fbpx Skip to content

Szinte mindenhol már a koronavírusról lehet hallani, többek közt már mi is említettük Ming-Chi Kuo jóslatai kapcsán.

Úgy néz ki, hogy az Apple komolyan veszi a dolgot és február 9-ig bezárta kínai irodáit és 42 boltját.

Nincs egyedül a bezárással kedvenc almás cégünk, a Google, az Amazon és a Microsoft is bezárta kínai irodáit, a Starbucks és a McDonald’s pedig egyes üzleteinél húzta le a rolót a vírustól való félelemben.

A bezárt boltok miatt az Apple online áruházuk felé tereli a vásárlókat, ha esetleg pont ebben az időszakban terveznének vásárolni valamit tőlük.

Ha a koronavírust nem sikerül megfékezni, az nagyon negatívan érintheti az Apple-t, mert az előző pénzügyi évben 44 milliárd dolláros forgalmat generált Kína a cégnek. (A 2019-nCoV koronavírusról részletesen a Qubit cikkében: Minden, amit tudnod kell az új, kínai koronavírusról.)

A sanghaji tőzsdefelügyelet vasárnap jelentette be, hogy a január 23-tól tartott szünetük után, melynek a holdújév után 31-én kellett volna újraindulnia, végül csak hétfőn fogja megkezdeni a kereskedést.

A felfordulás miatt a tőzsdefelügyelet engedélyezte a cégek számára, hogy később hozzák nyilvánosságra a tavalyi évről szóló eredményeiket, de legkésőbb április végéig így is el kell készülniük vele.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok