fbpx Skip to content

Újabb Apple Arcade játékot hoztunk nektek így a karantén idejére, hogy legyen mivel elütni az időt otthon. Ezúttal egy nagyon aktuális témára, a bolygónk nem éppen túl jó állapotára épülő, jövőben játszódó Doomsday Vaultot mutatjuk be.

Ez a játék egy olyan jövőben játszódik, ami reméljük, nem fog bekövetkezni, hiszen a Föld lakhatatlanná vált és teljesen el is néptelenedett. Azonban még néhány növény egy-egy példánya küzd az életben maradásért, és nekünk egy szkafanderes, magányos hős bőrébe bújva kell ezeket az utolsó példányokat begyűjtenünk, hogy biztosítva legyen a földi élet egy részének túlélése.

Magányos küldetéseink során változatos helyszíneken kell kutatnunk a fennmaradt növényi tápanyagok után, miközben – ha ügyesek vagyunk – még szén-dioxid szűrőket is üzembe helyezhetünk, hogy az oxigén ellátás valamennyire javuljon a környéken. Romos város utcáin, elhagyott, akár mérgező víz alá került épületek folyosóit kell egyedül rónunk a növények nyomában, sőt, még az űrkilövő bázisba is be kell jutnunk, ahol az értékes technológiát gyilkos drónok védik, amik eléggé megkeserítik világmegmentő küldetésünket.

A Doomsday Vault egy remekbe szabott puzzle játék, amiben nagyrészt nem a gyorsaságon és az ügyességen, hanem a logikán van a hangsúly, hogy rájövünk-e, mit kell hova hozni-vinni, mit milyen sorrendben kell teljesíteni, hogy a lehető legsikeresebben jussunk a pálya végére. Sokszor csak dobozokat kell cipelgetnünk, hogy egy-egy kapcsolót aktiválhassunk vele, máskor robbantásokkal kell utat nyitnunk vagy épp a szkafanderünk töltésével aktiválni a régi gépezeteket.

A játék irányítása kellően egyszerűre sikeredett, hogy érintőképernyőn, Siri remote-tal, MFi konrollerekkel (Xbox és Playstation is) is könnyedén lehessen vezérelni, de a járható ösvény kis kék pöttyei pluszban mutatják, hogy merre lehet haladni és mi a játszható terület. Mivel itt nem az ügyesség és a gyorsaság a legfontosabb kihívás, ezért nehéz meghalni, de nem lehetetlen, hiszen a mérgező víz alatt könnyedén meg tudunk fulladni, ahogyan a túl közel végzett robbantás, túl nagy esés, szkafander lemerülése vagy épp a drónok támadása is végzetes tud lenni.

A Doomsday Vault magával ragadó látványvilágával és helyenként roppant nehéz fejtörőivel minden korosztály számára remek szórakozást tud nyújtani. Sajnos azonban jelenleg csak 10 pálya van benne, amit 1-1,5 óra alatt könnyedén tudunk teljesíteni, kivéve talán az utolsó pályát, amivel komolyan meggyűlt a bajon, de végül sikerült. Szerintem mindenképp érdemes kipróbálni!

[appstore id=”1457773760″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok