Megjelent a watchOS 6.1 – Series 1 és Series 2, illetve AirPods Pro támogatás

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majdnem napra pontosan egy hónappal a watchOS 6.0.1 megjelenése után az Apple ma este 6-kor kiadta a watchOS 6.1-es frissítést, ami több hibát is javít.

A frissítés részletei nem mondanak szinte semmit, viszont fontos hír, hogy ezzel végre elérhetővé vált a watchOS 6 a Series 1-es és Series 2-es órákra is, amelyek eddig nem voltak frissíthetőek.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 6.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja – ezt eredetileg angolul teszi, mert magyarra nem is fordították le, de mi megtettük helyettük:

A watchOS 6.1 támogatást biztosít az AirPods Próhoz, valamint fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz. Ez a frissítés lehetővé teszi a watchOS 6 használatát Apple Watch Series 1-en és Series 2-n.

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit a watchOS 6 óta már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban – de ez utóbbi értelemszerűen csak a már eleve watchOS 6-ot futtató Series 3-as és újabb órák esetén működik, a még watchOS 5-ön lévő Series 1 és Series 2 esetén nem.

A watchOS 6.1 buildje 17S84.

És ha az iPhone-omon nem iOS 13 fut?

Ha az iPhone-on nem az iOS 13 valamely verziója fut, akkor az Apple Watch nem frissíthető watchOS 6-ra, mert annak a működéséhez az iOS 13 a feltétel, ahogyan azt már a watchOS 6 megjelenéséről szóló cikkünkben is leírtuk korábban.

Ebben az esetben az ilyen órán a watchOS 5.3.3 jelenik meg frissítésként.

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 6-ról szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 6 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Most akkor lehet vagy nem lehet széria 1 re fel rakni?

 2. Czo says:

  Miert ne lehetne? Sehol nem irja senki, hogy nem lehet.

 3. Jadeye says:

  ezzel végre elérhetővé vált a watchOS 6 a Series 1-es és Series 2-es órákra is, amelyek eddig nem voltak frissíthetőek

 4. Sicc says:

  Sajnos csak 5.3.3-at tölti az S2-re.
  6.1-el kezdte a frissítést, közben váltott 5.3.3-ra.

 5. Nálam S2-re hasít lefelé a 6.1.

  @Jadeye beelőzött.

 6. Jadeye says:

  ha az órával párosított iPhone-on nem iOS 13 van, akkor nem lesz az órádon watchOS 6, hiszen a watchOS 6-hoz iOS 13 kell.

 7. Gyönyörű gyerekek de nem ad fel lehetőséget arra hogy frissítse mert azt írja ahogy a 4.3.2 a napra kész software. Akkor hogyan tovább?

 8. nekem egybol felment… de mi uj egy s2-n?

 9. Hacsi says:

  Es milyen Watchod van? A telon milyen iOS?

 10. Ha tényleg a 4.3.2-es verziót mutatja neki és egyéb hiba nem csúszott a számításba, akkor Series 0 és azon nem is lesz támogatott a 6-os, főleg, hogy már az watchOS 5-t sem kapta meg.

  Összedobtam egy ilyen oldalt, hogy megnézhessétek melyik óra melyik watchOS verziókkal kompatibilis. Az iPhone is hamarosan érkezik.

  https://burgatshow.com/apple/watch.html

  Ha adathiba van, nyugodtan szóljatok.

 11. Hacsi says:

  Ezért kérdeztem én is :smiley:

 12. sziasztok!

  mielott elmentem itthonról reggel, elkezdtem a letöltést, mondom ha hazajövök ugy is folytatja. mar 3 oraja ‘szüneteltetve’, azt irja majd akkor folytatja, ha wifi-n lesz. hat de wifi-n van az ora is, telo is, es kapcsolódnak is egymáshoz. telefont mar ujrainditottam, de semmi.

 13. Tedd töltőre az órát. Az is kell!

 14. az is megvan. frissitettem mar, miota megvan, de ilyen meg nem volt

 15. Van pár új számlap, számológép és menstruációs app, illetve barátok keresése. Én kb ennyit vettem észre.

 16. meg a zene ikonja valtozott(?)

 17. Sziasztok, telon 13.2 fut, watch s2-ön 6.1, de több alkalmazás pl viber, messenger revolut stb nem elérhető, folyton megjelenik az elérhető alkalmazások között, de nem rámegyek a telepítésre és nem történik semmi… (üzeneteket, értesítéséket megkapom, de órán nem tudok egyes alkalmazást megnyitni) mi lehet a gond?

 18. Indítsd újra az órát. Ha nem javul meg, akkor a telefont is…

 19. Utolsó ötletem az újrapárosítás.

 20. A kérdésem hogy ilyen esetben elvesznek a watch beállításai?

 21. Köszi az újra párosítás megoldotta a problémát!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!