető akkor nem tudom mi az a számodra, mivel eddig bármit felhoztam leírtad ugyan azokat az érveidet csak más körettel mint előtte, pl a felbontásról aminek még mindig semmi értelme és fölösleges számháború, de nem érted meg sosem mint a többit sem,ahogy fentebb látható. Ez van ha tetszik ha nem.

  49. Avatar for Kukori Kukori says:

    Személyeskedés ON:
    Öööö… Ez nem “ekézés” volt, csak egy vélemény, az ide vágó helyen. Mire ti rögtön rákezdtétek, hogy így a konkurencia, meg úgy a konkurencia, ahogy szoktátok. :smiley: Idézni sem kell, olvass vissza, ha nem hiszed.
    Milyen témában nem vagyok “kompetens”?? És miért ne lennék az?? Annyira biztos az vagyok mint te. Azért írtam ugyanazokat az érveimet amiket már leírtam sokszor - egyébként ezt is leírtam, ha visszaolvasol -, mert ti folyton ugyanarra futtok rá én meg ugyanúgy cáfolom őket. Gondoltam azért, mert nem olvastátok még elégszer ugyanazt. :smiley: Nem az én hibám, hogy ha negatív véleményt hallotok az iPhone-okról, rögtön ugyanazokkal hozakodtok elő. Nincs itt semmiféle “számháború”, csak fáj nektek az igazság, ennyi. Ilyenkor egyikőtök rögtön ugyanazzal a konkurencia ekézéssel áll elő és ugyanazokat hozza elő, amiket én már többször cáfoltam, másikotok meg újra előáll a szarkazmusával, amivel szintén nem megy semmire, mert csak egy óvodás nem szúrja ki. Ez van ha tetszik, ha nem.

  50. Ne haragudj, de amiket Te felsoroltál azok nem érvek van 1-2 dolog ami Neked nem tetszik, de ezek még nem érvek, sőt! Képernyőlezárás müködik pontosan, a Kontaktoknál a képek ott vannak, a Safariban a visszalépő nyíl nem fent van hanem lent, az acél amiről Te beszélsz azt úgy hívják otthon, hogy saválló acél ami sose volt mágnesezhető és nagyon nem csak márkás svájci órákban található és nem horror áron. A naptár alkalmazást én használom, biztos van jobb is, a Face Id már az X-ben is elég gyors volt számomra, a notch miatt nem látszodó akksi állapot megint csak egy nem tetsző vélemény nem érv valami ellen, mp3-as csengőhang beállitás, ne haragudj de hány éves vagy? Telefonbeszélgetés rögzítése nem egy amcsi dili, nagyon sok országban tilos. Ujjlenyomat olvasó hiánya megint csak egy személyes dolog ami neked nem tetszik, nekem nem hiányzik. A doboz tartalma igen lehetne más is, én szerintem egyenileg konfigurálható legyen, látod ez is csak egy vélemény volt. Itunesszal nem szoktam semmit a telefonra tölteni, igazából nem is tudom mit akaraz vele rátölteni biztonsági mentés kivételével. Ja és igen nem csak Te hasonlítasz össze konkurens telefonokat, akármennyire is hihetetlen számodra mások is rendelkeznek több gyártó készülékeivel. A Te bajod csak annyi, hogy minde egyes témaban amihez hozzászólsz be akarod bízonyitani, hogy Te veszed a legjobb készüléket és Te tudsz a legtöbbet róluk. El mondhatod a véleményed mindig, de Te fogadd el, hogy van ellen vélemény is. De Te még az se fogadod el, hogy valaki örül Neked, Te rögtön visszatámadsz szarkazmussal, pedig hidd el senki nem irogyli tőled, hogy Neked ennyi készüléked van. De amúgy szívesen megnézném az összehasonlító videóadat a fent felsorolt “hibák”-ról. Mielött mást hinnél csak a véleményem mondtam el mint Te. ( U.I.: Ja igen, összehasonlítom én is különböző gyártók készülékeit és van olyan amiben jobb a konkurens)

  51. Avatar for Kukori Kukori says:

    Izé… leírtam, a Safari az egyetlen, ahol a visszalépés lent van. Meg a Google alkalmazások többségében is. Az összes saját alkalmazásban, ill, a főmenükben, beállításokban, stb. mind fent van a visszalépési lehetőség. Magától értetődik, akinek van iPhone-ja az ezzel tisztában van, nem értem miért értetlenkedsz.
    Kontaktoknál a képeket nem látod, csak ha rámész az adott kontaktra. A felsorolásban nem látható, kizárólag a kedvencek esetében. Ha mindet szeretnéd látni a felsorolásban is, max. azt tudod tenni, hogy amennyit csak lehet beraksz a kedvencek közé és azt nézegeted. Kifacsart logika.
    Hogy egy acél saválló vagy sem, annak semmi köze nincs ahhoz, hogy mágnesezhető-e, vagy sem. A mágnesesség bizonyos anyagokban a kiegyenlítetlen, páratlan spinű elektronok miatt jön létre. Ferromágneses anyagokban a spinek azonos irányban helyezkednek el, amit az ún. kicserélődési kölcsönhatás okoz. De ha bővebben is kíváncsi vagy rá, olvass utána, gugli a barátod. Ha pedig valamivel nem vagy tisztában, inkább ne írj semmit.
    Nem a mágnesezhetőség hiánya a drága, hanem a svájci órák. Olvasni és értelmezni tudni kéne. Elmagyarázom, hogy egy óra esetében ennek miért van értelme, egy mobil készülék esetében pedig ez miért értelmetlen; A mechanikusan működő órák esetében, amilyenek a drága svájci órák többsége (ugye automaták, vagyis önfelhúzósak és saját rugós, fogaskerekes szerkezetük van), a mágnesezhetőség hiánya azért szükséges, hogy az óra működését ne zavarhassa meg. Hiszen ha azok acél anyaga mágnesezhető lenne, az óra mechanikus működését bármilyen mágneses erőhatás megzavarhatná és az óra máris nem lenne megfelelő pontosságú. Viszont egy digitális működésű óra, vagy telefon, vagy bármi esetében kb. tök mindegy milyen az acél, ami pl. a keretét alkotja. Így az, hogy az iPhone-okon sem mágnesezhető csak a hype része lesz, mivel műszaki jelentősége nincsen.
    Nyilván nem a kezdetek kezdetén vásároltál X-et. Akkor ugyanis a szoftver kezdeti nehézségei, hiányosságai miatt igen nehezen működött az arcfelismerés, néha nem ismerte fel a tulajdonost és sokszor pokoli lassú is volt. Ma már valóban jobb és gyorsabb, de egyrészt néha most is akadozik, másrészt a Samsung gyorsaságával ma sem vetekedhet. Ez van. Tedd le őket egymás mellé és próbáld ki, ha nem hiszed. Ráadásul a Samsungon beállíthatod, hogy rögtön a főmenübe lépjen, bármiféle legyintgetés és egyebek nélkül, ez még jobban meggyorsítja a feloldást.
    Hogy valami (bármi) nem látszik a notch miatt, az mitől ne lenne hiányosság? Hiszen az adott cég gyártja a saját készülékét ilyenre. És ilyen módon pedig miért ne lenne a hiányosság melletti érv, ha ezt leírom??? Ha egyszer valami az iPhone-on nem látszik, a konkurencián meg igen, az hiányosság. Ragozhatod ezt akárhogyan. Lehet, hogy van akit ez nem zavar, ezt el tudom fogadni, de akkor is hiányosság.
    Személyeskedés ON: Ha annyi idős leszel majd mint én, rá fogsz jönni, hogy a kor csak egy állapot, semmi más jelentősége nincs. Látatlanban is biztos vagyok benne, hogy jóval idősebb lehetek tőled, lévén ilyen kérdéseket egy bizonyos kor után már nem tesz fel az értelmes ember, mert tudja, hogy értelmetlen. Személyeskedés OFF. Engem zavar, hogy nem tehetem be csengőhangnak a kedvenc zenémet és a legtöbb ismerősömet is zavarja ez, volt aki csak emiatt cserélte le az iPhone-ját és az illető olyan korú, hogy huszonéves lánya van. Szóval igen, ez szintén probléma és nem kor függő, ahogyan a legtöbb egyéb dolog sem ami a mobilok tudását illeti. Ráadásul semmibe sem kerülne a dolgot orvosolni és a lehetőségét megadni, hiszen a készülék képes mp3 lejátszásra, sőt, ébresztéshez is be lehet állítani mp3-t. És persze az is érthetetlen számomra, hogy miért nem zavarja az Almát az, hogy a konkurenseik ezt is tudják, míg az ő készülékeik közül egyik sem, pedig ezt némi programozással, majd egy iOS frissítéssel meg lehetne oldani.
    Telefonbeszélgetés rögzítése nagyon kevés országban teljesen tiltott. Viszont mindenhol szabályozott. Idehaza csak cégek esetében van egy kötelezettség arra, hogy előzőleg informálni kötelező róla a hívott, vagy a hívó ügyfeleket és a tárolás módjára és idejére is van előírás a cégek számára. Magánszemélyeknek ilyen szabály nincs. Kizárólag annyi, hogy a másik fél engedélye nélkül nem lehet a felvételt felhasználni, közreadni, pl. az internetre feltenni. A legtöbb országban hasonló a szabályozás. Na jó, talán Kínában meg Észak-Koreában lehet, hogy valóban tilos. Oda majd nem telefonálunk. :smiley: Viszont pl. egy egyetemi előadás videón való rögzítése a megfelelő emberek (pl. előadó, illetve az intézmény) hozzájárulása nélkül valóban tilos, meg valakiről mondjuk egy meztelen képet készíteni, majd azt az Internetre feltenni az illető engedélye nélkül szintén tilos, az iPhone-ok közül mégis mindegyik képes ezekre. Akkor most? Érdekes nem? :smiley: Tehát amit te írtál, az nem indokolhatja a telefonbeszélgetések rögzíthetőségének hiányát.
    Ujjlenyomat olvasó hiánya megint csak egy olyan dolog, amiben kevesebb a konkurenciától. Ez esetben is el tudom fogadni, hogy számodra ez nem hiányzik, de felhívnám a figyelmedet, hogy egyfelől nem mindenki olyan mint te, másfelől, ha valamit (bármit) az egyik készülék tud, a másik készülék pedig nem akkor az annyival kevesebbet tud. Tettszik vagy sem.
    Doboz tartalmát nem lehet egyénileg konfigurálni. Ez kb. kivitelezhetetlen lenne. Viszont semmibe sem kerülne egy 18-as vacak töltő helyett mondjuk egy 40-es, vagy 50-es töltőt beletenni a dobozba + egy filléres kijelzővédő fóliát, és-vagy egy átlátszó szilikon hátlapot, egy olyan készülék esetében, aminek az ára az 500 ezeret közelíti.
    Mivel teszel fel mp3-t, vagy képeket az iPhone-odra, ha nem iTunes-szel? A fájlkezelővel nem engedélyezett. Samsungnál pl. ez sem akadály. De egyébként a biztonsági mentés, meg a beállítgatások is egy kínszenvedés vele, mivel teljesen illogikusan van benne minden.
    Rendszerint egy embernek csak egy telefonja szokott lenni egyszerre. Én legalábbis nagyon kevés olyan embert ismerek, akinek hozzám hasonlóan két telefonja is lenne, főleg, ha azok élvonalbeli típusok. Ha pedig valaki áttér egy másik típusra, akkor rendszerint az a jellemző, hogy az előzőtől megszabadul. De nyilván nem én vagyok az egyetlen, ezt soha nem is állítottam, csak ritka az ilyen. És? Ennek mi a jelentősége?
    Személyeskedés ON: Kösz az elemzést rólam, de asszem, hogy elég jól ismerjem magamat és hát nagyon nem az vezérel amit te írtál. De erre te magad is rájöhettél volna, hiszen ha a menő telefonjaimmal akarnék kérkedni, akkor azzal állnék elő, hogy nekem mindenből a legjobb van, nem pedig azzal, hogy nem fogom megvenni ezt sem és persze azt sem írnám meg, hogy egy lassan 3 éves iPhone X-em van most is, mivel az utána kijött modelleket megvásárolni, megfelelő innováció hiánya okán szerintem nincs értelme. Semmit sem tudok rólatok, csak hogy fanatikusan Alma rajongók vagytok. A fanatikusságnak pedig tapasztalatom szerint sosincs pozitívuma, teljesen mindegy miről legyen szó és ez sajna esetetekben is így van. Ezért is szoktalak benneteket a “valóságba rántani” néha.
    Tudod mi az a szarkazmus? Ha valaki szarkasztikusan állítja, hogy örül neked, az valójában nagyon nem örül. Rögtön felismerem a szarkazmust, az ilyen gyengét pedig az egyéb érvek kifogytával különösen, de Jadeye ezt nem is tagadta. Akkor meg miről beszélsz?
    Nincs összehasonlító videóm, nem is fogok készíteni. Nem egy youtuber vagyok. De ha mindenképpen ez a vágyad és veszed a fáradtságot, találsz összehasonlító videókat néhány általam felvetett témában, melyek szintén engem igazolnak.
    Itt mindenki a véleményét mondja el. Nyilván te is. Mi ebben az új? Más kérdés, hogy van aki téved. Te elég sok dologban. Ezért szerintem inkább tanulnod kéne. Személyeskedés OFF.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for baloghadam74 Avatar for Elims Avatar for Kukori Avatar for Bob Avatar for proger82 Avatar for kristofAcs Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Amennyiben ez igaz, akkor ennek SE dizánja van😀. Sose lesz már olyan telefon ami nem billeg az asztalon?

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen ettől kiállókamerás megoldástól kellene végre megszabadulni és akkor ha vastagabb lenne a teló elférne a megfelelő méretű akku is talán, meg jobb lenne a fogása is talán. Arról nem is beszélve, hogy erősebb lehetne a vázszerkezet és kevésbé lenne hajlékony. De ez megint olyan álom marad mint az SE2 eredeti méretben.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha meg vastagabb lenne, akkor azonnal azon menne a problémázás.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom. A problémázás apple eszközök esetében mindig előjön, mert tökéleteset várnak tőlük. De már egy Samu csúcs teló is azonos árban van és azok sem tökéletesek, de azoktól vmiért nem is várják el. (más droidos csúcs telót is írhattam volna)

  5. Jo lenne ez is csak ne legyen valami feltegal :frowning:

  6. Végre nem az unalmas lekerekített forma! Nekem nagyon tetszik!

  7. Avatar for Elims Elims says:

    Egy tok rá és máris nem billeg az asztalon.

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Ja és rögtön oda az exklusive külső amit sokan szeretnek, mert jól esik ránézni és kézbe fogni, használni.
    Pont ezért van nekem becsúsztatós bőr tokban, de kivéve onnan csak a csupasz teló, ami mióta üveg megint a hátlapja is, nem csúszik ki a kézből könnyen.

  9. Avatar for Elims Elims says:

    Ja,igen.Felhasználás kérdése.
    Az én “munkahelyemen” mki tokban hordaná.

    Szerk.: Nem csak becsúsztathatóban.
    Hátlapos tok+becsúsztatható tokban.

  10. Ez nekem olyan design issue, mint ha az ujonnan vasarolt autodon a bal hatso kerek 1 merettel kisebb lenne szandekosan, mert a kocsi bal hatuljat az is elbirja. Igy ha nem akarod hogy billegjen, akkor post-sell vegyel ra meretben jo kereket.

    Remelem erted az analogiat.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát vagy inkább pont, hogy nagyobb az a kerék, és így kilóg.

  12. Avatar for Elims Elims says:

    Természetesen értem.
    Nekem is jobban tetszene ha magát a telefont látnám/fognám mindig.Ha egy íróasztal mögött ülnék egész nap biztos,hogy nem vennék rá semmit.Simán a nadrág zsebében hordanám és akkor igen,valószínűleg engem is zavarna a kitüremkedő kamera,de azért hozzáteszem,idővel a tok is szokható vmennyire. :wink:

  13. Jo… de ertettetek. :wink:

  14. Avatar for Kukori Kukori says:

    Ez tök olyan, mint egy iPhone 11 Pro és egy iPhone 4 szerelemgyereke. Egy lapos oldalú i4, az elején egy i11 Pro kijelzővel, a hátulján meg egy i11 Pro kameradizájnnal és az egész nagyjából i11 méretű. Kb. mint egy rosszul sikerült, múltat idézni szándékozó crossover autó. Egy különböző modellekből gyúrt külsejű valami, ami szerintem arról tanúskodik, hogy vagy a tervezőik fantáziája a végéhez ért, vagy pedig, hogy a nagyfőnökük szerint nekik már dizájn terén, apróbb változtatásokkal, de a múltban kötelező élniük.
    Ráadásul, mintha mindenből a legrosszabb került volna fel rá. A förtelmes kamera dizájn, az emlékeim szerint ugyan kiváló fogást biztosító, ámde baromi randa külső a lapos oldalával és még mindig ott a szintén randa és az adatok kijelzését hátráltató notch, melyen a konkurencia már több éve túllépett.
    Ha valóban ilyen lesz, akkor asszem ilyenem se lesz.

  15. Hála a jó égnek.

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja mert képtelenek normálisat csinálni, ahogy a példa mutatja, mind átverhető egy fotóval / videóval !
    A többi meg ízlés dolga, neked nem jön be, sokaknak igen, ezért is lehet iphone árban eladni mindenféle másik droidost magtárral és RAMtárral, mert másképp nem tudnának működni sem.
    Amugy meg aoldala pont hogy az i5-5S-SE csapatot idézte amikből darabonként sokkal többet adtak el mint bármely másik konkurens modellből.

  17. Avatar for Kukori Kukori says:

    Először is, árudl már el, pl. a Samsung S20-at milyen fotóval sikerült már átverni? Főleg ha ujjlenyomatra állítod, ami az iPhone-okon már nincs. :smiley:
    Másodszor, ha ócsárolod a konkurenciát, attól még nem lesz jobb az imádott iPhone-od. Amin sajnos évről évre ugyanazokat a hibákat követik el és vagy képtelenek kijavítani, vagy ami még rosszabb, nem is akarják őket kijavítani, mert szerintük ez úgy jó. Ami meg azt mutatja, hogy leginkább tojnak a felhasználóikra.
    Mi is történt amikor az i4-eseknek elment a térereje? A guru, aki akkor még élt, előállt azzal, hogy biztosan rosszul tartják, meg nem jól használják, rossz irányba fordulnak vele és hasonló ökörségek. Azután meg kitalálta, hogy valójában nem is megy el a térereje, csak rossz a szoftver, ami azt mutatja, ami megint csak hülyeség volt. Konkurencia ilyesmit sosem tett. Mikor a Samsungnak kiderült, hogy rosszak a Note 7 aksijai azonnal visszahívták a teljes modellt, mindenki visszakapta a pénzét, vagy másik modellt biztosítottak neki.
    Hogy valakinek valami tettszik vagy sem, az valóban izlés dolga. Viszont egyfelől vannak általánosan elfogadott szépnek ítélt külsőségek, “szabályok”, melyek általánosak és persze olyanok is, melyek az adott korra jellemzőek. És ez utóbbival az iPhone valahogy vagy nem tud, vagy nem akar lépést tartani. Másfelől pedig egy ekkora cégtől nem kicsi szegénységi bizonyítvány, ha a legutolsó modelljeik szinte alig különböznek az előzőektől - i11 sorozat ugye - (illetve kamera elrendezésben hátul különbözik, mert az rondább lett), ezért aztán alig is vették-veszik, de legalábbis a tervezett forgalomtól jóval elmarad, a soron következő modelljüket pedig eszerint a cikk szerint most, egy már több éve lecsengett típusuk külsejére alapozzák. Mint azt már írtam is, ez vagy fantáziátlanság, vagy erőszak a felsővezetőik részéről. Egyik sem pozitív dolog. Ha tetszik, ha nem.

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor tételesen:
    Sehol nem írtam Samu S20.at (amugy állítólag az is átverhető vmi videoval, nem teszteltem) és nem ócsároltam a konkurenciát mint ahogyan Te teszed itt rendszeresen az iphoneokkal stb
    Az i4 valóban nem volt fényes az antenna miatt, bár kis finom tokban évekig jól dolgozott térerő probléma mentesen
    Amiket felróttál az iphone-oknak azokat nézz körbe és az összes droid telóra is elmondható a forma ott is szinte állandó, pont a samuknál is alig változott az utóbbi években.
    Az iphone pedig nem imádott hanem szívesebben használt mint másik gyártóé, a kettő nem ugyanaz, főleg mert eddig csak teló volt apple, a többi mind más cégé (tabletek és notik, asztali gépek) mindegyikből van pár itthon. Bár az új ipad pro 12,9-cel szemezek rendesen, persze az új magic bill-vel együtt, napi melóra teljesen jó lehet nekem.

  19. Avatar for Kukori Kukori says:

    Először is, ugye én azt írtam, hogy a konkurencia már több éve túllépett a notch-on. Erre írtad te, hogy idézem:
    “Na ja mert képtelenek normálisat csinálni, ahogy a példa mutatja, mind átverhető egy fotóval / videóval !”
    Vagyis szerinted az összes konkurencia, összes telefonja ilyen, hiszen azt írtad “mind átverhető”. Ezért “merészeltem” felhozni a Samsung S20-at, hiszen az összesbe nyilvánvalóan az is beletartozik.
    Másodszor, a válasz egyébként nem. Tehát nem tudod átverni fotóval az S20-at, de már a Note10-et sem. A többi gyártóról nem tudok nyilatkozni, mert sosem próbáltam.
    Harmadszor, ha így nyilatkozol a konkurenciáról, mint amit tőled beidéztem, az szerintem ócsárlás. Tehát kérlek, hogy legalább a saját magad által kinyilvánítottakat ne próbáld tagadni. Egyfelől nem sportszerű, másfelől pár mp. alatt visszaellenőrizhető.
    Nekem van Samsungom és iPhone-om is. Többször is megírtam már. Ha visszaolvasol a posztjaim közt, akkor azt is megtudod, hogy miért tartom az iPhone-okat kevésbé jónak. Nem bonyolult egyébként a dolog, még csak hozzáértőnek sem kell lenni, hogy ezek kiderüljenek, vagy egyértelművé váljanak egy teljesen átlag júzer számára.
    Nyilvánvalóan az iPhone-nak is vannak előnyei, nem állítom, hogy nincsenek, vagy hogy ne lenne olyan, amiben jobbak a konkurenciától. De sajnos azok mind jelentőségben, mind számban alul maradnak a konkurencia csúcsmodelljeivel szemben. Ez van.
    Nekem 1 db iPhone X-en kívül semmim sincs Alma. Nem véletlenül.
    iPad-ekkel ugyanaz a gond, mint a többi, konkurencia által is készített tabletekkel, hogy igazából semmire se jók. Egy telefon többet tud jóval, nagyjából ugyanannyiért, vagy akár olcsóbban, tehát nem érdemes megvásárolni. Tudom, mert olyanom is volt nem egy és nem kettő. Az ideális, ha van egy notebook-od és egy, vagy kettő telefonod. MacBook-ot viszont szintén nem vennék. Egyfelől túl drága, másfelől egy rakás dolgot az sem tud, ami szerintem egy normális, mai notebook esetében már szükséges.

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Attól mert szerinted valami ócsárlás, az még nem lesz feltétlenül az, de mindenki azt gondol amit akar erről.
    A másik meg, hogy videót is említettem ott az idézetedben is és azzal jó sok droidos csúcsnak mondott vasat sikerült átverni amennyire tudom.
    A ipad pro 12.9 pedig jóval többet tud mint egy telefon, ha másban nem is de kijelzőben mindenképp és igen noti helyett jó lehet alap melőra és még többre is. Mondom ezt úgy, hogy van abból is pár üzleti db-om, nem az olcsó piaci notikból indulok ki. Nekem alap notinál és tabletnél is, hogy legyen benne modem a mobilnethez, mert nem szeretek használat esetén osztogatni a telóról és stb. Ahogy navigálni is egy droidos tabot használok szintén saját nettel, az autóban is van saját net, a notikba is mindben amikor elviszem tolok SIM-et .
    Pont ezért nem is értem a szolgáltatókat, miért is nem adnak lehetőséget a T-n kívül az eSIM-re, talán ha minden szolgáltató támogatná akkor több eSIM-es eszközt lehetne kapni, a strapa eszközökben is ugye célszerúen az lenne és a vezeték nélküli töltés az irányadó, mert annyival kevesebb nyílás kell, ergo kevesebb a problémás hely rajtuk. Az eSIM-mel egyszerűbb is a váltás adott eszközben másik SIM-re, vagy azt áthelyezni másikba/-ra.
    Az elkalandozás után csak még annyit, hogy semmivel nem jobbak az említett S20 és társai, csak az OS miatt kicsit szabadabbak a felhasználók számára, cserébe viszont kevésbé biztonságosak is. Persze kinek mi a fontos egy telóban amit használni szeret.
    Ott a haver aki mindig ugye a legújabb S akármiket használja és évente mindig felmerülnek dolgok, amikor bármelyik gyártó kihoz vmit ami a másiknál az ő OS-ében már egy ideje jól műxik, hogy végre elérték a másik szintjét ebben v abban. Pl most ugye lesz állítólag widget szerű megoldás az IOS14-ben, amit a droidosok régóta használnak és pár hete jött ki valami amiről mondta, hogy már végre a droid és a samu is elérte vele az iphone szintjét kb. Ilyenek voltak és lesznek is mindig ameddig több OS fut egyidőben hasonló eszközökön.

  21. Avatar for Bob Bob says:

    Nem tudom mihez képest drága egy MacBook. Céges laptop egy Lenovo T490, eléggé fullos, 16GB Ram, 512SSD gyors, jól megy rajta a Windows, szóval jó vele dolgozni, 550e forint… de… ez egy undorító műanyag fél tégla egy használhatatlan touchpad-dal. Kétszer olyan vastag mint egy MacBook és jóval nehezebb is. Tény hogy a macbook ugyanezzel a konfiggal drágább lenne, viszont egy minőségibb terméket kapsz érte… A windows-t meg hagyjuk is. De ha mindezek téged nem zavarnak akkor tényleg jobb egy windows-os laptop.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor csak tegyük ezt kicsit tisztába. A samu és a többiek is 2D-s "F-ID "-t használnak nem ok nélkül tettem idézőjelbe, az ujjlenyomatolvasójuk pedig több teszt alapján sem tökéletes, inkább idegesítő amikor újra kéri mert lassan sem volt képes beazonosítani. Ezt az utóbbit hallom a haveromtól is az S20 ultra használótól. Tudom Te napi szinten használod és még sosem jártál így, amin nem is csodálkozom és én elfogult vagyok az iphonokkal mert imádom :crazy_face: Ja és én videót írtam, de mindegy, nem fotót, mert azzal már egy sziamiau-t sem nagyon lehet átverni, de videóval igen, azt kipróbáltam én is kb 1 perc volt a felvétel készítését is beszámolva. Pedig az állítólag csupa samu alkatrészből van.

  23. Avatar for Kukori Kukori says:

    Attól, mert szerinted valami nem ócsárlás, még lehet az. Jelen esetben az is.
    Tök mindegy mit említettél, mert se fényképpel, se videóval nem lehet átverni. Azt készséggel elismerem, hogy az iPhone módszere valamivel biztonságosabb, de ez már amolyan “túlbiztosítás”, mint amikor megkérdezik, hogy melyik a biztonságosabb kocsi, a Mercedes, vagy a BMW. Persze, hogy az előbbi, de az ugye virít, ha 200-al nekimész a falnak, akkor egyikben sem úszod meg.
    iPad Pro 12.9 kevesebbet tud mint egy telefon. Ha csak azt nézzük, hogy nem lehet vele telefonálni sem, már ott elbukik. :smiley: De folytathatjuk, hogy nem lehet vele sms-t küldeni, csak imessage-t, emiatt pedig pl. a Viber-t is csak trükközéssel lehet feltelepíteni rá úgy, hogy az működjön is, még ha olyan verziód van is belőle, amelyikben van SIM.
    Az eSIM-nek kb. semmi értelme, kivéve ha okosórában használod. Ott valóban van értelme, hiszen az lehetővé teszi a bt. nélküli kapcsolatot is az okosóra számára. De pl. egy telefonnál, vagy egy tabletnél kb. tök mindegy van-e vagy sem. Üzletit meg anélkül is lehet használni.
    A “haverod” milyen ostobaságokat mesél neked nem igazán foglalkoztat. Bár már milliószor leírtam, akkor most újra sorolom, miben marad el az iPhone gyak. majdnem bármi más csúcs kat. telefontól, ami Androidos:

    1. Az iPhone-ok felbontása egy Samsung Galaxy S10 mellett is elbújhat. Na ja, hogy ennek nem túl sok a jelentősége az igaz. Akárcsak a tablet vs telefon esetében sem.

    2. Az iPhone naptára egy kalap kaka. Pl. havi nézetben a bejegyzéseket csak akkor látni, ha rámész az adott napra, ezt leszámítva csak pöttyök látszódnak és még az sem látható, hogy egy vagy több bejegyzés van-e az adott napra. A jelzés szintén problémás. Nem lehet beállítani csak az előre definiáltakat. Tehát ha pl. én nem 5 perccel, 15 perccel, 30 perccel, 1 nappal, 2 nappal, vagy 1 héttel előbbi jelzést szeretnék, hanem mondjuk 3 nappal előbbit, vagy 4 nappal előbbit, esetleg hogy szóljon egy hónappal előtte, na az itt lehetetlen. Plusz szín jelzéseket sem lehet adni a bejegyzések mellé, ami sok mindent megkönnyít.

    3. A visszalépéshez való nyilacskákat, menüpontokat, felülre helyezték a kijelző tetejére, pont ahol a legkevésbé érhető el hüvelykujjal. (Lehet ez a bosszú azért, mert a “nagyguru” kijelentése ellenére kiderült, hogy mégiscsak van igény 4"-osnál jóval nagyobb kijelzőkre is. :smiley: ) Ez pl. az Androidos telefonokban már rég megoldott dolog, ott a menüpontok jelentősebb része alul, a kijelző alján helyezkedik el, a visszalépés is. Ha telepíted a Chrome böngészőt az iPhone-odra, akkor rájössz, hogy már azon is gondoltak erre. Safarin persze továbbra sem.

    4. A felül lévő “nocs” miatt nem látszik sem a dátum, sem az akksi töltöttségi szintje százalékban. Mondjon bárki bármit, ez engem zavar. Pedig amúgy van egy rakás noccsos telefon, ahol ezt simán megoldották.

    5. Nem lehet mp3 zenét beállítani csengőhangnak. Ezt mondjuk azért sem értem, mert maga a telefon tuti képes lenne rá, hiszen mp3 zenéket képes kezelni, lejátszani, csak ez megint egy ilyen dili az alma telefonoknál, hogy ezt nem lehet. Be kell szerezni egy konvertálót, azután ki kell választani a nekünk tetsző legjobb fél percet és csak azt lehet betenni.

    6. Nem lehet a telefonbeszélgetéseket rögzíteni és erre való programot sem lehet letölteni az AppStore-ból. Érthetetlen ez is, hiszen a készülék képes hangrögzítésre, ám pont telefonálás közben ez - vélhetően szándékosan - nem működik. Ez is valszeg valami Alma féle dili, hasonló, mint amilyen a 4"-os maxi kijelző volt. Remélhetőleg egyszer nagysokára ez is meghaladottá válik, bár addig is, az Androidos készülékek közül ezt szinte majdnem mindegyik tudja.

    7. A készülék dobozának tartalma csapnivaló. Egy 5-ös, az új, idén megjelentekhez 18-as, döglassú töltőt kapunk hozzá, miközben a készülék képes a gyorstöltésre. Csak viszonyításképpen, egy Huawei P20 Pro-hoz egy 40-es gyorstöltő jár alapból. Sem kijelző védő fólia, sem hátlap nem jár az iPhone-okhoz alapból, sőt, van, hogy eleinte kapni sem lehet hozzá semmit. Csak mondom, manapság már az Androidos készülékek zászlóshajóihoz járnak ilyenek, de legalább az egyik a kettő közül. Mindezt ráadásul sokkal olcsóbban.

    8. A Kontaktokhoz hiába tölt fel az ember fényképeket, azok nem látszanak csak a Kedvencekbe betettek esetében. Ez is érthetetlen.

    9. A face id lehet, hogy nagyon biztonságos, viszont dög lassú és néha nagyon nyögvenyelősen is akar működni. Két Androidos konkurencia esetében is ez sokkal gyorsabban működik (bár lehet ott nem ennyire biztonságos, de ez kb. Mercedes BMW esete, ahogyan fentebb is írtam).

    10. Nincs ujjlenyomat olvasó. Mondjon bárki bármit, ez baromira hiányzik szerintem. Ráadásul a kettő nem zárja ki egymást a face id-vel együtt is nyugodtan lehetne használni. Ma már létezik a technológia, amivel a kijelző alá lehet beépíteni az ujjlenyomat olvasót. Több olyan Androidos konkurens telefon típus is létezik, amibe ez bele lett építve, ráadásul jóval olcsóbb árban.

    11. Pl. az Xs Max esetében nagyon gyenge húzás, hogy az “óriási” akksiját két kisebből gányolták össze. És még így is van Androidos készülék amiben jóval nagyobb van és nem összegányolt, majdnem fele olyan árban.

    12. Az acél keret nagyon rossz ötlet. (Bár érdekes, hogy a mágnes nem vonzza. Olyan acélt pedig csak a márkás főleg svájci órák esetében láthat átlagember, többnyire horror árakban, itt viszont nulla értelme van.) Egyfelől mert nehéz, másfelől mert karcolódik. Ha nem akarnak alumíniumot használni, akkor titánt tudnék ajánlani, az 500 ezres árába simán bele is férne.

    13. Nem tudom milyen védelem van az elő illetve hátlapon (mert ugye ez is szupertitkos, fene sem érti miért), de karcolódik. Igaz, a konkurencia is valamennyire.

    14. Bár ma már nincs túl sok jelentősége, lévén simán kiváltható mással, de azért megemlítem, mert szerintem ez is valamilyen Alma dili, bt-on kizárólag másik Alma cuccokkal hajlandó kommunikálni és ott sem lehet ide-oda küldözgetni adatokat, fájlokat. Tudom, azt mondják ez biztonsági kérdés, de ez megint csak a szokásos porhintés lesz, hiszen semmi jelentősége ennek biztonsági szempontokból.

    15. Bár az X, a 11 Pro és a 11 Pro Max, már oled kijelzős - mondjuk az is Samsung gyártmány :smiley: -, a telefon mégsem képes az always on display-re, vagyis arra, hogy képernyőzár esetében megjelenítsen adatokat, pl. az időt, dátumot, az akkumulátor töltöttségi szintjét és értesítéseket. Pedig ez a funkció szoftveresen, kb. semmiből sem állna, a konkurens modellek közül pedig már rengeteg van amelyik több éve tudja.

    16. A képernyő zárolási idejét elég furán számolja. Ha 2 percre állítom, akkor az szerinte pontosan 1 perc. Ha 3 percre állítom, az 1 perc 30 mp, ha pedig 4 percre állítom, az 2 perc. :smiley: Elég érdekes. Ráadásul ez nem az X jellemzője, hanem valamennyi “szifon” ezt műveli.

    17. Az iTunes-sel valamit a telefonra tölteni egy kínszenvedés. Mert bár a fájlkezelő látja ezt is, ám mégsem enged a telefonra tenni semmit. Ez is valami Alma dili, ha jól csalódom, aminek szintén semmi értelme nincs, hacsak nem a felhasználók dolgát szeretnék szándékosan nehezíteni.

    Szóval röviden ennyi, ám ez korántsem teljes lista. Mindezzel szemben az Androiddal működő konkurens zászlóshajókkal szemben mindössze annyi az előnye, hogy valamivel stabilabb a működése (mára már alig) és valamivel jobb a support is.

  24. Avatar for Kukori Kukori says:

    Akkor csak tegyük tisztába; Senkit sem érdekel mit használ egy telefon arcfelismerésre. Csak az számít, hogy felismerjen és gyorsan feloldjon, valamint hogy minimális erő ráfordítással ne lehessen feltörni.

    Az S20, S10 és a Note 10 ujllenyomat olvasója is teljesen jól működik. Jah, persze tiszta ujj kell hozzá. :smiley: Mellesleg dőreség a konkurencia ujjlenyomat olvasóját ekézni, miközben az új iPhone-okon nincs is. :smiley:
    Mint azt már írtam, sem videóval, sem fotóval nem átverhetőek.
    Nem tudom mi az a “sziamiau”??? Talán valami kínai sz.r? Kétlem, hogy egy kínai telefon Samsung alkatrészekből állna. Viszont az iPhone a kijelzője kivételével az utolsó kis csavarig kínai alkatrészekből áll, ez tuti. :smiley:

    Ami meg a notch-t illeti, az iPhone arcfelismeréshez szükséges érzékelői tűszúrás méretűek már az X-emen is. A szelfi kamera meg mondjuk gombostűfejnyi. Még mindig nem értem ezekhez minek kell egy 8X35 mm-es téglalap, ami ekkora részt kitakar a kijelzőből teljesen feleslegesen? Miközben a kijelzőt határoló kb. 2 mm-es csíkban elférnének.

  25. Csak megsúgom, hogy svájci cég gyárt csavarokat az iphonehoz :slight_smile: és ez tuti. De amúgy jó nézni, hogy meggyőződ magad, hogy a konkurencia jobb, ez mondjuk senkit nem érdekel de sok sikert hozzá ha mást használsz.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de én komolyan nem értem, hogy ha szerinted ennyire nagyon jó a mindenféle konkurens gyártó mindenféle egyéb készüléke, akkor egyáltalán mégis miért szenvedsz ezekkel a problémákkal folyamatosan, és miért használsz csak azért is iPhone-t, ha szerinted ennyire rossz termék?

    mármint pontosan mi fog változni attól, hogy folyamatosan háború és béke hosszúságú hozzászólásokban ecseteled, hogy szerinted mi hogyan működik a készülékkel az Apple esetén, és hogy más gyártónál mennyivel sokkal jobb minden?

    az általad tapasztalt, vagy vélelmezett hiányosságokról vegyél fel hibajegyeket az Apple-nek. a céghez ugyanis kizárólag azon a módon tudod eljuttatni, hogy mit is szeretnél:

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Pedig a samu “F-ID” helyett csinált valamit amit sokan nem is használnak mert amire való arra nem jó és ez nem a feloldást jelenti csupaszon, hanem hogy ne legyen átverhető ez pedig 2D-ben hát nem megfelő
    A kijelzőkre megint csak annyit, hogy hiába samu gyártja mégis csak jobb mint az övék még kisebb felbontásban is, mert nem ők tervezték és nem is ég be olyan hamar, a felbontást pedig kár feszegetni, mert az emberi szem már nem tud érzékelni bizonyos határ felett és azt mindegyik tudja, ergo csak számháború. Amúgy meg, hogy a samu által gyártott kijelző többet hoz a gyárnak mint amit a saját csúcs vasain keres egy évben. Csak mint érdekesség :roll_eyes:
    A T-ID-t nem ekéztem jobban mint Te az egész iphone-t ezen a fórumon, ellenben én nem megyek sehová ahol samu-sok stb-k vannak, hogy akár még általam felfedezett hibát is, vagy általam hibának titulált bármit, ott reklámozzak és fikázzam az ő kütyüiket.
    A sziamiau ha olvasol itt és sok más portálon, akkor az a valóban samu alkatrészekből álló (kijelző amit maga a samu tervezett, stb) xiaomi kimondható neve lenne :slightly_smiling_face:
    Az árakról meg ne is beszéljünk mikor az S20 kb annyi mint egy iphone és sok olyant leírtál amit pl én sem használok ezért nem is szükséges hogy másik telót vegyek csak mert az azon futó OS-ben az alap. Ha vmi nincsen benne akkor letöltök rá appot, ha úgy sincsen esetleg akkor másképp oldom meg. Mindent meg lehet és még JB sem kell hozzá feltétlenül :crazy_face:
    Ha használnál Xs-t akkor tudhatnád a F-ID -ja elég gyors és amellett nem hiányzik a legtöbb embernek a múlt (T-ID) mert nem lassabb.
    A zX-ed F-ID -ját mihez is hasonlítottad? Csak mert ami egyidős azzal azokban a droidos csúcs vasakban nem F-ID van hanem vicc !
    Annyit írtál ami nem is érdemel említést mert csak vagdalkozás a droidosok fényezésére itt egy almás oldalon és fikázása az általuk használt termékeknek.
    eSIM. Hát mert Te nem látsz benne rációt attól még jó és sok esetben sokkal jobban megfelelő lehetne eszközökben a célra mint a fizikai SIM, csak okosan kellene használni és ehhez pedig a szolgáltatói támogatás kellene, de ott is csak a profitszerzésen van a hangsúly sajnos és nem a jobban használható termékek támogatásán. Csak egy pl: az iphone eSIM-jét nem lehet csak feloldás után kiütni amennyiben jók az infóim, míg a fizikai SIM-et kidobják és kész, de ez igaz lehetne más vasakra is okosan megoldva, ego megint a biztonság és a lopá s utáni követhetőség lehetne az egyik mellette szóló érv, de lehetne még technikai oldalról sok amit könnyítene a hagyományossal szemben.

  28. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem használok “csak azért is iPhone-t”, csak iPhone-t IS használok és mást is. Nem értem ezzel mi a baj? Az zavar, hogy így első kézből tudom melyik miben jobb és miben rosszabb, vagy hogy ezeket ide le is merem írni nektek? De szerintem inkább az zavar, hogy nem tudtok félrebeszélni előttem és hogy tisztában vagytok igazam van. Ugye? :wink:

  29. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen. teljességel ez. mindenben igazad van. most végre leleplezted a nagy összeesküvést.

  30. Avatar for Kukori Kukori says:

    Most ugye viccelsz? Hogy lenne már jobb az iPhone kijelzője, mint a Samsungoké? :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Ha csak a felbontást nézzük az is többszöröse, de ha azt nézzük, hogy mekkora a pixel sűrűség, hát abban is jobb. A színtelítettség, a módok állíthatósága, a fényerő, stb. Sorolhatnám a végtelenségig, mindben jobb. Nem csoda, hiszen első kézből tudják mit kell túlszárnyalniuk. Azt, amit az Almának gyártanak ők maguk. :smiley:
    Simán teljesen jó a Samsung arcfelismerője. Sőt! Annyival még jobb is, hogy be tudom állítani még azt is, hogy maradjon a kezdőképernyőn, vagy feloldás után rögtön váltson a menüre és ne kelljen még pluszban a hüvelykujjammal legyezgetni, ami egy marhaság. iPhone-on ilyent nem lehet, pedig nem lenne egy bonyolult dolog. Csak ez is ilyen Alma hülyeség. Ehhez képest az, hogy az arcfelismerője nulla egész nulla nulla kettő százalékkal biztonságosabb, szerintem igen halovány érvecske.
    Én csak akkor kezdtem ekézni bármit, amikor te-ti be akarod-akarjátok bizonyítani, hogy hú, ez most aztán… Azután én megírom a valóságot és jön nektek a hideg zuhany. Ha nem írogatnátok ilyeneket, én meg se szólalnék itt. Szal nagyon nem ugyanaz a két dolog. Én írok valamit, hogy mit kéne jobban az iPhone-okon, erre te-ti rögtön szidjátok valamiben a konkurenciát, ami erőteljesen nevetséges egyébként. :smiley:
    Az S20 Ultra most 128 GB-osan, Dual SIM-mel és 5G-vel 512 ezer Ft és kijelzővédő fóliával adják + ha előrendelted járt mellé egy 50 ezer Ft-os Galaxy Buds ingyen. Az iPhone 11 Max Pro 512 GB-os szimpla SIM-mel és 5G nélkül 577 ezer Ft és se fólia, se más nem járt mellé semmikor.
    De OK, nézzük a közép mezőnyt, úgyis rendszerint mindenki azt veszi: Az S20+ 128 GB Dual SIM 4G 379 ezer Ft + előrendelésnél szintén járt hozzá egy 50 ezer Ft-os Galaxy Buds… Az iPhone 11 Pro 512 GB szimpla SIM, 4G, 537 ezer Ft, úgy, hogy szintén nem járt mellé semmi.
    Akkor asszem ezt megbeszéltük. :wink:
    Sajnos nem, nem lehet mindent megoldani. Amiket leírtam pl. egyiket sem. De kíváncsi lennék hogyan oldanád meg azt, hogy legyen az iPhone-odon Always On Display. Asszem sehogy. Ráadásul nincs mindenhez alkalmazás sem, de főleg nem reklám nélküli, ingyenes és megbízható. Meg hát ha veszek egy 500+ ezer Ft-os készüléket, nehogy már azzal kelljen még szenvednem, hogy még ezt-meg azt töltögessek hozzá jó pénzért, meg vegyek hozzá védőfóliát 10 ezrekért, miközben a konkurencia ezt alapból megoldotta már ezer éve.
    Nah mesélj, miben jobb az eSIM? :smiley: :smiley: Mert amit leírtál az megsúgom hülyeség. Semmivel sem biztonságosabb, sőt… Mivel fizikailag a telefonhoz kötődik, le se tudod választani, ha gázos lesz valami miatt = készülékcsere.

  31. Avatar for Kukori Kukori says:

    Szánalmas, ahogy személyeskedsz. :smiley: Csak mondom, nálam ezzel semmire nem mész.

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mégis ki személyeskedett? én egyetértettem veled, neked van igazad. leírtad, mi az igazság szerinted. de rendben, ha szerinted ezzel egyetérteni személyeskedés volt, akkor neked van igazad, ez személyeskedés volt. és szánalmas. ha neked ettől jobb, hogy ezt leírod, akkor oké. igazad van.

  33. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem te szarkazmust használtál = személyeskedés.

  34. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    megint igazad van. így jobb?

  35. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha. :smiley: :smiley: Még egy személyeskedés. Mint írtam, nálam ezzel semmire se mész. Az ilyesmiken én már régen túl vagyok. :wink: Mi több örülök nekik…

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szuper! örülök, hogy örülsz neki. ez a lényeg.

  37. Avatar for Kukori Kukori says:

    Nem érted ugye? :smiley:

  38. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mit? mint írtam, örülök, hogy örülsz. ez szerintem elegendő.

  39. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha. :smiley: Segítek: Ha a vitapartner személyeskedik, az vagy azt jelenti, hogy kifogyott az érvekből, vagy azt, hogy maga is tudta, hogy valójában nem is voltak neki.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    örülök, hogy jó kedvre derítenek a hozzászólások. ez a lényeg, a jókedv.

  41. Avatar for Kukori Kukori says:

    Szarkazmus, szarkazmus, szarkazmus… :smiley:

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én változatlanul tényleg örülök, hogy ezektől jó kedvre derülsz a hozzászólásaidban használt smiley-k alapján.

  43. Avatar for Kukori Kukori says:

    Te egyébként tényleg csak szarkazmusra vagy képes? Semmi változatosság?

  44. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igen. sajnos semmi változatosság. ez van. de legalább nevettél.

  45. Avatar for Kukori Kukori says:

    Akkor nyilván te is nevettél. :smiley:

  46. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nyilván.

  47. Avatar for Kukori Kukori says:

    Muhaha :smiley:

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ezt idéztem, mert állítottad hogy mi kezdtük az “ekézést” hát nem! Ezzel kb le is zárom ezt a nem rövid “vitát” mert kb semmi értelme veled, mert nem vagy kompetens a témában. Ha ez nem érthető akkor nem tudom mi az a számodra, mivel eddig bármit felhoztam leírtad ugyan azokat az érveidet csak más körettel mint előtte, pl a felbontásról aminek még mindig semmi értelme és fölösleges számháború, de nem érted meg sosem mint a többit sem,ahogy fentebb látható. Ez van ha tetszik ha nem.

  49. Avatar for Kukori Kukori says:

    Személyeskedés ON:
    Öööö… Ez nem “ekézés” volt, csak egy vélemény, az ide vágó helyen. Mire ti rögtön rákezdtétek, hogy így a konkurencia, meg úgy a konkurencia, ahogy szoktátok. :smiley: Idézni sem kell, olvass vissza, ha nem hiszed.
    Milyen témában nem vagyok “kompetens”?? És miért ne lennék az?? Annyira biztos az vagyok mint te. Azért írtam ugyanazokat az érveimet amiket már leírtam sokszor - egyébként ezt is leírtam, ha visszaolvasol -, mert ti folyton ugyanarra futtok rá én meg ugyanúgy cáfolom őket. Gondoltam azért, mert nem olvastátok még elégszer ugyanazt. :smiley: Nem az én hibám, hogy ha negatív véleményt hallotok az iPhone-okról, rögtön ugyanazokkal hozakodtok elő. Nincs itt semmiféle “számháború”, csak fáj nektek az igazság, ennyi. Ilyenkor egyikőtök rögtön ugyanazzal a konkurencia ekézéssel áll elő és ugyanazokat hozza elő, amiket én már többször cáfoltam, másikotok meg újra előáll a szarkazmusával, amivel szintén nem megy semmire, mert csak egy óvodás nem szúrja ki. Ez van ha tetszik, ha nem.

  50. Ne haragudj, de amiket Te felsoroltál azok nem érvek van 1-2 dolog ami Neked nem tetszik, de ezek még nem érvek, sőt! Képernyőlezárás müködik pontosan, a Kontaktoknál a képek ott vannak, a Safariban a visszalépő nyíl nem fent van hanem lent, az acél amiről Te beszélsz azt úgy hívják otthon, hogy saválló acél ami sose volt mágnesezhető és nagyon nem csak márkás svájci órákban található és nem horror áron. A naptár alkalmazást én használom, biztos van jobb is, a Face Id már az X-ben is elég gyors volt számomra, a notch miatt nem látszodó akksi állapot megint csak egy nem tetsző vélemény nem érv valami ellen, mp3-as csengőhang beállitás, ne haragudj de hány éves vagy? Telefonbeszélgetés rögzítése nem egy amcsi dili, nagyon sok országban tilos. Ujjlenyomat olvasó hiánya megint csak egy személyes dolog ami neked nem tetszik, nekem nem hiányzik. A doboz tartalma igen lehetne más is, én szerintem egyenileg konfigurálható legyen, látod ez is csak egy vélemény volt. Itunesszal nem szoktam semmit a telefonra tölteni, igazából nem is tudom mit akaraz vele rátölteni biztonsági mentés kivételével. Ja és igen nem csak Te hasonlítasz össze konkurens telefonokat, akármennyire is hihetetlen számodra mások is rendelkeznek több gyártó készülékeivel. A Te bajod csak annyi, hogy minde egyes témaban amihez hozzászólsz be akarod bízonyitani, hogy Te veszed a legjobb készüléket és Te tudsz a legtöbbet róluk. El mondhatod a véleményed mindig, de Te fogadd el, hogy van ellen vélemény is. De Te még az se fogadod el, hogy valaki örül Neked, Te rögtön visszatámadsz szarkazmussal, pedig hidd el senki nem irogyli tőled, hogy Neked ennyi készüléked van. De amúgy szívesen megnézném az összehasonlító videóadat a fent felsorolt “hibák”-ról. Mielött mást hinnél csak a véleményem mondtam el mint Te. ( U.I.: Ja igen, összehasonlítom én is különböző gyártók készülékeit és van olyan amiben jobb a konkurens)

  51. Avatar for Kukori Kukori says:

    Izé… leírtam, a Safari az egyetlen, ahol a visszalépés lent van. Meg a Google alkalmazások többségében is. Az összes saját alkalmazásban, ill, a főmenükben, beállításokban, stb. mind fent van a visszalépési lehetőség. Magától értetődik, akinek van iPhone-ja az ezzel tisztában van, nem értem miért értetlenkedsz.
    Kontaktoknál a képeket nem látod, csak ha rámész az adott kontaktra. A felsorolásban nem látható, kizárólag a kedvencek esetében. Ha mindet szeretnéd látni a felsorolásban is, max. azt tudod tenni, hogy amennyit csak lehet beraksz a kedvencek közé és azt nézegeted. Kifacsart logika.
    Hogy egy acél saválló vagy sem, annak semmi köze nincs ahhoz, hogy mágnesezhető-e, vagy sem. A mágnesesség bizonyos anyagokban a kiegyenlítetlen, páratlan spinű elektronok miatt jön létre. Ferromágneses anyagokban a spinek azonos irányban helyezkednek el, amit az ún. kicserélődési kölcsönhatás okoz. De ha bővebben is kíváncsi vagy rá, olvass utána, gugli a barátod. Ha pedig valamivel nem vagy tisztában, inkább ne írj semmit.
    Nem a mágnesezhetőség hiánya a drága, hanem a svájci órák. Olvasni és értelmezni tudni kéne. Elmagyarázom, hogy egy óra esetében ennek miért van értelme, egy mobil készülék esetében pedig ez miért értelmetlen; A mechanikusan működő órák esetében, amilyenek a drága svájci órák többsége (ugye automaták, vagyis önfelhúzósak és saját rugós, fogaskerekes szerkezetük van), a mágnesezhetőség hiánya azért szükséges, hogy az óra működését ne zavarhassa meg. Hiszen ha azok acél anyaga mágnesezhető lenne, az óra mechanikus működését bármilyen mágneses erőhatás megzavarhatná és az óra máris nem lenne megfelelő pontosságú. Viszont egy digitális működésű óra, vagy telefon, vagy bármi esetében kb. tök mindegy milyen az acél, ami pl. a keretét alkotja. Így az, hogy az iPhone-okon sem mágnesezhető csak a hype része lesz, mivel műszaki jelentősége nincsen.
    Nyilván nem a kezdetek kezdetén vásároltál X-et. Akkor ugyanis a szoftver kezdeti nehézségei, hiányosságai miatt igen nehezen működött az arcfelismerés, néha nem ismerte fel a tulajdonost és sokszor pokoli lassú is volt. Ma már valóban jobb és gyorsabb, de egyrészt néha most is akadozik, másrészt a Samsung gyorsaságával ma sem vetekedhet. Ez van. Tedd le őket egymás mellé és próbáld ki, ha nem hiszed. Ráadásul a Samsungon beállíthatod, hogy rögtön a főmenübe lépjen, bármiféle legyintgetés és egyebek nélkül, ez még jobban meggyorsítja a feloldást.
    Hogy valami (bármi) nem látszik a notch miatt, az mitől ne lenne hiányosság? Hiszen az adott cég gyártja a saját készülékét ilyenre. És ilyen módon pedig miért ne lenne a hiányosság melletti érv, ha ezt leírom??? Ha egyszer valami az iPhone-on nem látszik, a konkurencián meg igen, az hiányosság. Ragozhatod ezt akárhogyan. Lehet, hogy van akit ez nem zavar, ezt el tudom fogadni, de akkor is hiányosság.
    Személyeskedés ON: Ha annyi idős leszel majd mint én, rá fogsz jönni, hogy a kor csak egy állapot, semmi más jelentősége nincs. Látatlanban is biztos vagyok benne, hogy jóval idősebb lehetek tőled, lévén ilyen kérdéseket egy bizonyos kor után már nem tesz fel az értelmes ember, mert tudja, hogy értelmetlen. Személyeskedés OFF. Engem zavar, hogy nem tehetem be csengőhangnak a kedvenc zenémet és a legtöbb ismerősömet is zavarja ez, volt aki csak emiatt cserélte le az iPhone-ját és az illető olyan korú, hogy huszonéves lánya van. Szóval igen, ez szintén probléma és nem kor függő, ahogyan a legtöbb egyéb dolog sem ami a mobilok tudását illeti. Ráadásul semmibe sem kerülne a dolgot orvosolni és a lehetőségét megadni, hiszen a készülék képes mp3 lejátszásra, sőt, ébresztéshez is be lehet állítani mp3-t. És persze az is érthetetlen számomra, hogy miért nem zavarja az Almát az, hogy a konkurenseik ezt is tudják, míg az ő készülékeik közül egyik sem, pedig ezt némi programozással, majd egy iOS frissítéssel meg lehetne oldani.
    Telefonbeszélgetés rögzítése nagyon kevés országban teljesen tiltott. Viszont mindenhol szabályozott. Idehaza csak cégek esetében van egy kötelezettség arra, hogy előzőleg informálni kötelező róla a hívott, vagy a hívó ügyfeleket és a tárolás módjára és idejére is van előírás a cégek számára. Magánszemélyeknek ilyen szabály nincs. Kizárólag annyi, hogy a másik fél engedélye nélkül nem lehet a felvételt felhasználni, közreadni, pl. az internetre feltenni. A legtöbb országban hasonló a szabályozás. Na jó, talán Kínában meg Észak-Koreában lehet, hogy valóban tilos. Oda majd nem telefonálunk. :smiley: Viszont pl. egy egyetemi előadás videón való rögzítése a megfelelő emberek (pl. előadó, illetve az intézmény) hozzájárulása nélkül valóban tilos, meg valakiről mondjuk egy meztelen képet készíteni, majd azt az Internetre feltenni az illető engedélye nélkül szintén tilos, az iPhone-ok közül mégis mindegyik képes ezekre. Akkor most? Érdekes nem? :smiley: Tehát amit te írtál, az nem indokolhatja a telefonbeszélgetések rögzíthetőségének hiányát.
    Ujjlenyomat olvasó hiánya megint csak egy olyan dolog, amiben kevesebb a konkurenciától. Ez esetben is el tudom fogadni, hogy számodra ez nem hiányzik, de felhívnám a figyelmedet, hogy egyfelől nem mindenki olyan mint te, másfelől, ha valamit (bármit) az egyik készülék tud, a másik készülék pedig nem akkor az annyival kevesebbet tud. Tettszik vagy sem.
    Doboz tartalmát nem lehet egyénileg konfigurálni. Ez kb. kivitelezhetetlen lenne. Viszont semmibe sem kerülne egy 18-as vacak töltő helyett mondjuk egy 40-es, vagy 50-es töltőt beletenni a dobozba + egy filléres kijelzővédő fóliát, és-vagy egy átlátszó szilikon hátlapot, egy olyan készülék esetében, aminek az ára az 500 ezeret közelíti.
    Mivel teszel fel mp3-t, vagy képeket az iPhone-odra, ha nem iTunes-szel? A fájlkezelővel nem engedélyezett. Samsungnál pl. ez sem akadály. De egyébként a biztonsági mentés, meg a beállítgatások is egy kínszenvedés vele, mivel teljesen illogikusan van benne minden.
    Rendszerint egy embernek csak egy telefonja szokott lenni egyszerre. Én legalábbis nagyon kevés olyan embert ismerek, akinek hozzám hasonlóan két telefonja is lenne, főleg, ha azok élvonalbeli típusok. Ha pedig valaki áttér egy másik típusra, akkor rendszerint az a jellemző, hogy az előzőtől megszabadul. De nyilván nem én vagyok az egyetlen, ezt soha nem is állítottam, csak ritka az ilyen. És? Ennek mi a jelentősége?
    Személyeskedés ON: Kösz az elemzést rólam, de asszem, hogy elég jól ismerjem magamat és hát nagyon nem az vezérel amit te írtál. De erre te magad is rájöhettél volna, hiszen ha a menő telefonjaimmal akarnék kérkedni, akkor azzal állnék elő, hogy nekem mindenből a legjobb van, nem pedig azzal, hogy nem fogom megvenni ezt sem és persze azt sem írnám meg, hogy egy lassan 3 éves iPhone X-em van most is, mivel az utána kijött modelleket megvásárolni, megfelelő innováció hiánya okán szerintem nincs értelme. Semmit sem tudok rólatok, csak hogy fanatikusan Alma rajongók vagytok. A fanatikusságnak pedig tapasztalatom szerint sosincs pozitívuma, teljesen mindegy miről legyen szó és ez sajna esetetekben is így van. Ezért is szoktalak benneteket a “valóságba rántani” néha.
    Tudod mi az a szarkazmus? Ha valaki szarkasztikusan állítja, hogy örül neked, az valójában nagyon nem örül. Rögtön felismerem a szarkazmust, az ilyen gyengét pedig az egyéb érvek kifogytával különösen, de Jadeye ezt nem is tagadta. Akkor meg miről beszélsz?
    Nincs összehasonlító videóm, nem is fogok készíteni. Nem egy youtuber vagyok. De ha mindenképpen ez a vágyad és veszed a fáradtságot, találsz összehasonlító videókat néhány általam felvetett témában, melyek szintén engem igazolnak.
    Itt mindenki a véleményét mondja el. Nyilván te is. Mi ebben az új? Más kérdés, hogy van aki téved. Te elég sok dologban. Ezért szerintem inkább tanulnod kéne. Személyeskedés OFF.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Szifon Avatar for baloghadam74 Avatar for Elims Avatar for Kukori Avatar for Bob Avatar for proger82 Avatar for kristofAcs Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83 Avatar for gunar