iSamurai – iPhone 7 kedvezményes akkumulátor csere

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sosem gondoltuk volna, hogy egy iPhone szerviz cikkében vírusokról is szót kell, hogy ejtsük. Azonban nem digitális vírusokról van szó, ami mondjuk ellopja a személyes adatainkat, hanem rendes biológiai vírusról. Nem másról van szó, mint a koronavírusról, ami bizony a kínai gyárak termelőképességére és ezáltal az alkatrész- és termékkészletek mennyiségére is kihatással van. A koronavírus a kínai Vuhan városban robbant ki, de mára már világszerte vannak fertőzöttjei, sőt áldozatai is, azonban a legnagyobb hatással még mindig a kínai lakosokra van.

Az országban a nagyvárosok iszonyatosan zsúfoltak és ez alól a tech cégek gyárai se képeznek kivételt, amelyeket a fertőzés megakadályozásának érdekében több helyen is bezártak vagy komoly óvintézkedéseket vezettek be. Ez a termeléskiesés az Apple aktuális negyedévére és a mi beszállítóink készleteire is hatással lesz, azonban mi felkészültünk erre, elegendő alkatrészt halmoztunk fel, hogy nálunk ne alakulhasson ki készlethiány és nemhogy drágábban, hanem akciós áron kínáljuk javításainkat, most épp az iPhone 7 akkumulátor cserét.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan gondok is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak: az akku cseréje. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek. Ilyenek például a kínai, olcsó, utángyártott töltők, autós töltők, illetve közrejátszik a már említett akkumulátor elöregedés is, ami ellen semmit sem tehetünk, egy bizonyos idő után minden készüléket elér. Egyébként az autós töltés is sok problémát hozhat, de csak abban az esetben, ha a telefon az autós töltőre van csatlakoztatva már az autó indításakor, illetve leállításakor, vagy járó motornál abban az esetben, ha műszaki hibás a kocsi generátora.

Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére nyugodtan használhatjuk az iOS gyári Akku állapota menüpontot a Beállítások alkalmazásban, hiszen itt láthatjuk, hogy hány százalék leadására képes az eredeti állapothoz képest, illetve, hogy képes-e még a csúcsteljesítmény leadására vagy sem, ha nem akkor eléggé ajánlott az akksi csere záros határidőn belül. Ugyanitt állítható be az optimalizált akkutöltés is, ami megtanulja a töltési rutinunkat és éjjel például még okosabban tölti a készüléket, azaz sokáig maximum 80%-ig töltögeti az akksit, majd mielőtt felébrednénk, akkor tölti bele az utolsó 20%-ot.

A következő két hétben (március 15-ig) az iPhone 7 tulajoknak kedvezményes áron cseréljük az akkumulátort. A csere fél órát vesz igénybe és természetesen jár erre is a 6 hónap garancia. A részletekért kattints ide.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Na jo, ez mar kicsit szanalmas, koronavirust osszehozni egy akksi cserevel…

  2. Jadeye says:

    mivel mindez a teljes kínai beszállítói és gyártói láncot érinti jelenleg, ezért bármi ilyen esetén is számolni kell vele, ha tetszik, ha nem.

  3. Vuhan egy tartomány és nem város Kínában. Bocs. Üdv. :call_me_hand:t4:

  4. Jadeye says:

    Vuhan Közép-Kína legnépesebb városa, Hupej tartomány székhelye.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!