Adam Mosseri, az Instagram vezérigazgatója elárulta, miért nincs Instagram iPadre

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Októberben lesz 10 éves az Instagram, mégis ezalatt az egy évtized alatt nem voltak képesek egy iPades alkalmazással előállni a fejlesztők, holott a tablet első generációja és az alkalmazás ugyanazon évben jelentek meg. Évek óta felhasználók tömegei ostromolták a cég különböző elérhetőségeit, hogy választ kaphassanak, miért is nincsen iPadre Instagram – hiszen ha már akár a Safariból is fel tudunk tölteni, miért nem képesek egy rendes alkalmazást írni erre a felületre?

Eddig csak terelést kaptunk, ha egyáltalán bármilyen módon is kommentelték, miért nem fejlesztették még az alkalmazás ezen változatát. Most azonban az Instagram CEO-ja, Adam Mosseri megtörte a csendet és elárulta miért nem találjuk az App Store-ban az iPad-kompatibilis appot.

Az ok Mosseri szerint az, hogy nincs elég emberük, kapacitásuk arra, hogy ezzel is foglalkozzanak, hiszen mindig van ennél sokkal fontosabb újítás, hibajavítás, amin a csapat dolgozik. Bármennyire is szeretnék egyszer elkészíteni az iPades változatot, eddig valahogy sosem került az igénylistájuk tetejére.

Nemrégiben a webes felület is megkapta a közvetlen üzenetek kezelését, amit jogosan kevésbé fontosnak tartottak az átlag felhasználók (üzleti felhasználóknak a sok üzenet kezelése miatt nagyon is hasznos), mint a tablet változat, de erre az Instagram kommunikációs csapata azt nyilatkozta, hogy fontosabb a webes fejlesztés, mert az segíti az embereket a kapcsolattartásban.

Néhány évvel ezelőtt rengeteg, külső fejlesztő által készített Instagram kliens volt letölthető iPadre, amelyek akár több funkcióval is rendelkeztek, mint a gyári app, azonban a fejlesztők változtattak az API kezelésen és ezzel sokak bánatára lényegében használhatatlanná tették az összes ilyen alkalmazást. Sokaknak elfogadható alternatíva a webes felület, amit könyvjelzőként a főképernyőre is ki lehet tenni, de ez sosem fogja igazán kiváltani egy dedikált alkalmazás funkcionalitását.

Mosseri válasza továbbra is eléggé terelésnek tűnik, azonban végre egy hivatalos válasz, bár nehezen megérthető, hiszen a cég a Facebook tulajdonában van, nehéz elképzelni, hogy ne lehessen megoldani, hogy legyen erre az újításra is elegendő erőforrás.

Te örülnél, ha lenne végre iPadre is Instagram?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Lacquo says:

  Whatsappot is régen meg kellett volna csinálni. Milyen érdekes, hogy az is a Facebook tulajdonában van. Lehet nem akarják a felhasználókat a Messenger/Facebook felületről elhappolni. Amúgy nagyon jó lenne az Instagram iPadre, és nem azért, hogy feltöltögessünk fotókat, hanem, hogy böngésszünk nagyképernyőn.

 2. WhatsApp-ot megértem, hogy nincs. Telefonon van állandó net, könnyen hordozható, míg a tablet nagy, nehéz és net sem biztos, hogy mindig van rajta.
  De ha kell, WhatsApp Web/Desktop segítségével használható. És azt sem tartom teljesen kizártnak, hogy az iPhone alkalmazás rávarázsolható iPad-re is - ha pedig SIM kártya is van benne, akkor működhet.

  Insta már más kérdés. Annak nagyobb létjogosultságát látom, de személy szerint tökéletesen tudok élni nélküle.

 3. Szerintem este megnézni a napomat egy ügyes kis ipadon megfizethetetlen…;)?!

 4. zsoxxa says:

  ,Az ok Mosseri szerint az, hogy nincs elég emberük, kapacitásuk arra, hogy ezzel is foglalkozzanak…’ - a fene meg nem b**********szta, hogy egy Instagram nem tud másik 10 - 100 - 1000 embert alkalmazni azért, hogy egy szinte ugyanolyan platformra (mint az iOS) portoljon egy pár megás appot. Ekkora - mondjuk úgy - érdekességet már rég nem olvastam, le is törlöm a gépemről az internetet mára… Ilyen gyenge habidumát :smiley:

 5. Jadeye says:

  az iPad esetén teljesen át kéne tervezni a felhasználói felületet a nagyobb kijelző miatt, tehát azért ez nem öt perc. más kérdés, hogy ha egyszer már a facebook tulajdona a cég, akkor juthatna erre keret.

 6. Este megnézni a napodat? Ez alatt mit értesz?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!