fbpx Skip to content

A december nemcsak az évvégét és a karácsonyt jelenti, hanem az éves toplisták megjelenését is a különböző platformokon és szolgáltatásokban. Az Apple-nél a lista nem a legtöbbet letöltött alkalmazásokból és játékokból áll, hanem az általuk legjobbnak, leghasznosabbnak, legelőremutatóbbnak vélt alkotásokból.

Idén is több kategóriában hirdettek győztes az Apple háza táján. iPhone, iPad, Mac és Apple TV esetén egy-egy alkalmazást és játékot emelt ki a zsűri, de aki a legtöbbet letöltött appokra kíváncsi, az a cikk végén ezek linkjeit is megtalálja.

Spectre Camera – az év iPhone-alkalmazása

Spectre – hosszú záridő kicsit másképp

A hosszú záridős képek szépek és izgalmasak, mégse könnyű az elkészítésük, főleg iPhone-on, ahol a gyári Kamera alkalmazással egyenesen lehetetlen, kell hozzá egy plusz alkalmazás, mint például a Spectre. A hosszú záridő elengedhetetlen eleme a kamera stabilan tartása. Normál esetben állványt szokás használni hozzá, de a Spectre algoritmusa – amennyire csak lehet – kézben tartva is megpróbálja stabilizálni a képet, ráadásul egy kis csalással, hiszen nem a záridőn változtat az app, hanem sok képet fűz egybe és ezzel jön létre a hosszú záridős látvány. Korábbi tesztünket itt olvashatjátok.

[appstore id=”1450074595″]

Sky: Children of Light – az év iPhone-játéka

Anno a bemutató során sem tudtunk meg igazán sokat a Sky: Children of Light történetéről, de az biztosan látszott, hogy elég hangulatos lesz a felhők fölött repkedni, azonban a kész játék se lett szájbarágós a történet terén, nagyon sok része ránk, játékosokra van bízva, hogy mit képzelünk bele. Annyi azonban mindenki számára világos, hogy eltűntek a csillagok az éjszakai égboltról és őseink szelleme a segítségünket kéri, hogy elődeink lelkeit felszabadítva csaljuk vissza a fényt az éjszakába. Mindezt úgy kell végrehajtanunk, hogy nincs semmiféle narráció a játékban, de még így is teljesen érhető szinte minden és teljesen élvezetes is. Hosszabb véleményünket itt olvashatjátok.

[appstore id=”1462117269″]

Flow by Moleskine – az év iPad-alkalmazása

A Moleksine noteszeivel itthon is lehet találkozni a papír-írószer boltok polcain, de aki inkább a digitális jegyzetelés híve, annak se kell másik márkát keresni, hiszen a Flow egy tökéletes alternatívája a fizikai rajzeszközöknek és papíroknak, csak épp iPaden.

[appstore id=”1271361459″]

Hyper Light Drifter – az év iPad-játéka

Aki egy igazi, akciódús, 16-bites látványvilágú kalandjátékot keres, amiben egy álomszerű világban kell harcolni a túlélésért, annak nem kell tovább keresni, mert a Hyper Light Drifter pont ilyen.

[appstore id=”1453875289″]

Affinity Publisher – az év Mac-alkalmazása

Az Adobe nagy vetélytársa az Affinity, ameinek eddig is elérhető volt akár Mac-re, akár iPadre a Photoshop és Illustrator versenytársa a Photo és a Designer, de idén az InDesign, azaz a kiadványszerkesztő program alternatívája, a Publisher is megjelent. Sok dologban persze még le van maradva az Adobe-tól, de komolyan megfontolandó a váltás, hiszen olcsóbb “örökre” megvenni ezt, mint egy hónapra a teljes Adobe Creative Cloud szolgáltatást.

[appstore id=”881418622″]

GRIS – az év Mac-játéka

A GRIS egy igazán látványos, feladványokkal teli platformer játék, amiben átélhetjük a remény, a gyász és a diadalmaskodás érzéseit, miközben összerakjuk a szétesett élet darabjait egy tragikus veszteség után.

[appstore id=”1445379072″]

The Explorers – az év Apple TV-alkalmazása

Ez az alkalmazás azért jött létre, hogy egy közös, digitális tárháza legyen a felfedezők, tudósok és művészek fotós és videós alkotásainak a természet világáról.

[appstore id=”1436285774″]

Wonder Boy: The Dragon’s Trap – az év Apple TV-játéka

A Wonder Boy lényegében egy 80-as évekbeli, klasszikus játék rebootja, amelyben kézzel újrarajzolt grafikával és új zenei betétekkel élhetjük át a régi játék élményét az Apple TV-n.

[appstore id=”1442204561″]

Sayonara Wild Hearts – az év Apple Arcade-játéka

Az Apple kiemelt hangsúlyt szentel az új Arcade szolgáltatására, így ebből egy külön játékot emeletek ki. A Sayonara Wild Hearts egy nagyon izgalmas látványvilággal operáló, motoron kardozós, száguldó játék, ami kellően fel tudja pumpálni az adrenalin szintünket.

[appstore id=”1441675161″]

Akik pedig arra kíváncsiak, hogy melyik játékokat és alkalmazásokat töltötték le a felhasználók a legtöbbször az idei évben, azok az előbbi a linkeken találhatják meg azokat.

Neked mi a kedvenc idei alkalmazásod és játékod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok