fbpx Skip to content

Régen foglalkoztunk az Apple-részvény árfolyamával, így tekintsünk ki egy kicsit, mi is várható ezen a fronton. A Morgan Stanley elemzője szerint komoly emelkedés. De vajon miért?

Múlt héten tartották az APAC Summit nevezetű rendezvényt, ahol Katy Huberty, a Morgan Stanley elemzője felszólalásában igen pozitívan nyilatkozott az Apple-részvény jövőjéről, szerinte a következő 12 hónapban bőven van hely az emelkedésnek, akár 11%-ot is emelkedhet az árfolyam, elérheti a 296 dollárt.

Az elemző három okot sorolt fel, amiért is érdemes részvényt vásárolni:

 • Az iPhone 11 eladásai meghaladták az Apple elvárásait és a következő évben bemutatandó, 5G támogatással rendelkező modell még egy lökést adhat neki.
 • A cég folytatja a sajátrészvény visszavásárlást, így egy részvény többet ér, mivel kevesebb van forgalomban.
 • A kínai-amerikai kereskedelmi háborúnak kisebb hatása van a cégre, mint először gondolták. A cég is úgy döntött, hogy inkább benyeli a tarifaemelkedést, mintsem árat emeljen, ami 4%-kal ugyan csökkentené az egy részvényre eső eredményt, de még mindig jobb, mint ha az áremelés hatására 6-8 millió darabbal kevesebb készüléket értékesítenének. Azonban a tarifaemelés még nem következett be és ebben a negyedévben nem is várható.

Huberty szerint az is segíthet, hogy a karácsonyi negyedévben a tervezett nyereségráta becslés jobb lett a vártnál, és az Apple a gyártás egy részét elhozza Kínából. Szó van indiai gyártásról is és a múlt héten adták át Texasban azt az gyárat, ahol az új Mac Pro-kat szerelik össze.

Egy másik cég, az RBC elemzője szerint a világ legkedveltebb fogyasztói termékének stabil bázisa van és a cégnek széles lehetőségei vannak, hogy a termékek még jobban integrálódjanak az emberek életébe, aminek eredményeképpen jelentős bevételt generálhatnak a részvényeseknek.

A kínai-amerikai kereskedelmi háború kimenetele bizonytalan, az Apple-nek az európai adókörnyezettel is baja lehet még. 12 milliárd dollárt kell(ene) Írország részére fizetni adóelkerülés miatt, és már a G20 országai is együttműködnek az adóelkerülési joghézagok felszámolásában. Szóval ez a lehetőség bezárulni látszik, az elemzők mégis bizakodók a részvényárfolyam tekintetében. Egy év múlva meglátjuk, hogy igazuk volt-e. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for pAnk pAnk says:

  “Az iPhone 11 eladásai meghaladták az Apple elvárásait”

  Ez mitől is emeli a részvények értékét?

  Jó lenne ha lenne erről valóban egy cikk egy év múlva, de félek, senki nem fog emlékezni arra, hogy írni kellene róla.

 2. Az iPhone 11 és 11 Pro egy rohadt jó készülék lett, az hogy itthon elbaszott az árazása az más tészta. Jelenleg sok helyen készlethiány van, és minden teszt pozitív lett, még mi is azt gondoljuk, hogy az XS után végre egy jó frissítés. Nyilván az ár más tészta.

 3. Az is lúzer, aki mondjuk Svájc helyett Magyarországon vesz almás telefont… i

 4. Ezért miért is lúzer valaki?

 5. Avatar for Akos87 Akos87 says:

  Jártál már életedben Svájcba?
  Vagy csak itt vergülődsz?
  Én mindig Magyarországon vettem iPhone és valószínű,hogy itt is fogok ezután is!
  Ezért lennék lúzer?
  Akkor Te minek értékelnéd magad?
  Én itthon is megtudom venni,ott is megtudnám!:wink:

 6. Avatar for Bendy Bendy says:

  Bocs, ennek a vitának mi köze van ahhoz, ami a címben szerepel, vagyis, hogy vegyek-e vagy sem részvényt?
  Elmondaná valaki, vagy átugrottam egy részt???
  Köszi

 7. Avatar for pAnk pAnk says:

  Értem, tehát akkor a nagy kereslet fogja emelni nem a “meghaladt elvárás” :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan Avatar for Akos87 Avatar for Bendy Avatar for pAnk Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83