Nagyon fontos az iPhone 5 frissítése iOS 10.3.4-re még november 3. előtt

Az Apple még július 22-én adta ki a régebbi készülékekre az iOS 9.3.6-ot és az iOS 10.3.4-et, amelyek egy, a GPS-rendszer működéséből adódó problémát küszöbölnek ki.

Az érintett készülékek közül az iPhone 5 esetén kifejezetten fontos a frissítés, mert a GPS-időátfordulás időpontja, magyar idő szerint 2019. november 3. 01:00 után azon nem működne még az internet sem. Nézzük, mit ír erről az Apple!

2019. november 3-án 00:00 (UTC) óra előtt iPhone 5 készülékén végre kell hajtania egy iOS-frissítést, hogy továbbra is pontosan működjön a GPS-helymeghatározás, és használni tudja az olyan funkciókat, amelyekhez szükség van a pontos dátumra és időre – ilyen például az App Store, az iCloud, az e-mailezés és az internetes böngészés. Erre a GPS-időátfordulási probléma miatt van szükség, amely 2019. április 6-tól érinti más gyártók GPS-kompatibilis termékeit. A probléma 2019. november 3. 00:00 (UTC) óráig nem érinti a fenti Apple-készülékeket.

A készülék szoftverének frissítése

Érdemes mindig a legfrissebb operációs rendszert használni az iPhone-on. Ha iPhone 5 készüléke van, különösen fontos, hogy november 3. előtt vezeték nélkül vagy számítógép segítségével frissítse a készüléket, hogy továbbra is pontosan működjön a GPS-helymeghatározás, és használni tudja az olyan funkciókat, amelyekhez szükség van a pontos dátumra és időre – ilyen például az App Store, az iCloud, az e-mailezés és az internetes böngészés.

Ha 2019. november 3-ig nem frissít iPhone 5 készülékén, Mac vagy PC segítségével biztonsági mentést és visszaállítást kell végrehajtania a frissítéshez, mivel a vezeték nélküli szoftverfrissítés és az iCloudos biztonsági mentés nem fog működni.

A készüléken futó iOS-verzió ellenőrzése

Az iPhone 5 frissítése után ellenőrizze, hogy a készülék frissítése sikeresen megtörtént-e:

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást.
 2. Koppintson az Általános menüpontra, majd az Infó elemre.
 3. Nézze meg a Szoftververzió szó melletti számot.

A frissített szoftver verziószámának 10.3.4-nek kell lennie.

További információk

Olvassa el, hogyan érinti a probléma a többi iPhone- és iPad-modellt.

Ha frissítette készülékét, és továbbra is problémákat tapasztal, tekintse meg a következő cikkeket:

Érdemes az iPhone 5 készüléket ennél korábban frissíteni (a helyi idő szerint). A timeanddate.com weboldalon található térkép segítségével meghatározhatja a UTC és a saját időzónája közötti különbséget.

Magyarországon tehát mindez hajnali 1 órára fog esni.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. troy says:

  @Jadeye Jól értelmezem a cikkben lévő linkelt apple-s oldalon írottak alapján, hogy az Iphone 6s IOS 9.3.1 verzióval rendelkező telefont nem érinti ez a GPS-pontos idő mizéria és maradhat rajta ez a rendszer?

 2. Czo says:

  A 6s egy jelenleg is tamogatott keszulek. Ha erinti is (ehhez vegig kellene olvasni a kesobbi verziok changelogjait), egy kesobbi frissitesben javitasra kerult.

 3. Jadeye says:

  szerintem a 6s iOS 9.3.1-gyel ugyanúgy érintett, de mivel azt tudod frissíteni még az iOS 13 legfrissebb verziójára is, így az rá a megoldás.

 4. gunar says:

  Ez komoly, hogy 4 éve nem frissíted?

 5. troy says:

  Persze, hogy komoly! Minek frissítettem volna? Tökéletesen döccenőmentesen megy a rendszer. A gyári appokon kívül van rajta vagy 16 app, amiket még az első időkben raktam rá és mind frankón működik. Azokat frissítgettem, amíg támogatták az IOS 9-et. Játszani egyáltalán nem játszok vele, a sok csilivilibizzbazz időelcsesző app meg nem érdekel, épp eleget bámulok állandóan kijelzőket.

 6. troy says:

  Hát az kár lenne. Én ebben az első és a táblázat alatti mondatokban bízom:
  “…2012-ben és korábban bevezetett iPhone- és iPad-modellen frissíteni kell…”
  “A probléma nem érinti az iPod touch készülékeket és a csak Wi-Fi-s iPad-modelleket, valamint a fenti listában szereplőknél újabb iOS-készülékeket.”
  A 6s 2015-ös modell.

 7. Jadeye says:

  ez így valóban logikusnak tűnik, de teljesen egyértelműen november 3-án ki fog derülni.

 8. Bár nekem fél évvel fiatalabb az SE-m, de 9.3.5 van rajta azóta is. Köszöni szépen, jól érzi magát.
  i4-en meg 4.3.3 “fut”, már amikor bekapcsolom.
  X az egyetlen, amin az aktuális főverzió megy.

 9. gunar says:

  No comment!
  Nálunk a párom SE-jén az aktuális public beta fut mindig, az Xs-en pedig a developer beta és teljesen jól elvannak, nem hinném hogy a régi “mohalepte” IOS-ekkel gyorsabb lenne annyival, hogy megérje azon tartani, ha lassú lesz akkor csere, egy iphone mindig eladható. De ugye sokan elhiszik hogy direkt lassítás megy, ahogy azt is hogy a föld is lapos. :grinning:

 10. troy says:

  Jelentem szépen működik a 6S továbbra is a 9.3.1-el, pontosabban nem rosszabbak és nem jobbak, mint a dátum előtt a szóban forgó funkciók.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!