fbpx Skip to content

Az iOS 13 hivatalos verziója szeptember 19-én érkezett, és azóta már több frissítés érkezett hozzá.

Az Apple el is készítette az első statisztikát arról, hogy jelenleg hány támogatott eszközön fut a legújabb operációs rendszer, erről számolt be a 9to5Mac.

Az Apple szerint az elmúlt négy évben piacra dobott iPhone-ok 55%-án az iOS 13, 38%-án az iOS 12, a fennmaradó 7%-on pedig az iOS régebbi verziója fut. Ha idesoroljuk az összes iPhone-t, akkor az eszközök 50%-án iOS 13 található, 41%-án az iOS 12, míg 9%-án az iOS korábbi verziója.

Az Apple az iPadOS statisztikáját is elkészítette, ami szerint az elmúlt négy évben megjelent összes iPad 41%-án már az iPadOS 13 fut, 51%-án az iOS 12, 13%-án pedig az iOS korábbi verziója.

Az iOS 13 és az iPadOS 13 kiadási ciklusa meglehetősen eltér attól, ami egy évvel ezelőtt az iOS 12 esetén volt tapasztalható. Az Apple ugyanis idén már kiadta az iOS 13.1, az iOS 13.1.1, az iOS 13.1.2 és iOS 13.1.3 verziókat is, amelyek többségében hibajavításokat tartalmaztak, hiszen több visszajelzés is érkezett az operációs rendszer megjelenését követően, hogy bizony több probléma is van az új verzióval.

Talán nem is olyan meglepő az, hogy az iOS 13 már a támogatott iPhone-ok felén telepítve van, hiszen az Apple mindig is híres volt arról, hogy jóval régebbi készülékeket is támogatja a legfrissebb rendszerrel. Az Apple jelenleg az iOS 13.2 béta tesztelését végzi, ami többek között a Unicode szabvány frissülése miatt új emojikat és különféle egyéb változásokat tartalmaz majd.

Te frissítettél már az iOS 13-ra?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Nekem 8 Plus-on eddig jól fut. Nincs vele gondom, egyedül az akksi idő lett rosszabb a 12-höz képest, de ott is folyamatosan ingadozott.
  Remélhetőleg hamarosan megjön a 11 Pro-m, hogy azon is kipróbáljam :slight_smile:

 2. Hello!
  A kurzor mozgatásánál az eddigi nagyítót vissza lehet szerezni ? Így nem látom hova böktem…

 3. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

  Ha rajtam múlna menne vissza a 12 mert azon legalább volt térerő :smiley:

 4. Senki nem a tartalomban mozgatja a kurzort már hanem a szóköz hosszan lenttartásával így sokkal könnyebb. (vagy ha 3d touchos a telód akkor akármelyik betű erős nyomásával)
  De szerintem a nagyító már nem hozható vissza.

 5. Köszi! Ezt nem tudtam :blush:

 6. Úgy könnyű elérni az 50%-ot ilyen rövid idő alatt, hogy engedély nélkül települ, mint régen. Én majom módon azonnal felraktam X-re, de a hibák után úgy döntöttem, hogy feleségem telefonjára megvárjuk a javított verziót. Felháborodva tapasztaltam, hogy annak ellenére, hogy az auto frissítés ki van kapcsolva, egyik reggelre feltelepült a 8-ra. Az iPadjére csak azért nem, mert nem volt töltőn, de letöltődött, és sunyin várt a töltőre…
  Egyébként amikor először tapasztaltam a hibákat, felhívtam a support-ot, ahol keményen tagadták, hogy náluk van a baj, és rádumáltak, hogy rakjam újra a telefont. Jól megszívattak: buktam egy csomó cégben használt app beállítását, pötyöghetem újra, buktam a levelezést, régi saját szerkesztésű csengőhangokat, stb.
  Ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám levadászni az iPadről a csengőhangjaimat (ott még megvannak) nagyon hálás lennék. A Finderes szinkronban nem látom őket…

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem települ engedély nélkül, az automatikus frissítést külön engedélyezni kellett előtte. letöltődni letöltődhet, de a telepítés ilyenkor nem mehet végbe magától, külön rá kell kérdezzen.

  az iPaden lévő hangokat szerintem az iMazing le tudja menteni.

 8. Hát, lehet hogy reggel félálomban rányomott az engedélyezésre, amikor csörgött a vekker… kicsi az esélye, de megkérdezem.
  A hangos tippet köszönöm, letöltöm és kipróbálom este.

 9. Csak nekem hiányzik nagyon a 3D Touch?

  Szomorú hogy az Apple az IOS 13-mal kivette azokból a készülékekből is ezt a lehetőséget, amik eddig tudták…

 10. Avatar for rXc rXc says:

  Nem csak hogy kivették, de alaposan meg is indokolták.
  Mert csak. Úgy Apple módon… :roll_eyes:

 11. Avatar for Czo Czo says:

  3D Touch kepes eszkozom van es ugyonugy van 3D Touch. Neked hol tunt el, ahol eddig volt?

 12. Ő az “erősnyomás” forcetouchra gondolt szerintem!

 13. Avatar for Czo Czo says:

  Az meg sohasem volt :slight_smile: az oran van Force Touch, mert ott nincs “pozicio” csak eros nyomas. A telefonon 3D Touch van, ahol nem csak nyomas erosseg, hanem pozicio is van. Nekem az tovabbra is mukodik. Semmi feature nem tunt el.

 14. Szépen körbe lehet magyarázni, de lényegében akkor is kivették a 13ból! :grinning:
  Nekem egyáltalán nem hiányzik, mert azok a menük amik előjönnek a főképernyőn, én sosem használtam, most meg ezzel a több ideig kell rajta hagyni az ujjam gyorsabb is szerintem.
  Bár ha azt nézem a billentyűzeten ténylegesen csak egy erősebb nyomásra tudom használni a “kurzort” vagy hogy nevezzem. Azt nem lehet egy hosszúnyomással kiváltani!

  Ami eddig nem tűnt fel, csak ahogy olvaslak titeket az az, hogy eltűnt a nagyító. Én szerettem, de végülis azt sem használtam igazán max SE-n meg 5S-en ahol még lehet értelme is volt.

 15. Avatar for Czo Czo says:

  Mindenhol benne maradt, ami extra, hogy olyan eszkozokon is elerhetoek ezek a featurek, amelyekben nincs benne a hardver. Ahol nincs hardver, ott long-tap szukseges (2-3 masodperc), ahol van hardver, ott erosnyomas segitsegevel azonnal triggerelheted a funkciot.

  Nekem mukodik longtapra is a kurzormozgatas. A nagyito tenyleg eltunt, cserebe a kurzor most megfoghato mint Androidon.

 16. Igazad van! Most kipróbáltam és tényleg ha erősen nyomom nem kell várni a hosszú érintés latencyjére!
  Csak így az app törlés vált lassabbá.
  Jobb volt ez a régi szerintem, mert jobban el volt különítve a törléstől, de így legalább a SE is tudja!
  De végülis mostmár nem értem akkor ezt a sok sírást ez a téma körül.

  Egyébként az újabb iPhoneok közül melyik nem tudja hardveresen? és amelyik nem tudja az csak azért nem, mert szoftveresen is ki lehet váltani vagy technikai akadály volt? Esetleg spórolás miatt hagyják ki belőle?

  Nekem nem működik hosszúérintésre a kurzor mozgatás, csak erősnyomásra 6S-el. A legújabb iOS van fent, de majd megnézem 7-en lehet e.

  Ezt a megfogás funkciót sem ismertem, vettem észre, szóval köszönöm, hogy leírtad!

  Edit:
  Megnéztem iPhone 7-en sem lehet hosszúerintessel mozgatni a kurzort, csak erősnyomással!

 17. A bubit nem sajnálom, nekem jó, ha 10-ből 5-ször azt csinálta amit szerettem volna.
  mtomi95:
  A 3D tuch pedig szerintem maradt. (X van)

 18. Csak nekem nem működik a “Hey Siri” és a Diktálás funkció ??
  A Siri akkor sem működik ha a bekapcsoló gombot nyomom hosszan… hallgat… de nem ismeri fel a hangom… mintha a mikrofonnal lenne gond. csináltam hangfelvételt és videót is. van hang. nem tudom mi lehet a gond.
  A diktálás is ugyan úgy. nem szürke a mikrofon jel de nem megy.

 19. Nekem működik mindegyikkel!

 20. A kurzor mozgatás erősnyomás esetén a klaviatúrán bárhol nyomva, hosszú érintéssel viszont csak a szóközről indítva működik.

 21. Én semmit nem veszek észre ebből a akku töltés optiamalizálós dologból! Valahol ez látszik, hogy miként teszi a dolgát? Természetesen engedélyezve van!

 22. Köszi. De ez volt az első amiket megnéztem. Nem működik.

 23. Nekem 6s volt 4 évig és még mindig erősen nyomom a 11 kijelzőjét, ha 3d toucholni akarok :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for rXc Avatar for Ogre23 Avatar for ApplePen Avatar for Szifon Avatar for heimtamas Avatar for BKATG93 Avatar for baloghadam74 Avatar for martonv Avatar for totopad Avatar for mtomi95 Avatar for farkas63 Avatar for egycsavo Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye