fbpx Skip to content

Korábban már írtam egy cikket a Parancsok alkalmazásról, amiben beszámoltam arról, hogy akár magyarul is beszélhetünk Sirihez és felismer minket. Ebben a cikkben egy hasznos parancsot fogok megosztani veletek, amit @kaloczidev készített.

Azt hiszem, a SZÉP kártyát nem kell bemutatom, a cégek előszeretettel használják érthető okokból. Általában a SZÉP kártya iOS alkalmazáson belül szoktuk lekérdezni az egyenleget, illetve erre az OTP weboldalán is lehetőségünk van, nyilván körülményesebben. Mivel webes lekérdezést már a Parancsok alkalmazással is meg lehet tenni, ez további lehetőségeket kínál nekünk.

Az alábbi parancs az OTP webes felületét használva lekérdezi az OTP szép kártya egyenlegét és értesítésként fel is dobja nekünk. Ezt azért tudjuk megtenni, mert weboldal a kártya kombinációjával megadja az adatokat, külön bejelentkezés nem szükséges.

Első körben hozzunk létre a Parancsok alkalmazáson belül bármilyen parancsot, hogy engedélyezhessük a Nem megbízható parancsok opciót, amit megtaláltunk a Beállítások – Parancsok menüpontban!

Ezután az iPhone-on vagy iPaden koppintsunk ide a parancs letöltéséhez. Erre felugrik a Parancsok app, amiben görgessünk le az aljára és kattintsunk a piros gombra, amivel hozzáadjuk a parancsot. A következő lépésben adjuk meg a telekódunkat és kártyánk utolsó 8 számjegyét, ahogyan az az alábbi képen is látható:

OTP szép kártya parancs

Ezután futtassuk a parancsot, amiben még néhány engedélyt meg kell adnunk neki, köztük a weboldal böngészést és az értesítést. Amennyiben szeretnénk, berakhatjuk a widgetek közé is, bár ebben az esetben érdemes átírni, hogy értesítés helyett megjelenítés legyen:

SZÉP kártya parancsok widget

Természetesen a fenti parancsot többször is hozzáadhatjuk, így a családunk többi tagjának a SZÉP kártyáját is lekérdezhetjük anélkül, hogy az OTP alkalmazásában át kellene írnunk a belépési kódokat. Sirihez egyébként csak állítsuk át az adott parancs nevét, akár magyarra, majd pedig használjuk a Hey Siri, “parancs neve”-t.

A közösségi oldalunkon létrehoztunk egy parancsokkal foglalkozó bejegyzést, érdemes körbenézni ott is, illetve ha van olyan parancs, ami hasznos lehet másoknak is, kérjük, oszd meg ott velünk!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.