fbpx Skip to content

Az Apple-nek néhány iOS-t sikerül eltalálnia (iOS 1-6, iOS 9, iOS 12), azonban többségében a felhasználók szenvednek azért, mert túl nagy fába vágták a cupertinói fejlesztők a fejszéjüket.

Ezen mentalitásuk legújabb eredménye az iOS 13, mely rengeteg felfoghatatlan hibával és buggal rendelkezik, ami miatt érzésre kéthetente érkeznek hozzá a foltozások. Azonban úgy néz ki, hogy ebből elege lett az Apple-nek és az iOS 14-et már más módszerrel fogják fejleszteni.

A Bloombergnél Mark Gurman legújabb kiszivárogtatása szerint az Apple átszervezi szoftverfejlesztési folyamatait, hogy az iOS 14 stabilabb legyen. Erre egész nagy szükség van, mert a probléma nehezebben rejthető a szőnyeg alá. Elég csak megnézni, hogy az első két hónapban melyik iOS-hez mennyi frissítést adott ki az Apple:

De mi is okozza ezt? A cég fejlesztői egy „daily build”-et használnak, ami azt jelenti, hogy előző napi fejlesztéseiket már belerakják abba a verzióba, ami teszteszközeiken fut. Emiatt azonban az egész iOS instabil állapotba kerül, hiszen a funkciók implementációja eltérő szinten van. Ezt egy belsős forrás állítólag úgy írta le, hogy „mintha rengeteg szakács adná össze a hozzávalókat”.

A tesztelők ezért olyan eszközöket voltak kénytelen használni napokon keresztül, amikről el sme tudták dönteni, hogy mi működik és mi nem.

Gurman szerint az Apple 3 metrikát használt a szoftvereik minőségének ellenőrzésére:

  • „white glove” (fehér kesztyű) teszt: 1-től 100-ig értékelik a stabilitást, egy bugosabb rendszer 60 körkényékén mozog, míg egy stabilabb 80-nál
  • színkódok: zöld, sárga és piros (értelemszerűen a piros a legrosszabb)
  • prioritási skála: 0-tól 5-ig, ahol a 0 a kritikus hibákat jelzi, az 5 pedig az apróbbakat

Ezen változtatni tervez az Apple az iOS 14-gyel, melynek kódneve jelenleg „Azul” a cégen belül. Bevezetnek egy zászlós (flageket használó) rendszert, amivel ki- és bekapcsolhatóak lesznek a fejlesztés alatt álló újdonságok a rendszerben, így könnyebben tudják majd próbálgatni a tesztelők az új funkciókat.

Ehhez hasonló zászlós megoldást használ a Google és a Microsoft is, jövőre megtudjuk, hogy hogyan megy ez az Apple-nek.

A jobb tesztelés mellett az iOS 14 újdonságainak egy részét el is tolják későbbre, 2021-re egy „Azul+1” kódnevű kiadásba, mely valószínűleg az iOS 15 lesz. Ezek ellenére állítólag az iOS 14-ben legalább annyi új funkció lesz, mint az iOS 13-ban.

Az Apple ökoszisztémájában élők számára azonban a legjobb hír Gurmantól, hogy ezt a megváltoztatott mentalitást az Apple az iPadOS, watchOS, macOS, audioOS és tvOS fejlesztésére is átviszi, így jövőre azok is stabilabbak lesznek. Erre tényleg szükség is van, mert sokan panaszkodnak a macOS Catalinára és az audioOS 13 egyik frissítése „kinyírta” a HomePodokat.

Szerinted lesz olyan jó az iOS 14, hogy elfelejthetjük a balszerencsés 13-ast?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Legalább piros pont, hogy ők is rájöttek, hogy nagy kalap xar az egész és lépni kellene valamit.
    Csak kb. ezt jó pár évvel ezelőtt kellett volna.

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Miért a 12-es egészen jó volt az elejétől, igaz a 11 után kellett vmit felmutatniuk, mert az eléggé gyászosan sikerült. Úgy tűnik, a páratlan számú IOS-ekkel nincsenek toppon :smiley:
    Végül is, ha mindenki tud az adott készülékével telefonálni, akkor már többen elégedettebbek lesznek mint a mostanival.

  3. A telefonálás az nem egy új feature lesz az iOS 14-ben? :slight_smile:

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Nem hinném, mert én eddig minden IOS-t használva tudtam telefonálni az összes többi mellett amit tud a vas (Xs) és a párom is a saját iphone-ján (SE).
    Persze ezt nem azok bosszantása miatt írtam, akiknél jelentkezett v még mindig a hálózati bug. Csak remélem, hogy ilyent nem hibáznak újra, még ha nem is érint fizikálisan, csak valóban elkeserítő lehet a szituban lenni egy drága kütyü birtokában. Viszont ha belegondolunk akkor ez más gyártóval hasonló módon előfordulhat az ellenlábas OS-en is.

  5. Avatar for swayze swayze says:

    Sziasztok!

    Szép ez a mentés, hogy másokkal is előfordulhat…, de azoknak nem csak 300 ezer felett van telefonjuk a piacon plusz ez még is az Apple-el fordul elő! A szoftverben mit tudtak úgy elrontani, hogy kb alig nyúltak az ios 12-höz :man_shrugging:?

    Ahan szerintem fejlesszenek abba az irányba amit a Desinger csapat is tesz! 4 évente változtatnak a külsőn jó az első évben tele van hibával, amit a másodikra kijavítanak és utána 2 évig “hibátlan”. Szánalmas egy cég lett az Apple az egykori fényükből semmi nincs már meg. Nincs jó ios, nincs lélegzetelállító desing (nálam a 3 èv után fúrunk egy új lyukat a hátlapra nem az!!) és nincsenek előremutató fejlesztéseik! Rugják már ki ezt a CEO-t mert ultra gáz, hogy pénztáros lörincezig ott!

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja és ha megnézed, hogy mekkora különbség van más gyártók hibái és az apple hibái között felhajtásban-hírértékben akkor láthatod, hogy minden kicsit többet olvasod tőlük mint a nagyobbakat másoktól és nem csak itt.
    Volt tűzgyújtó teló esete és akkor is rögtön előszedtek pár akku hibából adódót az apple kütyüknél is, amikről többnyire kiderült vagy extrém hatással érték el, vagy nem gyári volt a cucc. Itt volt a mostani a hajtásnál reped szindróma, az sem lett hír igazán sehol és az is hamar lecsengett, bezzeg ha ezt az almás vason tapasztalták volna így kiadás előtt (lásd: nem adták ki a töltőt mert nem sikerült jól megoldani és nem a bemutató előtti napokban, az többet rágott csont volt mint a hajtást rosszul viselő kijelző) na abból mekkora hír lett volna mindenhol, stb.
    A többire meg annyit, hogy a politizálásba meg nem megyek bele, mert parttalan lenne. Csak nagyon halkan jegyzem meg, bármelyik is lesz fent, mi sajnos nem járunk jól, csak a sapka színe más rajtuk.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez az Apple-nél sincs így, mert még az iPhone 8-at is árulja még hivatalosan, az meg 187.990 illetve 227.990 kezdőárral indul. (plusz van még elfekvő készlet a régebbi modellekből is, még iPhone 7-et is simán megkapsz bontatlanként a mobilszolgáltatóknál például.)

  8. Avatar for swayze swayze says:

    Gunar!

    Nem maradnál egyedül a véleményeddel 16 éve nem járok szavazni, mert a véleményem az hogy a “munkájukért” (lopásért) börtön jár nem plusz 4 év. Én a szavazásokat azzal kezdeném, hogy akinek az elmúlt 40 évbe köze volt a politikához azt mind eltiltanám ugyanis amikor a váz 95%-a rohadt akkor a maradék 5% is elfog rohadni. (A gerincesek nem maradnak ott vagy után nem lesznek azok).

    Jadeye!

    Ugye te hülyéskedsz a 8-as iPhone-al? Megjelenésekor az a telefon 260 ezer volt a beleőlt fejlesztési pénz meg röhejesen alacsony (iphone 6 karoszéria és annak a kijelzője)

    Ja hogy most 180 a 8-as?

    Samsung s10e (legyen 180 de mintha olcsóbb lenne) idei (nem 3 éves fejlesztés) kompaktabb, jobb a kamera a kijelző, erősebb a rendszercsip és 2 évig biztos támogatják (asszem a 8-as iphone-t már csak jövőre garantálják)

    De ugyan így lehet mondani egy rakat másik telefont is!

    A 8-as ennyi pénzért lehúzás (ezt régebben már rég kivonták volna és a jelenleg a megvehető legolcsóbb iPhone az X lenne) pénztáros lörinc csak ez megy az apple-nek.

    Lehet védeni meg elvakultnak lenni, de attól a tények tények maradnak! Évről évre drágábbak lettek a telefonjaik miközben a formatervezők 3,5 évente nyúlnak a telefonokhoz a fejlesztőknek a felét kirugták a másik felét meg minden másra ráálíttották, a szoftveres részlegen meg a tesztelési szakaszt kihagyják.

    Emlékeszek 5-ös iPhone-al kezdtem gyönyörű volt (mai napig a legszebb készüléküknek tartom) aztán lett egy 6-osom ami tetszett új volt nagyobb panel stb) majd vettem a mostani 7-esem ami érzelmileg semmit nem váltott ki belőlem copy-paste 6 rá megjelent a 8 amin röhögtem a (néplehúzás) de legalább jött az X (2017-ben ha jól számolok) és a mai napig velünk van csak most 11 pro-nak hívják.

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azt írtad, hogy másoknak nem csak 300 ezer felett van készülékük a piacon. de az Apple-nek sem csak 300 ezer felett van készüléke a piacon. jövőre az iPhone 6s-t fogja kiszórni az Apple az előző évek alapján. az iPhone 8 bőven támogatott lesz még az iOS 15-tel is. (kell lassan egy “Gyakori kérdések: hány évig támogatott szoftveresen egy Apple készülék?” című cikk is.)

  10. Avatar for swayze swayze says:

    A támogatásba igazad lehet 4 év volt régen és ha az X 17-es akkor a 8-is hisz egyszerre jöttek. Ettől függetlenül is a 8-as és a 7-es iPhone is lehúzás utóbbi asszem 120 ezer, senkinek se ajánlanám ennyiért őket, mert olcsóbban vannak messzemenőlég jobb telefonok.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @swayze de ezt én nem is vitattam. az viszont nem igaz, hogy az Apple-nek csak 300-ért lenne készüléke a piacon.

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen de az eltiltást/elzavarást 89-ben kellett volna véghez vinni és ma egészen máshol tartanánk. (lásd Lengyelország)
    Az S10e is drága ha innen indulunk el, mert ott van pl a sziamiau vmelyik “csúcs” vasa kb azonos hardverrel, vagy papíron jobbal és olcsóbban adják, akkor a samunál is mellé áraznának? A hüvelyt és a többi már befutottabb gyártót nem is említem, mert azok is drágulnak és a sziamiau is kezdi ha jobban megnézzük. De hát ott előttük a példa amit mindig is mércének vettek.

  13. Avatar for swayze swayze says:

    Én a xiaomi-t nem tartom rossz készülék gyàrtónak, de a mérsékelt árazásnak látszik a hátránya (na nem a specifikáció táblázatban) náluk a hardverek kivitelezésénél szokott gond lenni, wifi erősség, audio részleg gyengesége füllhalgaton, csatlakozók minősége, licensek hiánya (online film lejátszásnál) plusz kamera képminősèg, plusz mèg a copy kína programok amik jelengetnek.

    A huaweit elismerem de az is közel ugyan annyi mint a samsung.

    Nálam az s10e lett idèn a legjobb telefon 3 dologgal nyert
    1 kompakt méret (akkora mint a 7-esem mikor közbe jóval nagyobb a kijelzője)
    2 nincs lekerekítve az oled panel (alias: sík képernyős)
    3 ujjlenyomat olvasó az oldalán a bekapcsoló/feloldó gomba a legjobb helyen hisz így mindegy, hogy fekszik a telefon! (A Sony talán egyetlen nagyszerű ötlete az elmult 10 évből)

    Ehez raktak erős cpu, gpu-t, jó kamerát, stereo hangszórót (vagy inkább csak 2-őt :sweat_smile:) közepes, de nem gyenge akkumulátort meg 200 körüli árazást. Gyakorlatilag az iPhone 2019 be amire szükségem lenne és röhögve adnám ki a 200 ezret (de akár 220-at is) érte. Na ezért haragszok az Apple-re igazán, mert régen ezt a nagyon egyben lévő a felhasználókat figyelembe vevő telefont ők gyártották, most meg ezért jár a 3 éves 8-as brávó!

  14. “iOS 1-6” (tehát mind), utána csak 8 és 12, hát ez az. Az iOS6 6.1.4-ig ment a teljes ciklusa alatt, most meg…
    A design a másik, 7 óta nézzük ezt a flat sz@rt, lehet retro a régi, de az gyönyörű volt. No mindegy, én már a 12-nek is örültem (a 9 stabil volt de lassú).

  15. 9-et akartam írni

  16. Cseszhetem. Nem rég vettünk egy iPad-es keverőpultot. Tök jó volt, kis rohamcucc rendezvényekre. Frissítettem 13.2.3-ra valamiért. Délután kiállításmegnyitó, soundcheck, app kifagy.
    Fasza. Telefonálás, a 3. ájpeddet próbáltam, mire találtam egy régebbi iOS-t. Szopd szét a faszomat te buzi tímkúk!!!

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @zsozso2122 ha ez egy külső app, amit az App Store-ból töltöttél le, akkor a fejlesztőjének lenne érdemes ezt jelezni, mert a fejlesztőknek is követni kell(ene) az Apple változtatásait, de ha ezt nem teszik meg, akkor az okozhat ilyen problémákat (is).

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Kulso fejlesztokent nekem is kovetnem kell a rendszer valtozasait. Ehhez az Apple minden segitseget megad, mert hetekkel-honapokkal a megjelenese elott hozzaferek a kiadasra kerulo rendszerekhez. Az a fejleszto, aki ezt nem teszi meg es engedi, hogy hibasan mukodo appok maradjanak az App Storeban, akkor attol a fejlesztotol en menekulnek es nem vasarolnek tole semmit.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen és a normálisak azok heti szinten adnak is ki újabb verziókat, amennyiben ezt a helyzet megköveteli és nem feltétlenül mert vmi újdonságot tesznek bele. De hát ahogy látom a stílustalan ezt nem vágja, csak vagdalkozik nemtudása szerint.

  20. Szóval akkor az időkép app-tól is meneküljünk messzire mert az se frissült még iOS 13-ra. :smile:

  21. Szóval imádom ezt az egész Apple jelenséget. Mikor kijött a 13 többen is kifejtettük azon véleményüknek, hogy egyszerűen szar, hejj-hejj, egyszerűen szar, hejj-hejj! Kis idő múlva már meg is érkezett ide az Apple-kommandó és természetesen a usert hibáztatták meg az elavult, ósdi hardverét, hiszen a legjobb 13-as felhasználói élmény megköveteli a legújabb 550k-s hardvert, akinek meg erre nincs pénze vagy nem akar félmilliót kiadni egy telefonért, az beeeeee, így járt. :tipping_hand_man:
    Oké, majd kis idő múlva, mikor már védhetetlen az eleve is védhetetlen, maga az Apple is elismeri, hogy, amit fejlesztés címszó alatt műveltek az egyszerűen egy rakás szar, hejj-hejj. Az Apple-kommandó sosem alszik, tehát erre a hírre is menetrend szerint megérkeznek tagjai és kinyilatkoztatnak: mi mondtuk, hogy szar, már az elején mondtuk, tudtuk, hiszen mi vagyunk a legmagasabb szintű Apple felhasználók, igen szar, DE, legalább most ők is belátták, fejlődnek, na ugye, hogy fejlődnek, törődnek a userekkel, stb., és na ezért a legjobb vállalat az Apple. :joy:

    A szélkakas csak jelenthetne az itt (is) állomásozó Apple-kommandó tagjainak. :joy::joy::joy:

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Nem tudom, mi hianyzik az idokep app iOS 13-as supportjabol, de nekem mukodik iOS 13 alatt.

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Sztem mindenkinek, ez csak a kötözködési faktor volt és nem akadt hirtelen más amit sokan használnak. :roll_eyes:

  24. Avatar for Czo Czo says:

    En arra utaltam az elobb, hogy azok a fejlesztok, akik nem adaptaltak a storeban levo appjukat az iOS 13 kozel 3-4 honapos beta idoszakaban, majd az azota eltelt idoben sem, azok barmilyen mas aljassagra is kepesek. Mindenki, akit kicsit is erdekelt, adott ki olyan verziot, ami stabilan megy iOS 13 alatt (az most lenyegtelen, hogy ezzel elhozta-e a dark modeot, vagy egyeb iOS 13-as ujdonsagot, vagy csak annyirol gondoskodott, hogy mukodjon megfeleloen az alkalmazasa).

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Vágom én, azért is írtam hogy többnyire működnek az időkép meg pláne, csak vmibe bele kellett kötnie és ez akadt hirtelen gondolom. Aki meg nem frissíti az általa kiadottat azt meg valóban el kell kerülni. Én mindig még free app esetében is szoktam nézni mikor és milyen időközönként frissül, pláne ha vmit rendelni szándékozok és ahhoz tartozik pl egy app ami kezeli. Ha nem frissült régóta akkor már necces lehet hogy a közeljövőben nem tudom használni, v más dologba futok bele. Szerencsére a store eléggé rugalmas és ha netán vesz vmit az ember és nem jó, vagy nem azt csinálja amit ígér a leírás akkor rendszerint simán visszaadják a pénzt. Anno kerestem a samu tv-hez használható appot ami kezel dolgokat távolról és kettőt is vettem fizetőset, a kettőből kettő nem adta amit leírt és simán mikopr írtam mi a gond, visszakaptam a lét.

  26. Az app-val ugyan nincs gond de a widget nem igazán működik (5.-6. behuzás után frissűl és van mikor csak fekete kocka jelenik meg) szóval jah van vele gond. Az Apple időjárás widgetjét kell használjam amivel csak egy gond van, hogy baromi sokszor valami indiai helyet rak be. :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for swayze Avatar for satti77 Avatar for kenderson Avatar for zsozso2122 Avatar for farkas63 Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Legalább piros pont, hogy ők is rájöttek, hogy nagy kalap xar az egész és lépni kellene valamit.
    Csak kb. ezt jó pár évvel ezelőtt kellett volna.

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Miért a 12-es egészen jó volt az elejétől, igaz a 11 után kellett vmit felmutatniuk, mert az eléggé gyászosan sikerült. Úgy tűnik, a páratlan számú IOS-ekkel nincsenek toppon :smiley:
    Végül is, ha mindenki tud az adott készülékével telefonálni, akkor már többen elégedettebbek lesznek mint a mostanival.

  3. A telefonálás az nem egy új feature lesz az iOS 14-ben? :slight_smile:

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Nem hinném, mert én eddig minden IOS-t használva tudtam telefonálni az összes többi mellett amit tud a vas (Xs) és a párom is a saját iphone-ján (SE).
    Persze ezt nem azok bosszantása miatt írtam, akiknél jelentkezett v még mindig a hálózati bug. Csak remélem, hogy ilyent nem hibáznak újra, még ha nem is érint fizikálisan, csak valóban elkeserítő lehet a szituban lenni egy drága kütyü birtokában. Viszont ha belegondolunk akkor ez más gyártóval hasonló módon előfordulhat az ellenlábas OS-en is.

  5. Avatar for swayze swayze says:

    Sziasztok!

    Szép ez a mentés, hogy másokkal is előfordulhat…, de azoknak nem csak 300 ezer felett van telefonjuk a piacon plusz ez még is az Apple-el fordul elő! A szoftverben mit tudtak úgy elrontani, hogy kb alig nyúltak az ios 12-höz :man_shrugging:?

    Ahan szerintem fejlesszenek abba az irányba amit a Desinger csapat is tesz! 4 évente változtatnak a külsőn jó az első évben tele van hibával, amit a másodikra kijavítanak és utána 2 évig “hibátlan”. Szánalmas egy cég lett az Apple az egykori fényükből semmi nincs már meg. Nincs jó ios, nincs lélegzetelállító desing (nálam a 3 èv után fúrunk egy új lyukat a hátlapra nem az!!) és nincsenek előremutató fejlesztéseik! Rugják már ki ezt a CEO-t mert ultra gáz, hogy pénztáros lörincezig ott!

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja és ha megnézed, hogy mekkora különbség van más gyártók hibái és az apple hibái között felhajtásban-hírértékben akkor láthatod, hogy minden kicsit többet olvasod tőlük mint a nagyobbakat másoktól és nem csak itt.
    Volt tűzgyújtó teló esete és akkor is rögtön előszedtek pár akku hibából adódót az apple kütyüknél is, amikről többnyire kiderült vagy extrém hatással érték el, vagy nem gyári volt a cucc. Itt volt a mostani a hajtásnál reped szindróma, az sem lett hír igazán sehol és az is hamar lecsengett, bezzeg ha ezt az almás vason tapasztalták volna így kiadás előtt (lásd: nem adták ki a töltőt mert nem sikerült jól megoldani és nem a bemutató előtti napokban, az többet rágott csont volt mint a hajtást rosszul viselő kijelző) na abból mekkora hír lett volna mindenhol, stb.
    A többire meg annyit, hogy a politizálásba meg nem megyek bele, mert parttalan lenne. Csak nagyon halkan jegyzem meg, bármelyik is lesz fent, mi sajnos nem járunk jól, csak a sapka színe más rajtuk.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez az Apple-nél sincs így, mert még az iPhone 8-at is árulja még hivatalosan, az meg 187.990 illetve 227.990 kezdőárral indul. (plusz van még elfekvő készlet a régebbi modellekből is, még iPhone 7-et is simán megkapsz bontatlanként a mobilszolgáltatóknál például.)

  8. Avatar for swayze swayze says:

    Gunar!

    Nem maradnál egyedül a véleményeddel 16 éve nem járok szavazni, mert a véleményem az hogy a “munkájukért” (lopásért) börtön jár nem plusz 4 év. Én a szavazásokat azzal kezdeném, hogy akinek az elmúlt 40 évbe köze volt a politikához azt mind eltiltanám ugyanis amikor a váz 95%-a rohadt akkor a maradék 5% is elfog rohadni. (A gerincesek nem maradnak ott vagy után nem lesznek azok).

    Jadeye!

    Ugye te hülyéskedsz a 8-as iPhone-al? Megjelenésekor az a telefon 260 ezer volt a beleőlt fejlesztési pénz meg röhejesen alacsony (iphone 6 karoszéria és annak a kijelzője)

    Ja hogy most 180 a 8-as?

    Samsung s10e (legyen 180 de mintha olcsóbb lenne) idei (nem 3 éves fejlesztés) kompaktabb, jobb a kamera a kijelző, erősebb a rendszercsip és 2 évig biztos támogatják (asszem a 8-as iphone-t már csak jövőre garantálják)

    De ugyan így lehet mondani egy rakat másik telefont is!

    A 8-as ennyi pénzért lehúzás (ezt régebben már rég kivonták volna és a jelenleg a megvehető legolcsóbb iPhone az X lenne) pénztáros lörinc csak ez megy az apple-nek.

    Lehet védeni meg elvakultnak lenni, de attól a tények tények maradnak! Évről évre drágábbak lettek a telefonjaik miközben a formatervezők 3,5 évente nyúlnak a telefonokhoz a fejlesztőknek a felét kirugták a másik felét meg minden másra ráálíttották, a szoftveres részlegen meg a tesztelési szakaszt kihagyják.

    Emlékeszek 5-ös iPhone-al kezdtem gyönyörű volt (mai napig a legszebb készüléküknek tartom) aztán lett egy 6-osom ami tetszett új volt nagyobb panel stb) majd vettem a mostani 7-esem ami érzelmileg semmit nem váltott ki belőlem copy-paste 6 rá megjelent a 8 amin röhögtem a (néplehúzás) de legalább jött az X (2017-ben ha jól számolok) és a mai napig velünk van csak most 11 pro-nak hívják.

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azt írtad, hogy másoknak nem csak 300 ezer felett van készülékük a piacon. de az Apple-nek sem csak 300 ezer felett van készüléke a piacon. jövőre az iPhone 6s-t fogja kiszórni az Apple az előző évek alapján. az iPhone 8 bőven támogatott lesz még az iOS 15-tel is. (kell lassan egy “Gyakori kérdések: hány évig támogatott szoftveresen egy Apple készülék?” című cikk is.)

  10. Avatar for swayze swayze says:

    A támogatásba igazad lehet 4 év volt régen és ha az X 17-es akkor a 8-is hisz egyszerre jöttek. Ettől függetlenül is a 8-as és a 7-es iPhone is lehúzás utóbbi asszem 120 ezer, senkinek se ajánlanám ennyiért őket, mert olcsóbban vannak messzemenőlég jobb telefonok.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @swayze de ezt én nem is vitattam. az viszont nem igaz, hogy az Apple-nek csak 300-ért lenne készüléke a piacon.

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen de az eltiltást/elzavarást 89-ben kellett volna véghez vinni és ma egészen máshol tartanánk. (lásd Lengyelország)
    Az S10e is drága ha innen indulunk el, mert ott van pl a sziamiau vmelyik “csúcs” vasa kb azonos hardverrel, vagy papíron jobbal és olcsóbban adják, akkor a samunál is mellé áraznának? A hüvelyt és a többi már befutottabb gyártót nem is említem, mert azok is drágulnak és a sziamiau is kezdi ha jobban megnézzük. De hát ott előttük a példa amit mindig is mércének vettek.

  13. Avatar for swayze swayze says:

    Én a xiaomi-t nem tartom rossz készülék gyàrtónak, de a mérsékelt árazásnak látszik a hátránya (na nem a specifikáció táblázatban) náluk a hardverek kivitelezésénél szokott gond lenni, wifi erősség, audio részleg gyengesége füllhalgaton, csatlakozók minősége, licensek hiánya (online film lejátszásnál) plusz kamera képminősèg, plusz mèg a copy kína programok amik jelengetnek.

    A huaweit elismerem de az is közel ugyan annyi mint a samsung.

    Nálam az s10e lett idèn a legjobb telefon 3 dologgal nyert
    1 kompakt méret (akkora mint a 7-esem mikor közbe jóval nagyobb a kijelzője)
    2 nincs lekerekítve az oled panel (alias: sík képernyős)
    3 ujjlenyomat olvasó az oldalán a bekapcsoló/feloldó gomba a legjobb helyen hisz így mindegy, hogy fekszik a telefon! (A Sony talán egyetlen nagyszerű ötlete az elmult 10 évből)

    Ehez raktak erős cpu, gpu-t, jó kamerát, stereo hangszórót (vagy inkább csak 2-őt :sweat_smile:) közepes, de nem gyenge akkumulátort meg 200 körüli árazást. Gyakorlatilag az iPhone 2019 be amire szükségem lenne és röhögve adnám ki a 200 ezret (de akár 220-at is) érte. Na ezért haragszok az Apple-re igazán, mert régen ezt a nagyon egyben lévő a felhasználókat figyelembe vevő telefont ők gyártották, most meg ezért jár a 3 éves 8-as brávó!

  14. “iOS 1-6” (tehát mind), utána csak 8 és 12, hát ez az. Az iOS6 6.1.4-ig ment a teljes ciklusa alatt, most meg…
    A design a másik, 7 óta nézzük ezt a flat sz@rt, lehet retro a régi, de az gyönyörű volt. No mindegy, én már a 12-nek is örültem (a 9 stabil volt de lassú).

  15. 9-et akartam írni

  16. Cseszhetem. Nem rég vettünk egy iPad-es keverőpultot. Tök jó volt, kis rohamcucc rendezvényekre. Frissítettem 13.2.3-ra valamiért. Délután kiállításmegnyitó, soundcheck, app kifagy.
    Fasza. Telefonálás, a 3. ájpeddet próbáltam, mire találtam egy régebbi iOS-t. Szopd szét a faszomat te buzi tímkúk!!!

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @zsozso2122 ha ez egy külső app, amit az App Store-ból töltöttél le, akkor a fejlesztőjének lenne érdemes ezt jelezni, mert a fejlesztőknek is követni kell(ene) az Apple változtatásait, de ha ezt nem teszik meg, akkor az okozhat ilyen problémákat (is).

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Kulso fejlesztokent nekem is kovetnem kell a rendszer valtozasait. Ehhez az Apple minden segitseget megad, mert hetekkel-honapokkal a megjelenese elott hozzaferek a kiadasra kerulo rendszerekhez. Az a fejleszto, aki ezt nem teszi meg es engedi, hogy hibasan mukodo appok maradjanak az App Storeban, akkor attol a fejlesztotol en menekulnek es nem vasarolnek tole semmit.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen és a normálisak azok heti szinten adnak is ki újabb verziókat, amennyiben ezt a helyzet megköveteli és nem feltétlenül mert vmi újdonságot tesznek bele. De hát ahogy látom a stílustalan ezt nem vágja, csak vagdalkozik nemtudása szerint.

  20. Szóval akkor az időkép app-tól is meneküljünk messzire mert az se frissült még iOS 13-ra. :smile:

  21. Szóval imádom ezt az egész Apple jelenséget. Mikor kijött a 13 többen is kifejtettük azon véleményüknek, hogy egyszerűen szar, hejj-hejj, egyszerűen szar, hejj-hejj! Kis idő múlva már meg is érkezett ide az Apple-kommandó és természetesen a usert hibáztatták meg az elavult, ósdi hardverét, hiszen a legjobb 13-as felhasználói élmény megköveteli a legújabb 550k-s hardvert, akinek meg erre nincs pénze vagy nem akar félmilliót kiadni egy telefonért, az beeeeee, így járt. :tipping_hand_man:
    Oké, majd kis idő múlva, mikor már védhetetlen az eleve is védhetetlen, maga az Apple is elismeri, hogy, amit fejlesztés címszó alatt műveltek az egyszerűen egy rakás szar, hejj-hejj. Az Apple-kommandó sosem alszik, tehát erre a hírre is menetrend szerint megérkeznek tagjai és kinyilatkoztatnak: mi mondtuk, hogy szar, már az elején mondtuk, tudtuk, hiszen mi vagyunk a legmagasabb szintű Apple felhasználók, igen szar, DE, legalább most ők is belátták, fejlődnek, na ugye, hogy fejlődnek, törődnek a userekkel, stb., és na ezért a legjobb vállalat az Apple. :joy:

    A szélkakas csak jelenthetne az itt (is) állomásozó Apple-kommandó tagjainak. :joy::joy::joy:

  22. Avatar for Czo Czo says:

    Nem tudom, mi hianyzik az idokep app iOS 13-as supportjabol, de nekem mukodik iOS 13 alatt.

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Sztem mindenkinek, ez csak a kötözködési faktor volt és nem akadt hirtelen más amit sokan használnak. :roll_eyes:

  24. Avatar for Czo Czo says:

    En arra utaltam az elobb, hogy azok a fejlesztok, akik nem adaptaltak a storeban levo appjukat az iOS 13 kozel 3-4 honapos beta idoszakaban, majd az azota eltelt idoben sem, azok barmilyen mas aljassagra is kepesek. Mindenki, akit kicsit is erdekelt, adott ki olyan verziot, ami stabilan megy iOS 13 alatt (az most lenyegtelen, hogy ezzel elhozta-e a dark modeot, vagy egyeb iOS 13-as ujdonsagot, vagy csak annyirol gondoskodott, hogy mukodjon megfeleloen az alkalmazasa).

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Vágom én, azért is írtam hogy többnyire működnek az időkép meg pláne, csak vmibe bele kellett kötnie és ez akadt hirtelen gondolom. Aki meg nem frissíti az általa kiadottat azt meg valóban el kell kerülni. Én mindig még free app esetében is szoktam nézni mikor és milyen időközönként frissül, pláne ha vmit rendelni szándékozok és ahhoz tartozik pl egy app ami kezeli. Ha nem frissült régóta akkor már necces lehet hogy a közeljövőben nem tudom használni, v más dologba futok bele. Szerencsére a store eléggé rugalmas és ha netán vesz vmit az ember és nem jó, vagy nem azt csinálja amit ígér a leírás akkor rendszerint simán visszaadják a pénzt. Anno kerestem a samu tv-hez használható appot ami kezel dolgokat távolról és kettőt is vettem fizetőset, a kettőből kettő nem adta amit leírt és simán mikopr írtam mi a gond, visszakaptam a lét.

  26. Az app-val ugyan nincs gond de a widget nem igazán működik (5.-6. behuzás után frissűl és van mikor csak fekete kocka jelenik meg) szóval jah van vele gond. Az Apple időjárás widgetjét kell használjam amivel csak egy gond van, hogy baromi sokszor valami indiai helyet rak be. :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for swayze Avatar for satti77 Avatar for kenderson Avatar for zsozso2122 Avatar for farkas63 Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for gunar