fbpx Skip to content

Nem először írunk itt a Nomad termékekről, voltak már a kezünkben iPhone 11 Pro tokok, illetve Apple Watch szíj és AirPods tartó is. Mindegyik termékük tökéletes. Bőrből készült prémium kiegészítők, és tulajdonképpen egyikükben sem csalódtunk.

Nomad Apple Watch Base Station éjjeli szekrény dokkoló

Ahány ember, annyiféle termék. Van, aki a minél olcsóbb, de jól működő kiegészítőt keres, mások viszont már azért költenek ezekre a dolgokra is, és persze vannak azok, akik nem elégednek meg valami kínai termékkel, hanem a legjobbat keresik. A Nomad az utolsó célcsoportot célozza meg, és ahogy a fenti képen is látható, az Apple Watch töltővel ellátott iPhone vezeték nélküli dokkolójukra egy szavunk sem lehet. Nézzük is meg, mivel tűnik ki a tömegből, miért gondolom azt, hogy ez a tökéletes éjjeli dokkoló!

Rengeteg termékkel találkozom munkámból adódóan és néhányat bizony meg szoktam vásárolni. Például az AirPods Pro-t úgy rendeltem meg az Apple.hu-n, hogy a leírást sem olvastam el és kifizettem érte a 100.000 Ft-ot. Tudtam, hogy egy jó termék lesz. Aztán ilyen kiegészítő még a Pitaka, ami a majdnem a tökéletes iPhone tok, legalábbis nekünk. A Nomad pedig számomra az egyik legjobb éjjeli dokkoló lett, és ezt úgy mondom, hogy hetek óta használom.

Csomagolás és tartozékok

Rendkívül ritkán írok a csomagolásról és még ritkábban a tartozékokról. A Nomad esetén viszont ki kell térni erre is, mert egy nagyon fontos szempont a dokkolók esetén. A csomagolás alapjában véve impozáns, tényleg már-már élmény kivenni a dobozból, de amit a dobozban találtam, még jobban meglepett. Alapjában véve a dokkolókat több kategóriába is sorolhatjuk. Az elsőt nevezzük olcsónak. Nincs hozzá beépített Apple Watch töltő kábel, és nem kapunk hozzá 220-as hálózati adaptert sem. A második csoport legyen a középmezőny, ami rendelkezik már Apple Watch töltőkábellel, de sajnos az nem MFi-s, tehát mondjuk Series 3-mal megy, de Series 4-gyel már ki-be kapcsolgatva tölt. Mondhatni ez a rosszabb.

A harmadik, amit a Nomad is megtestesít, a prémium család. Amikor MFi-s Apple Watch kábelt és 220-as hálózati adaptert is kapunk tartozékként. Hogy ez miért ennyire fontos? Elképzelni sem tudjátok, mennyire jó érzés, hogy ezt a dokkolót az összes következő generációs Apple Watch-csal (nyilván ameddig ez a töltési mechanizmus megmarad) és telefonnal használhatom, anélkül, hogy gondolnom kéne arra, hogy ez működni fog-e azzal, amit megveszek. Aztán ott a 220-as adapter. Az átlagember szinte mindig belefut abba, hogy nem megfelelő adapterrel, teljesítménnyel tölti a dokkolón lévő eszközöket. Azok vagy lassan töltenek, vagy kikapcsolgatnak, vagy egyáltalán nem töltődnek. A Nomad Apple Watch MFi-s beépített kábelt és 220-as adaptert is ad, tehát erre nem lehet panaszunk.

Akár három termék egyidejűleg való töltése!

Az ember nem számít rá, de ebbe a kis dokkolóba három tekercset helyeztek el. Végeredményben mindhárom tekercsen keresztül tölthetünk három különböző terméket, de alapjában véve kettő fér el rajta plusz az Apple Watch. A bal oldalon mondjuk egy AirPods-ot tölthetünk, jobb oldalon pedig az iPhone-t. Természetesen gyors vezeték nélküli támogatással, tehát 7,5W-tal, ami azért gyors, két óra alatt teljesen feltölti az iPhone-t.

A középső tekercs lényegében arra van, ha az iPhone-t vízszintesen szeretnénk elhelyezni akkor is tökéletesen középen legyen a tekercs, így mindegy, hogy hogyan rakjuk rá a készüléket, szinte minden helyzetben tölteni fogja:

Nomad dokkoló

Ezen felül az Apple Watch rész is kapott egy kis kiemelést, és persze fektetve tudjuk rárakni az óránkat, ezzel támogatva rajta az éjszakai módot is. Ezért is nevezem éjjeli szekrény dokkolónak, mert így éjjel egy picit megmozgatva a szekrényt, felkel a kijelző, és már látom is az órát. Hibátlan.

Minden vezeték nélküli töltő rendelkezik visszajelző LED-del. Ez azért fontos, hogy tudjuk, hogy mégis jól raktuk-e rá az iPhone-t. Biztonsági szempont is, mivel világító visszajelzésből láthatjuk, hogy a tekercsek működnek és ugye melegszenek. Apróság, de a Nomad ezt úgy oldotta meg, hogy 3db nagyon kicsi és enyhe fényerejű ledet rakott a dokkoló elejére, amiknek nappali és éjszakai fényerejét egy fényérzékelő szenzor állítja. Ezek egyáltalán nem zavaróak, főleg, ha az ágyunk mellett van a dokkoló, még csak nem is látjuk a LED-eket. De – és itt a “de” pozitív, ugyanis narancssárga LED-eket kapunk, nem fehéret vagy kéket, mint a legtöbb termék esetén. A narancssárga LED-ek sokkal kevésbé zavarnak éjjel és alvás közben. Ez ugyan apróság, de részemről plusz pont a Nomadnak.

A vezeték nélküli felület nem csak egy műanyagot vagy szövetet, hanem egy minőségi, mindenféle látszó varrás nélküli puha, párnázott bőrt kapott! Azt hiszem, ez teszi az egész kiegészítőre a koronát, és emiatt lesz tökéletesen elegáns bármilyen ágy mellett, mondhatni élmény használni.

Konklúzió

A Nomad Apple Watch dokkolója számomra mindent megad. Tölthetem az órámat, a telefonomat és az AirPods Pro-mat is. Minőségre és funkcionalitásra egy szavam sem lehet, egyszerűen nem tudok belekötni. Szép, prémium.

Az ár. Nyilván mindig van egy de, és itt az ára az, amire panasz lehet. Őszintén, én még az árára sem panaszkodom, főleg az MFi-s Watch kábel és 220-as adapter miatt, de való igaz, a Nomad terméke nem tartozik az olcsó dokkolók közé a több mint 40.000Ft-os árával. Azonban vegyük alapul, ha már egy dokkolóba, ami mondjuk 10.000Ft, eredeti Watch kábelt kell vennünk, és még egy komolyabb adaptert is, hogy mindent gyorstöltéssel töltsünk, kijön a hasonló ár és az nem lesz bőr, nem lesz ilyen. Tehát akármennyire is szidjuk az árazást, a Nomad egy olyan, elegáns terméket tett le az asztalra, amit csak bedugunk, és működik, gyorstöltéssel együtt, és alkalmazkodik hozzánk még éjjel is. ???‍♂️?

[wp-review id=”116648″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.