fbpx Skip to content

Az iPhone-ok egyértelműen a prémium termékek kategóriájába tartoznak, nemcsak áruk miatt, hanem az anyaghasználatuk miatt is. Sokak azonban megvásárlás után elég mostoha módon bánnak ezekkel az akár több, mint 400 ezer forintos készülékekkel. Kulcs mellett hordják a zsebükben vagy eBay-es, 300 Ft-os tokot tesznek rá, ami lehet védi a telefont, de egyértelműen ront az összhatáson.

Számomra egyértelműen a bőr tokok jelentik azt a minőségi szintet, amit szerintem az iPhone megérdemel. Általában mindig beszerzek egy gyári Apple bőr tokot a telefonjaimhoz, de persze szilikon és ütésálló tokokat is szoktam vásárolni, mert nem minden helyzethez jó ugyanaz a tok. Nemrég az iKiegészítős srácoktól kaptam pár prémium minőségű Vaja bőr tokot, hogy mondjam el róluk a véleményem.

Minden Vaja tok egy szép karton dobozban érkezik, ami lehet fekete, világos barna vagy akár mintás is, semmi műanyag, ami számomra mindig elrontja a minőségi érzetet. A dobozon belül mindegyik tok egy kis bőr szütyőben várja, hogy rátegyük a telefonunk, ennek a szütyőnek későbbi hasznára még nem jöttem rá, de biztos lehet máshol hasznosítani. Egy jó bőr terméknek két próbát kell kiállnia, hogy elmondhassuk róla, hogy minőségi, valódi bőrből készült és nem pedig valami silány bőrutánzatból. A simítás az első próba, amin a jobb műbőrök még akár át tudnak menni, de aki jobban ismeri a valódi bőrök karakterisztikáját, azoknak már egyből gyanús tud lenni egy ilyen termék. A szaglás a második próba, hiszen a bőr illatát nem sikerült még úgy leutánozni, mint a textúráját, így egyből kiderül, hogy nem valódi bőrrel van dolgunk, ha nincs új bőr illata a toknak. A Vaja tokok mindkét próbát sikeresen kiállták, így elmondhatjuk, hogy igazán minőségi bőr tokokkal van dolgunk.

A Vaja tokok vázát tartós polikarbonát alkotja, ami ellenáll a mechanikai kihívásoknak és erre feszül rá az argentin bőr. Ezek a prémium bőr tokok amellett, hogy tartós és ellenálló alapanyagainak köszönhetően hosszú távú használatra készültek, időtálló eleganciát is kölcsönöznek a telefonnak. Több változat is megfordult nálam a Vaja tokokból és egyik minőségére se lehetett panaszom, voltak nálam klasszikus, elöl nyitottak, előlapot védő kihajtóak is, feketék és barnák is. Mégis számomra a legkülönlegesebb az általam pufi dzseki toknak becézett Vaja Grip Rider volt, hiszen ennek a hátulja a dzsekihez hasonlóan csíkokra van osztva és ezek mentén össze varrva, és persze valamilyen anyaggal kitöltve. Elsőre nagyon fura volt és megmondom őszintén nem tetszett, de néhány óra után már valahogy sikerült megszeretnem, annyira fura, de mégis jó, hogy lehet nyomkodni a telefonom tokját.

Egyetlen negatívumot tudnék felhozni csak a Vaja tokjaira és ez nem más mint a polikarbonát váz formája. Az hasznos, hogy a tok alja nyitott, így se hangszóró, se a mikrofon nincs takarásban, sőt, bármilyen Lightning-kábellel tudjuk tölteni, mert a kihajthatóson kívül mindegyik toknál ez is szabadon van. A gombok szabad léte számomra nem annyira szimpatikus, mert ott sajnos tud kopni és sérülni a telefon, de legalább biztosan jól nyomhatóak. Azonban, ami abszolút nem tetszik, az a tok teteje, itt van egy nem kis sáv, ahol nem védi a telefon keretét és könnyen úgy oda lehet csapni mondjuk egy asztal szélhez, hogy nem a tokot éri az éles szél, hanem a telefont.

Összességében pozitív élmény volt használni a Vaja tokokat. A minőségükre nem lehet panasz, a kialakításuk meg szerintem ízlés kérdése, de az biztos, hogy egy ilyen tokkal az iPhone prémium érzete nem csorbul, sőt, akár még jobb is lesz.

Ide kattintva nézzétek meg, milyen Vaja tokokat tudtok az iKiegészítőknél megvásárolni!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.