fbpx Skip to content

Minden szeptemberben érkezik egy új iOS főverzió, amit aztán később, még az év vége előtt követ egy .1-es frissítés, ami tartalmazza a legfrissebb Unicode szabvány támogatását is, benne a szabványban elérhetővé vált új emojikkal, amiért az átlagember is felteszi az új verziót.

Ez valószínűleg idén sem lesz másképp, és már tudjuk is, hogy mi fog bekerülni feltehetően az iOS 14.1-be a 13.0-s emoji csomaggal, mert a Unicode Consortium kiadta a listát. Lesz itt nemtelen Mikulás és bajszos menyasszony is, úgyhogy vágjunk bele!

Az Emojipedia mindig a helyzet magaslatán áll, ha emojikról van szó és ez idén sincs másképp. Készítettek egy majdnem 3 perces videót, ami bemutatja az összes új karaktert:

Érkezik a buboréktea, könnyezve mosolygó arc, szoptató szülő, ölelkező emberek, mutogató kéz (olaszos kéztartásra érdemes gondolni) és a nemtelen Mikulás is, hogy csak párat emeljünk ki.

Tavaly az Emoji 12.1 138 új nemtelen karaktert hozott, ezt bővíti most tovább a 13-as szabvány.

2014 óta a Unicode Consortium minden évben a nagy tech vállalatok véleményére adva figyel arra, hogy az emojik egyre kevésbé kirekesztőek legyenek. 2016 óta női verzióban is elérhetőek a munkákat reprezentáló karakterek, 2018 óta a vörös hajúak sincsenek kirekesztve és idén eljön a bajszos menyasszony is.

Ha az Apple követi a korábbi évek rutinját, július 17-én, a nemzetközi Emoji napon mutatja be az új Emojikat, a Google valamikor ősszel frissíti az Android Emoji betűtípusát (béta verzióban várhatóan augusztusban), a Twitter pedig már felfedte, hogy ők is dolgoznak az új szabványon és az első pár ikonnal el is készültek:

Ha megnéznéd az összes új emojit, bökj ide és láthatod őket az Emojipedia oldalán.

Az emojik és a Unicode szabvány kapcsolatáról itt írtunk korábban részletesen: Gyakori kérdések: az Apple és az Emoji karakterek.

Neked melyik a kedvenc új emoji karaktered?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok