fbpx Skip to content

Az Apple Arcade indulásakor több mint 100 játékot próbálhattunk ki az 1890 Ft-os havidíj ellenében, majd később minden héten érkezett jónéhány újabb cím is. Az utóbbi időben, hogy a játék dömpingben ne vesszenek az újabb alkotások, csak heti néhány új játék érkezik. Pár hete landolt az Arcade felületén a Spyder, ami egy kiváló kém puzzle, aminek főhőse egy mechanikus pók. Kell ennél több?

A játék során Agent 8-et kell irányítunk, aki a brit titkosszolgálat legkülönlegesebb ügynöke, ugyanis méretének köszönhetően olyan titkos, védett és nehezen megközelíthető helyre is be tud jutni, ahova az emberi ügynököknek esélyük se lenne. Kis méretének ellenére fel van szerelve a legmodernebb eszközökkel, ezért még James Bond is megirigyelné képességeit.

Minden jó kémtörténetbe kell egy főgonosz és a Spyder esetén ez nem más, mint a S.I.N. bűnszervezet, akik különböző gaztetteket terveznek az emberiség ellen. Ez lehet akár egy nukleáris rakéta támadás, egy orvosi felszereléseket szállító teherhajó bombázása, kém tengeralattjáróról titkos adatok ellopás vagy akár egy űrkabin meghackelése és még sorolhatnánk.

A játék során változatos küldetések során kell a gonoszok ellen harcolnunk a kis robot pók bőrébe bújva. A feladványok is eléggé változatosra sikeredtek, egy részük olyan, hogy meg kell találni egy széf vagy zár kulcsát, nyitókombinációját vagy akár különböző kapcsolók és “tekerentyűk” segítségével ki- vagy épp bekapcsolni dolgokat, kisütni elektronikai eszközöket, átverni ujjlenyomatolvasókat. A feladatok nagy részére bőven van idő, igazából bármennyi, míg más részüket adott idő alatt kell teljesíteni, különben kezdhetjük újra a pálya egy részét, de szerencsére nem az egészet.

Agent-8 kevés dologtól tudja feldobni az ízeltlábait, de ilyen a víz, a kávé, igazából bármilyen folyadék és persze a túlfeszültség, de pók létének köszönhetően nem fog sehonnan leesni, ettől nem kell tartani.

Különleges perspektívát ad a játéknak, hogy emberi méretű világban egy aprócska pókkal kell megmentünk a világot, de pont ez adja meg a játéknak azt a jópofaságot, ami miatt mindenképp érdemes kipróbálni. Teljesen más szerepet kapnak ebben a játékban a hétköznapinak tűnő tárgyak, hiszen törpének lenni az óriások világában mindent teljesen megváltoztat. Egy aprócska elem a rejtvény megoldását jelentheti, egy narancs az egyetlen kiutat a halálos vízen keresztül, egy leszakadt űrhajó darab az egyetlen utat vissza a kabinba, szóval elég érdemes átgondolni, hogy ilyen nézőpontból mi mire hasznosítható. Szerencsére minden hasznosítható tárgy esetén felvillan a kijelző, így tudni fogjuk, hogy azzal valami dolgunk lesz, illetve a kijelzőn egy kis nyíl mindig mutatja, hogy merre van a következő rejtvény, így sosem fogunk eltévedni, bár ez kikapcsolható.

A Spyder grafikája és fizikája egyszerűen eszméletlen, Agent 8 olyan természetes módon dacol a gravitációval és mászik át szinte minden felületen és akadályon a hat kis robot lábacskájával, hogy már csak azt is jó nézni, ahogy végigsétál egy billentyűzeten és a gombok szépen benyomódnak alatta és pont emiatt ő is kissé nehézkesen tud továbbhaladni, vagy éppen hogy csúszkál az üveg felületeken.

A Spyder minden Apple Arcade kompatibilis rendszeren és készüléken fut és irányítható Siri remote-tal vagy akár MFi, Xbox és Playstation kontrollerekkel is. Számomra most abszolút favorit lett ez a játék az Arcade kínálatából.

[appstore id=”1443839718″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Lehet hogy 2 robotláb hiányzik, azért mozog nehézkesen

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan

Népszerű hozzászólások

  1. Lehet hogy 2 robotláb hiányzik, azért mozog nehézkesen

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan