fbpx Skip to content

Régen foglalkoztunk az Apple-részvény árfolyamával, így tekintsünk ki egy kicsit, mi is várható ezen a fronton. A Morgan Stanley elemzője szerint komoly emelkedés. De vajon miért?

Múlt héten tartották az APAC Summit nevezetű rendezvényt, ahol Katy Huberty, a Morgan Stanley elemzője felszólalásában igen pozitívan nyilatkozott az Apple-részvény jövőjéről, szerinte a következő 12 hónapban bőven van hely az emelkedésnek, akár 11%-ot is emelkedhet az árfolyam, elérheti a 296 dollárt.

Az elemző három okot sorolt fel, amiért is érdemes részvényt vásárolni:

  • Az iPhone 11 eladásai meghaladták az Apple elvárásait és a következő évben bemutatandó, 5G támogatással rendelkező modell még egy lökést adhat neki.
  • A cég folytatja a sajátrészvény visszavásárlást, így egy részvény többet ér, mivel kevesebb van forgalomban.
  • A kínai-amerikai kereskedelmi háborúnak kisebb hatása van a cégre, mint először gondolták. A cég is úgy döntött, hogy inkább benyeli a tarifaemelkedést, mintsem árat emeljen, ami 4%-kal ugyan csökkentené az egy részvényre eső eredményt, de még mindig jobb, mint ha az áremelés hatására 6-8 millió darabbal kevesebb készüléket értékesítenének. Azonban a tarifaemelés még nem következett be és ebben a negyedévben nem is várható.

Huberty szerint az is segíthet, hogy a karácsonyi negyedévben a tervezett nyereségráta becslés jobb lett a vártnál, és az Apple a gyártás egy részét elhozza Kínából. Szó van indiai gyártásról is és a múlt héten adták át Texasban azt az gyárat, ahol az új Mac Pro-kat szerelik össze.

Egy másik cég, az RBC elemzője szerint a világ legkedveltebb fogyasztói termékének stabil bázisa van és a cégnek széles lehetőségei vannak, hogy a termékek még jobban integrálódjanak az emberek életébe, aminek eredményeképpen jelentős bevételt generálhatnak a részvényeseknek.

A kínai-amerikai kereskedelmi háború kimenetele bizonytalan, az Apple-nek az európai adókörnyezettel is baja lehet még. 12 milliárd dollárt kell(ene) Írország részére fizetni adóelkerülés miatt, és már a G20 országai is együttműködnek az adóelkerülési joghézagok felszámolásában. Szóval ez a lehetőség bezárulni látszik, az elemzők mégis bizakodók a részvényárfolyam tekintetében. Egy év múlva meglátjuk, hogy igazuk volt-e. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.