fbpx Skip to content

A német Thryve startup készített egy alkalmazást Androidra és iOS-re, ami a koronavírus terjedését figyeli meg okosórából származó adatok alapján.

Az alkalmazás neve Corona-Datenspende és pulzus, testhő és alvási adatok alapján térképezi fel, hogy lehet-e koronavírusos a felhasználó.

A cél a begyűjtött adatokkal az, hogy egészségügyi szervezetek és egyéb érdeklődők irányítószám pontossággal meg tudják nézni, hogy mely területeken mennyire súlyos a koronavírus terjedése.

“Ha elég mintánk van tüneteket mutató páciensektől, az segítene következtetéseket levonni a fertőzés terjedéséről és meg tudnánk állapítani, hogy sikeresek-e a kordában tartási törekvéseink.” – mondta Lothar Wieler, a Robert Koch intézmény vezetője, akik felügyelik Németországban a koronavírus járványt.

Jelenleg az Apple Watch nem képes testhő mérésére, épp ezért kevésbé hasznos jelen esetben, de a pulzust és az alvás közbeni pulzusadatokat így is fel tudja használni a Corona-Datenspende.

Korábban már írtunk arról, hogy az alvás közbeni megemelkedett átlagos pulzus lehet egy tünete a koronavírus általi fertőzésnek és mutattunk egy iOS/watchOS alkalmazást, amivel ezt ellenőrizheted: Apple Watch: a Cardiogram éjszakai módja elárulhatja a koronavírus jelenlétét.

Ehhez természetesen alvás közben kell viselni az Apple Watch-ot, de tapasztalataim szerint a reggeli készülődés pont elég idő ahhoz, hogy az óra feltöltődjön annyira, hogy kibírja az egész napot.

A modern technológia több különböző módon tud segíteni a koronavírus terjedésének megakadályozásában, és jó látni, hogy vannak olyan kezdeményezések, amik kihasználják az elérhető lehetőségeket.

A Corona-Datenspende alkalmazást innen tudod letölteni, ha esetleg Németországban tartózkodnál és van okosórád.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok