iPhone 11 Pro, mint profi kamera a Carfection új videójában

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A CNET felkérte a főként autókkal foglalkozó leányvállalatát, a Carfection-t hogy készítsenek egy videót kizárólag iPhone 11 Pro használatával.

A Carfection elvállalta a megbízást és kivonult az angliai New Forest Nemzeti Parkba, hogy a Ford Mustang Bullitt-ről készítsenek egy videót az Apple legújabb telefonjával.

Nem ez az első alkalom, hogy az iPhone 11 Pro kameráját kihívás elé állítják, legutóbb például egy Canon DSLR fényképezőgéppel mérték össze.

A Carfection egyébként nem egy olyan csapat, akik csak úgy „vlogolgatnak”, vizuális stílusukért már számtalan díjat is nyertek és általában Panasonic GH5-tel vagy akár Sony FS7-tel videóznak.

Ennek ellenére ezt sikerült kihozniuk az iPhone 11 Pro-ból:

Producerük, Charlie Rose adott véleményt az iPhone 11 Pro kamerájáról, melyben azt emelte ki, hogy a telefon jó fényviszonyok közt kiváló felvételeket készít, de ha egy kicsit több az árnyék, észrevehető, hogy csak egy telefon.

A kocsiról készült anyagnál, például ahol a Mustang a mi kocsink mögött ment, a dinamikatartomány hihetetlen, ahhoz képest, hogy egy telefon kamerájáról van szó. De amint közelebb mentünk, az árnyékokban lévő részleteken a zaj és a zajszűrés hatásai azonnal észrevehetők lettek.

Emellett nem is kapod meg azt a mélységélességet, amit egy nagyobb érzékelővel és objektívvel el tudsz érni. Ez már elárulja, hogy egy iPhone-nal forgattál. Sokkal nehezebb vele „mozis” hatást elérni.

Rose kitért még arra is, hogy a forgatáshoz a FiLMiC Pro alkalmazást használták, mivel az adott lehetőséget az ISO, fehéregyensúly, rekeszérték és fókusz kézi állítására is.

Filmic Pro-Video Camera
 • Filmic Pro-Video Camera
 • Méret: 205.25 MB | Verzió: 7.1
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

A fentebb említett hátrányok miatt azonban csak B-tervként tudná elképzelni az iPhone 11 Pro használatát forgatásokon:

Jelenleg nem érzem úgy, hogy rendszeresen használnánk forgatásokon. Ha súlyos meghibásodásaink lennének, akkor választanám B-tervnek. Semmiképp sem tudja leváltani a drágább, nagyobb szenzoros kamerákat. De nem is hiszem, hogy valaha is lesz olyan telefon, hacsak nem adnak ki egyet, aminek a hátlapján óriási szenzor van, ami megadja a videó mélységét.

Amennyiben az is érdekel, hogy a videót hogyan is készítették, ezt is nézd meg:

Neked hogy tetszett a Carfection videója? Szerinted is lemarad egy profi kamerához képest az iPhone 11 Pro?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Agent_H says:

  " iPhone 11 Pro, mint profi kamera a Carfection új videójában"
  Valótlan állítás! Soha nem volt és nem is lesz profi kamera!

  “Semmiképp sem tudja leváltani a drágább, nagyobb szenzoros kamerákat. De nem is hiszem, hogy valaha is lesz olyan telefon, hacsak nem adnak ki egyet, aminek a hátlapján óriási szenzor van, ami megadja a videó mélységét.”
  Ugyanez a fotózásra is igaz…

  Tök jók ezek, ha nincs nálam más csak egy telefon és gyorsan le kell fotóznom valamit.

 2. Jadeye says:

  de hát ez nem egy valótlan állítás, a Carfection csapata tényleg úgy használta, mint egy profi kamerát, hogy lássák, mire képes.

 3. Agent_H says:

  OK, akkor csak nem úgy értettem ahogy te értetted :).

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!