fbpx Skip to content

Az XPRO-tól már teszteltünk néhány iPhone és Apple Watch, valamint AirPods tokot, kiegészítőt, érdemes elolvasni a korábbi cikkünket. Egy kütyübe több eszköz funkcionalitását betenni egy veszélyes ötlet, hiszen közel se biztos, hogy jól fog minden működni. Senki se akarna például egy kenyérpirítóval egybeépített fürdőkádat.

Az XPRO-tól tesztelésre kapott négy az egyben multitöltős asztali lámpa és a vezeték nélküli töltővel ellátott Bluetooth hangszóró megmutatja, hogy ha bejön a kombináció, akkor az nagyszerű lehet. Nézzük is meg, hogy miért!

Egyre több eszközünk van, amit esténként kell tölteni. Az esetemben ez 2 iPhone-t, egy Apple Watch-ot és egy AirPods-t jelent (plusz néha egy külső akkut és az IQOS-t). A töltési szituáció egyszerűsítését próbálja elérni a 4in1 multitöltős asztali lámpa, melynek köszönhetően jelentősen kevesebb kábel van az asztalomon, ami látszik is a fenti képen.

A lámpa ugyanis képes vezeték nélkül tölteni iPhone-dat és az Apple Watch-odat, valamint Lightning-csatlakozón keresztül az AirPods-odat (az AirPods Pro-val nem működik a kialakítása miatt) és a hátulján van egy USB-A port is, aminek segítségével egy másik iPhone-t (vagy szinte bármi más) is képes tölteni.

   

Ez már önmagában is egy hihetetlen töltőállomássá teszi, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy egy lámpáról van szó. És lámpaként sem unalmas, ugyanis 4 különböző színhőmérsékleten tud világítani, fényerejét pedig szabadon állíthatod a rajta lévő gombokkal.

Így amellett, hogy feltölti eszközeidet, egy számodra tetsző módon meg is világítja asztalodat. Nappal a kékes fények jöhetnek jobban, míg estefelé a sárgás indokolt, hasonlóan az iOS és a macOS Night Shift funkciójához. Mivel a kékes árnyalatú fény nehezíti az elalvást, szóval jó tudni, hogy az XPRO multitöltős asztali lámpája nem áll te és az álmaid közé.

Negatívumként annyit tudnék mondani, hogy a dobozban lévő USB-C kábel túl rövid volt ahhoz, hogy az asztalomon átrendezés nélkül üzembe tudtam volna helyezni, valamint hogy a puha talpa miatt hajlamos billegni a lámpa. Utóbbi probléma volt Apple Watch töltésekor, ugyanis akkor egy kicsi mozgatás is elég volt arra, hogy megszakadjon a töltés. Az XPRO 4in1 multifunkciós lámpája ide kattintva megvásárolható!

Bluetooth hangszóró beépített vezeték nélküli töltővel

A régen népszerű iPod dokkolós hangszórók két funkciót nyújtottak: hangosabbá tették a zenét és töltötték az eszközt. Ezt a modern korba emeli ez a vezeték nélküli töltős Bluetooth hangszóró, mely Bluetooth-on keresztül zenét játszik le és közben a tetején lévő eszközt is tölti.

Ez mind nagyon trendi, de ha inkább a hagyományosabb módszereket használnád, a hátulján található egy USB-A és egy 3,5 mm-es csatlakozó is.

Ha azt a telefont töltöd a tetején, mint amiről a zenét játszod, akkor egy hagyományos dokkolóhoz képest nem sok előrelépést ad a hangszóró, de én az esetek többségében egyik telefonom töltöttem a tetején és a másikról játszottam le zenét. Egy hangszóró esetén természetesen a hangzás mellett se mehetünk el. A 10 W-os hangszóró kellően hangos egy nagyobb nappali betöltésére, de azért maximális hangerőn se akasztja ki a szomszédokat. A hang pedig annyira tiszta, amennyire egy fél kézben elférő hangszórótól azt várni lehet. Van azonban még egy funkciója a hangszórónak, amiről eddig nem tettem említést, pedig talán a legizgalmasabb része: a tetején található vezeték nélküli töltőpad felállítható, így könnyen mobil mozit készíthetsz.

Ilyenkor a töltőpad hátlapján állíthatod a tekercs pozícióját, hogy biztosan tudd tölteni a telefonod. Ez egy nagyon jól átgondolt és érdekes funkció, ami akár jól is jöhet.

A hangszóróba alig lehet belekötni, de ha valamit kritizálnom kéne, akkor az az előlapon található gombkiosztás lenne. A minimalista kialakítás érdekében ugyanis össze lett vonva a hangerőállítás és a számléptetés. A + és – gombok rövid nyomása számot vált, hosszan nyomva pedig hangerőt állítanak. Szerintem bőven lett volna hely külön gombokra is, amikkel sokkal egyértelműbb lenne a kezelés.

Alapjában véve elégedett voltam a vezeték nélküli töltővel ellátott hangszóróval, amit ide kattintva megvásárolhattok az XPRO weboldalán.

Konklúzió

Összességében elmondhatom, hogy a multitöltős asztali lámpa egy tökéletes ajándék azon Apple fan ismerősödnek, aki rendelkezik többféle Apple termékkel. A vezeték nélküli töltős Bluetooth hangszóró pedig bárkinek hasznos és ötletes meglepetés lehet. Érdemes őket karácsonyi ajándékként is megvásárolni, illetve ne felejtsétek el, 50%-os kedvezmény van számos termékre!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok