Prémium minőségű, valódi bőr Vaja iPhone tokok

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPhone-ok egyértelműen a prémium termékek kategóriájába tartoznak, nemcsak áruk miatt, hanem az anyaghasználatuk miatt is. Sokak azonban megvásárlás után elég mostoha módon bánnak ezekkel az akár több, mint 400 ezer forintos készülékekkel. Kulcs mellett hordják a zsebükben vagy eBay-es, 300 Ft-os tokot tesznek rá, ami lehet védi a telefont, de egyértelműen ront az összhatáson.

Számomra egyértelműen a bőr tokok jelentik azt a minőségi szintet, amit szerintem az iPhone megérdemel. Általában mindig beszerzek egy gyári Apple bőr tokot a telefonjaimhoz, de persze szilikon és ütésálló tokokat is szoktam vásárolni, mert nem minden helyzethez jó ugyanaz a tok. Nemrég az iKiegészítős srácoktól kaptam pár prémium minőségű Vaja bőr tokot, hogy mondjam el róluk a véleményem.

Minden Vaja tok egy szép karton dobozban érkezik, ami lehet fekete, világos barna vagy akár mintás is, semmi műanyag, ami számomra mindig elrontja a minőségi érzetet. A dobozon belül mindegyik tok egy kis bőr szütyőben várja, hogy rátegyük a telefonunk, ennek a szütyőnek későbbi hasznára még nem jöttem rá, de biztos lehet máshol hasznosítani. Egy jó bőr terméknek két próbát kell kiállnia, hogy elmondhassuk róla, hogy minőségi, valódi bőrből készült és nem pedig valami silány bőrutánzatból. A simítás az első próba, amin a jobb műbőrök még akár át tudnak menni, de aki jobban ismeri a valódi bőrök karakterisztikáját, azoknak már egyből gyanús tud lenni egy ilyen termék. A szaglás a második próba, hiszen a bőr illatát nem sikerült még úgy leutánozni, mint a textúráját, így egyből kiderül, hogy nem valódi bőrrel van dolgunk, ha nincs új bőr illata a toknak. A Vaja tokok mindkét próbát sikeresen kiállták, így elmondhatjuk, hogy igazán minőségi bőr tokokkal van dolgunk.

A Vaja tokok vázát tartós polikarbonát alkotja, ami ellenáll a mechanikai kihívásoknak és erre feszül rá az argentin bőr. Ezek a prémium bőr tokok amellett, hogy tartós és ellenálló alapanyagainak köszönhetően hosszú távú használatra készültek, időtálló eleganciát is kölcsönöznek a telefonnak. Több változat is megfordult nálam a Vaja tokokból és egyik minőségére se lehetett panaszom, voltak nálam klasszikus, elöl nyitottak, előlapot védő kihajtóak is, feketék és barnák is. Mégis számomra a legkülönlegesebb az általam pufi dzseki toknak becézett Vaja Grip Rider volt, hiszen ennek a hátulja a dzsekihez hasonlóan csíkokra van osztva és ezek mentén össze varrva, és persze valamilyen anyaggal kitöltve. Elsőre nagyon fura volt és megmondom őszintén nem tetszett, de néhány óra után már valahogy sikerült megszeretnem, annyira fura, de mégis jó, hogy lehet nyomkodni a telefonom tokját.

Egyetlen negatívumot tudnék felhozni csak a Vaja tokjaira és ez nem más mint a polikarbonát váz formája. Az hasznos, hogy a tok alja nyitott, így se hangszóró, se a mikrofon nincs takarásban, sőt, bármilyen Lightning-kábellel tudjuk tölteni, mert a kihajthatóson kívül mindegyik toknál ez is szabadon van. A gombok szabad léte számomra nem annyira szimpatikus, mert ott sajnos tud kopni és sérülni a telefon, de legalább biztosan jól nyomhatóak. Azonban, ami abszolút nem tetszik, az a tok teteje, itt van egy nem kis sáv, ahol nem védi a telefon keretét és könnyen úgy oda lehet csapni mondjuk egy asztal szélhez, hogy nem a tokot éri az éles szél, hanem a telefont.

Összességében pozitív élmény volt használni a Vaja tokokat. A minőségükre nem lehet panasz, a kialakításuk meg szerintem ízlés kérdése, de az biztos, hogy egy ilyen tokkal az iPhone prémium érzete nem csorbul, sőt, akár még jobb is lesz.

Ide kattintva nézzétek meg, milyen Vaja tokokat tudtok az iKiegészítőknél megvásárolni!

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. pici says:

  Ez parasztosan szolva szerintem CSUDA…szerintem ezektol vannak 100x szebbek ha Valaki mar bőr tokot szeretne

 2. stei says:

  Nekem nagyon nem tetszenek. Szerintem kifejezetten csúnya. Megjelenéskor megvettem az iPhone 11 pro max telefont és mielőtt meglett volna már megvettem hozzá a gyári bőr tokot és üvegfóliát. Szerintem így tökéletes.

 3. onderon says:

  Csatlakozom az előttem szólókhoz, ezek nagyon rondák mind.

 4. Agent_H says:

  Régebben volt Vaja tokom kettő is, bár akkor még a kinézetre is adtak… ami most finoman fogalmazva is hagy egy kis kivánnivalót maga után :).
  Minőségre viszont abszolut prémium kategória.

 5. “De gustibus non est disputandum!” mondja az eszkimó (ha tud latinul).
  Komolyra fordítva: csúnyának nevezni ezeket a prémium bőrtokokat megítélésem szerint erős túlzás, még ha nekem sem tetszik mindegyik, a cikkben szereplő modell.

  Egy Vaja “Wallet” típusút én magam is két-három évig használtam.

  Amúgy eddig minden iPhone telefonomhoz vásároltam minőségi bőrtokot és valóban tokot, nem csak a hátlapot borító “bőrkét”.
  Igyekeztem mindig a prémium kategóriából választani, mert egy többszázezres telefon - és persze a gazdája is - igazán megérdemel ennyit
  Jelenleg iPhone 8 telefont használok ami egy Carapaz bőrtok védelmét élvezi.

 6. hú de ocsmányak, tönkrtenni egy velük egy szép telefont.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!