fbpx Skip to content

Az iOS 13 megjelenése óta elég sokan futottak bele abba, hogy például egy hívás után a készülék eldobja a hálózatot, szakadozik a mobilinternet, nem elérhetőek, nem tudnak telefonálni, és még sorolhatnánk.

A visszajelzések alapján ez a hiba valamiért elsősorban a magyarországi szolgáltatók ügyfeleit érinti, de nagyon elvétve hallottunk más, külföldi eseteket is, illetve hogy az itthoni előfizető a határ másik oldalára átutazva problémamentesen tudja használni a készülékét a külföldi szolgáltató hálózatán. Ebben a cikkünkben szeretnénk felmérni az érintetteket, hogy utána az eredményekkel meg tudjuk keresni a hazai szolgáltatókat, és állásfoglalást tudjunk kérni tőlük, mi várható ezzel kapcsolatban. Kérjük, szavazz, oszd meg ezt a cikket az ismerőseiddel, és kérd őket is erre!

Ameddig az Apple még aláírta az iOS 12-t, addig azt tanácsoltuk az érintetteknek, hogy állítsák azt vissza, és várjanak az iOS 13-ra való frissítéssel, amíg az Apple ezt nem orvosolja. Az iOS 12 aláírási ablakának bezárultával pedig jelenleg az egyetlen opció a 4G letiltása, de ez sem mindenkinek oldja meg a hibát sajnos.

Kérjük, válaszolj az alábbi kérdéseinkre!

[totalpoll id=”115312″]

[totalpoll id=”115319″]

[totalpoll id=”115322″]

[totalpoll id=”115324″]

[totalpoll id=”115327″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Visszajelzés a formmal kapcsolatban:

    Ha nem dobja el a hívásokat, akkor a többi kérdésre is vártok választ?
    pl.:
    “Milyen iPhone-nal tapasztalod ezt az iOS 13 esetén? (Többet is megjelölhetsz!)”
    “Melyik magyarországi szolgáltatónál tapasztalod ezt? (Többet is megjelölhetsz!)”

    Szolgáltatóválasztós kérdésnél csak egyet lehet választani, hiába írtátok, hogy többet is lehet!

    “Aktív az előfizetéseden a VoLTE?”
    Ide elférne egy “Nem tudom” opció, ha már az első kérdésnél van ilyen.

  2. Sziasztok!

    Én két kártyás módban használom az xs maxom (telekom mindkettő és mindkettőn megy a volte) és inkább azt tapasztalom, hogy néha nincs mobilnetem, illetve az sms-eket is csak késve kapom meg és a sokszor kapok nem fogadott hívásról sms, mert valamelyik számom épp nem elérhető, viszont mindkettőn van térerő mindig. Mindezt Debrecenben tapasztalom és a belvárosi részen, tehát lefedettségi problémám sincs.

  3. Az itt adott válaszokat összekapcsoljátok egymással? (meg tudod-e mondani, hogy az elsőre igen-nel válaszolók milyen választ adtak a másodikra), illetve ha az elsőnél nem a válaszom, akkor válaszoljak egyáltalán a többire? Mert ha az egyes személyek válaszait nem kötitek össze akkor ebből nem fog látszódni értelmezhető adat.

  4. Nekem is ugyan ezt csinálja a két kártyás módba. Szintén Telekom mindkét sim. Egy üzleti és egy magánszemélyes. térerő van. Érd környékén. Iphone XS maxon is és most a 11 pro maxon is ezt csinálja. Ha kikapcsolom az E-simet, akkor kitünő.

  5. data-max-selection=“1” még mindig nem segít az egynél több válasz megadásán a “Melyik magyarországi szolgáltatónál tapasztalod ezt? (Többet is megjelölhetsz!)” kérdés esetén.

  6. Avatar for Czo Czo says:

    En azt mondanam, hogy a kerdeses idoben aktiv az egyik SIM es akkor a masik nem hasznalhato. A jelenseg majd akkor fog megszunni, ha Dual-Standby helyett Dual-Active keszulekre valtanak a ketto kartyat hasznalok.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Vikitorony: javítva, már ki tudsz választani többet is.

    @Fricy78: valószínűleg az is ugyanehhez a hibához kapcsolódik.

    @Zakika_123: nem kapcsoljuk össze. ez csak egy egyszerű felmérés, amiből annyi fog látszani, hogy a válaszadók hány százalékát érinti, és akiket érint, azok milyen készülékekkel és melyik szolgáltatóknál tapasztalják ezt. azt már majd az adott szolgáltatóknak kell kisakkozni, hogy náluk mi okozza ezt, és miért.

  8. Ezt pont nem fogod belőle látni, mivel azok akik válaszoltak a második kérdésre nem tudod hogy mit válaszoltak az elsőre.

    Első kérdésre: 288 igen
    Második kérdésre megjelölt készülékek száma: 476 darab
    Azok is válaszoltak a másodikra akik az elsőre nemmel válaszoltak. Látom mostmár van nem tapasztalom opció is, ez mintha előbb még nem lett volna, de ettől függetlenül ebből nem lehet érdemi következtetést levonni

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a második kérdés eleve azt kérdezi, hogy milyen készülékkel tapasztalod, így akik ennek ellenére válaszoltak rá, azok nem olvasták el a kérdést. ezzel nem tudunk mit tenni, hiszen logikusnak kellene lennie, hogy ha a kérdés az, hogy mivel tapasztalod, de te nem tapasztalod, akkor nem válaszolsz a kérdésre – és emiatt épp az is belezavar a számokba, hogy muszáj volt odatenni, hogy “nem tapasztalom”.

    amellett azt se felejtsd el, hogy van, aki nem csak egy készüléket használ, emiatt is több lehet a megjelölt készülékek száma.

  10. Ez a halozat/hivas eldobasi hiba nem szolgaltatonal keresendo hiba lesz. 2 napja vittem vissza cserere egy ip 11 pro-t, hivas eldobas vegett Szlovakiai O2 szolgaltatonal. Masik ip 11 pro max ugyanennel a szolgaltatonal hibatlanul mukodik. Nalam 3-5mp utan eldobta a hivast, hasznalhatatlan volt telefonalasra. Most varom hogy mit allapit meg a szerviz, mivel nem csereltek rogton a 6 napos telefont. Sajnos ahogy olvasgatom az Apple Community forumot, nagyon sok felhasznalonak komoly problemaja van ios 13 ota. Eleg rossz fenyt vet ez a cegre. Nalam az apple tv 4k is bugos tvos 13 ota. Folyamatosan elveszti a kapcsolatot a taviranyitoval, akadozo menurendszer, kieso aplikaciok. Szomoru hogy az ember kiad ennyi penzt egy telefonert, es meg az alapveto funkciot sem lehet hasznalni, ami a telefonalas lenne.

  11. Avatar for nord nord says:

    Gyerekek, ezt a felmérést újra meg kéne csinálni, mert így, ebben a formában érthetetlen, értékelhetetlen. Ha a matek nem adja ki, akkor az nem a kitöltők, hanem a rosszul megírt kérdések hibája.

    • Az első kérdésnél a szavazók 47%-a nem találkozott a problémával.
    • A harmadiknál már csak 12%…
    • Az utolsónál meg felmegy 16%-ra.

    Kezdjétek újra! :wink:

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pont ezt írtam fentebb, hogy a “nem tapasztalom” válaszlehetőség az olyan kérdéseknél értelmetlen, amelyeket eleve meg sem kellene válaszoljanak azok, akik nem tapasztalják.

    az alap kérdésen viszont mindez nem változtat, tehát hogy valaki tapasztalja-e vagy sem. a többi már csak részlet.

  13. Feleségem x-én sokszor nem tudott hívást fogadni, később jöttek meg az értesítő sms-k. Elvittem garanciális szervízbe, ahonnan visszaküldték, hogy jó. Csak szoftvert frissítettek rajt, viszont azóta jól működik.

  14. Köszi az oldal szerkesztőinek, jó ötlet volt a részetekről ez a felmérés :+1:

  15. nekem mobilnet nem volt, újraindítással lett (8+)

  16. Avatar for sethi sethi says:

    Frici 78, AppleAtesz próbáljátok ki, hogy csak az egyik kártya van 4G-n. Nekem is ezt csinálta, de amióta csak az a sim van 4G-n amelyről a monilnetet kapja a készülék stabil

  17. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Mi van ha valaki talsztalta de most eppen jo???

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor jelölgesd be aszerint, amikor tapasztaltad.

  19. Sziasztok
    Nem szoktam irogatni de a tokom tele van az iphone nal , tavaly decemberig semmi gondom nem volt vettem egy xr t azota folyamatosan leakadt a halozatrol mobilnet ki vissza es ok,nem tudtam aktivalni az imessage t a telenor kiszamlazott par ezer forint sms dijat a kapott nem kuldott sms ekert. Napokig telefonalgattam a ket kocsog cegnek , hogy a haromszazezer forintos telefont nem tudom hasznalni egymasra mutogattak es igen azt mondtak , hogy ez gyakorlatilag csak nalunk fordul elo. Harom honapig a rohadek applenel volt a telefonom majd vissza kuldtek , hogy valaki elnyirta csavar fejet es nem garis ,barmok az egy honapos telefonba ki nyult volna bele es minek ? Vegul kicsereltek mert nagyon hangos voltam es lass csodat nekem azota semmi bajom?ez , hogy lehet?utalom az androidot de azoknak soha semmi baja nincs,
    A kibaszott frissitesekrol ne beszeljunk amit a sok balfasz tesztel honapokig majd kijon az eredeti es minden egy rakas szar lesz ,a tesztelok mit csinalnak? A nagy akksi frissites ami mindent megold ,ja azota az ipad is es a telefon is hamarabb merul mint elotte.baszodjon meg a tularazott lehuzos kocsog apple

  20. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Mondanám, hogy kissé túlzóak a szavaid de én egy 1.6Millás laptoppal szopok!!! Most azt játszuk, hogy én lehúzom a tápról becsukom ő pedig a logok szerint 5-6 percenként felébred és szépen eszegeti az aksit… Minden létező dolgot kikapcsoltam ami felébresztheti de felébred… Elképzelni nem tudom mit f…zt lehet ezzel kezdeni…

  21. Avatar for gusty gusty says:

    Ez bizony kombinációban lett volna érdekes. Én az X-en Telekomnál nem tapasztaltam, a főnököm iPhone 8 + Voda kombóval viszont igen.

  22. Ezt majdnem egy évig elnyomtad magadban? Ha neked már tavaly is volt hálózateldobás problémád akkor az teljesen más dolog volt. Veszek egy új telefont ami rögtön eldobja a hálózatot akkor másnap már vissza is viszem az üzletbe vagy egy hivatalos szervizbe (ami még jobb). Az akksiról meg nem tudok mit mondani, nekem egy készülékem se merül jobban ios 13 óta. Persze vannak apró hibák, nem is kevés de tudok használni mindent tökelétesen. Mivel munkaeszköz nekem is, biztos nem várnék hónapokat egy hibás készülékkel, mondjuk hozzáteszem én minden készüléket apple care±al veszek.

  23. Nem nyomtam el magamban visszavittem es ahogy irtam honapokig szivattak vele. A telenor miatt bekelteton voltam stb
    Ami erdekes , hogy az uj telefonom nak nem eu s toltoje van ,szoval nem tudom melyik piacra keszult …
    A lenyeg , hogy megerdemelnenek egy kurva nagy pofara esest!
    Ja igen a nyolcvanas szamon ahol elvileg segitseget kene adniuk csak agyhalottak vannak! Az akksirol meg annyit hogy 13 ig a 6 s sem merult olyan gyorsan mint most!

  24. Bocs, de tényleg nem jó így az űrlap…

    1. Eldobálja a hálózatot? NEM
    2. Milyen készülékkel tapasztalod EZT?
      Tehát a többi űrlap nem azt kérdezi, hogy a hibát (ha van) mivel tapasztalom, hanem amit az első kérdésre válaszoltam, azt mivel tapasztalom. Én is azt hittem, hogy csináltok típus/szolgáltató statot a problémamentes készülékekről is - de ebben a formában a típus/szolgáltató adatok teljesen valótlanok. Fussunk neki újra szerintem is. (Főleg, hogy az elején nem is lehetett választ megjelölni)
    • több választ nem lehetett megjelölni
  25. Akkoe ennek mi köze az applehöz? A 6s-ben meg mem lehet, hogy már az akksi egyre öregebb??

  26. Igazad van semmi
    Az akksi nem oregebb

  27. nekem mind a 2 kártyán van 4g akkor mit tegyek szerinted?

  28. Avatar for Czo Czo says:

    Az egyiken kapcsold ki. Illetve, ha lehet netezni mind a ketton, akkor allitsd be, hogy mind a ketton netezhet.

  29. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Nincs engedélyezve. a Power Nap

  30. Avatar for pAnk pAnk says:

    “Tehát a többi űrlap nem azt kérdezi, hogy a hibát”

    Akkor olvasd már el újra kérdést…

    Nem gondoltam volna, hogy ennyi embernek vannak szövegértési gondjai.

  31. Nekem is volt hasonló tapasztalatom azzal az extrával, hogy be volt rakva egy neoprén puha tokba ami jól le hőszigetelte és így marhára fel is forrósodott a táskámba. Szerintem ha nem veszem észre időben, akkor lehet kigyulladt volna… Khm…
    Ezek után a következőket tettem:

    1. Unistaltam egy spec magic mouse egérkezelő progit
    2. A táskában mellette tartott egeret kikapcsolom mindig
    3. Nem lecsukom, hanem menüből teszem alvásba
      Azóta nem jelentkezett…
  32. Én most biztos nem fogok nekiállni nyelvészkedni, mert ha a hozzászólásomból nem akarod megérteni a problémát, amit jeleztem, akkor a bővebb magyarázatból sem fogod akarni.
    Nyilván sokkal egyszerűbb azt a pár jószándékú kommentelőt, aki jelezte a félreérthetőséget (meg azt a minimum pár tucat űrlapkitöltőt, aki nem jelezte, de tévesen töltötte ki) leanalfabétázni, mint elfogadni, hogy bizony a kérdés félreérthetően lett feltéve.
    Azt tudom, hogy ha én statisztikai célú adatgyűjtést végzek, akkor az a minimum, hogy a közönség feltételezett ismereteihez/olvasási készségéhez mérten a lehető legegyértelműbben fogalmazom meg a kérdéseket (és válaszlehetőségeket), különben akárhogy hülyézem a kitöltőket, az én statisztikám lesz szar.

  33. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nem arról van szó, hogy akarom vagy sem. Szimplán annyi, hogy amikor “Felmérés az iOS 13-ra való frissítés óta tapasztalható hálózateldobási hibáról” gyűjtenek statisztikát, akkor miért vonatkozna a 2. kérdés másra, hiszen alapvetően a hibával kapcsolatosan kérdeznek.

    Ha csak a kérdéseket olvasom el, akkor még meg is értem, hogy hogyan értheti rosszul valaki, de teljes cikket nem olvassa el hozzá, az véleményem szerint ne álljon neki kérdőíveket kitölteni. Ha mégis akkor előfordulhat, hogy “leanalfabétázzák”.

  34. Ezt én se értem. Nincs hiba, beikszelem, hogy nincs és kész is. De már úgy mondjátok, hogy mintha a Szifon-nak kötelessége lenne segíteni. Az ember a kisujját nyújtja…A célja annyi, hogy hány embernél és melyik szolgáltatónál van hiba.

  35. :smiley: hát úgy látszik ennyi logikája nem mindenkinek van.

  36. És meg tudod mondani hogy hány embernél milyen modellekkel és milyen szolgáltatók hálózatán tapasztalható ez a hiba az adott válaszokból? Nem, nem tudod…

    Lehet azt mondani, hogy kitöltők fele nem tudja értelmezni a kérdőívet, de ettől még nem lesznek használhatóak az eredmények…

  37. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel gyakorlatilag minden készüléktípus érintett, amin iOS 13 fut, mind a három nagy szolgáltató esetén, így effektíve mindegy, hiszen aki a hibát tapasztalja, annak ezt az Apple és a szolgáltatója felé kell jeleznie. ez nem egy reprezentatív felmérés, hanem csak viszonylagosan mutatja meg, hogy mi a helyzetkép.

  38. Miért nem tudod? 3000 olvasóból 1500 nem megy tovább mert nincs hiba. A másik fele tovább megy. Onnantól kezdve az már részletkérdés melyik telefon melyik szolgáltató mert kiderült szinte minden készüléken minden szolgáltatónál, gondolom az csak arra kellett, hogy kizárni a lehetőséget, hogy mondjuk egyik szolgáltatónál működik. Tehát így tovább tudják adni minden szolgáltató és az apple felé, hogy a felhasználók felénél probléma van a szolgáltatással. Teljesen mindegy itt már melyik készülék melyik szolgáltató mert mindegyiknél mindegyik telefon

  39. Avatar for Kukori Kukori says:

    Izé… Az első kérdésetek így hangzik: " Neked eldobálja a hálózatot a készüléked az iOS 13 óta?" A válasz lehetőségek pedig nem azok, hogy igen tapasztalom, vagy hogy nem tapasztalom, hanem, hogy “Igen”, vagy “Nem” illetve van egy “Nem tudom, nem vettem észre” lehetőség is.
    A második kérdésetek meg így hangzik: " Milyen iPhone-nal tapasztalod ezt az iOS 13 esetén? (Többet is megjelölhetsz!)"
    Vagyis értelemszerűen, ha az első kérdésre adott válaszra vonatkoztatja a válaszoló a második kérdésre adandó választ, akkor a válasz helyes, ha bejelöl egy készüléket az is, aki nem tapasztal hálózateldobási hibát. Hiszen azt, hogy a készüléke nem dobja el a hálózatot, azt is az adott készüléken tapasztalja. Mivel ha nem jelentkezik a hiba, az is tapasztalat, a válaszlehetőség pedig csak egy igen, vagy nem, volt az előző kérdés után, tehát mondattanilag a helyes működés tapasztalata alapján vonatkoztatható egy készülékre, amit megjelölhet a helytelen működést nem tapasztaló válaszadó is. Napnál világosabb. Tehát ha csak a hibákra való kihegyezéssel vagytok kíváncsiak erre, akkor másképpen kellene feltenni a kérdést, vagy más válaszlehetőségeket kellene adni, illetve DE, kellene egy nem tapasztaltam egy típusnál sem válaszlehetőség a típus megjelölésre vonatkozó kérdés esetében is.
    És akkor arról még nem is beszéltem, ha valaki kíváncsi az eredményekre, csak akkor láthatja, ha bejelöl ő is valamit és lenyomja a kék gombot a weboldalon. Tehát mindenki, aki szavaz és kíváncsi az eredményekre is, valamit tuti be fog jelölni. Ezt is átgondolhattátok volna.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha nem tapasztalod a hibát, akkor mégis mire válaszolsz a második kérdésnél, ami azt kérdezi, hogy milyen iPhone-nal tapasztalod? ha nem tapasztalod, akkor semmilyennel nem tapasztalod.

    de hát van ilyen válaszlehetőség…

  41. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az fura, mert nekem nincs még ilyen. :smiley: Akkor azóta fejlődtetek?

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    most készítettem a screenshotot. ott van az opció.

  43. Avatar for Kukori Kukori says:

    Akkor túl hamar szavaztam. :smiley: Egyébként nekem nem volt semmi ilyen hiba az X-emen.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for szakonyilaszlo Avatar for Raveman Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for alvariado Avatar for sethi Avatar for gusty Avatar for Kukori Avatar for Fricy78 Avatar for nord Avatar for Zakika_123 Avatar for AppleAtesz Avatar for pAnk Avatar for kamfor69 Avatar for Hacsi Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Visszajelzés a formmal kapcsolatban:

    Ha nem dobja el a hívásokat, akkor a többi kérdésre is vártok választ?
    pl.:
    “Milyen iPhone-nal tapasztalod ezt az iOS 13 esetén? (Többet is megjelölhetsz!)”
    “Melyik magyarországi szolgáltatónál tapasztalod ezt? (Többet is megjelölhetsz!)”

    Szolgáltatóválasztós kérdésnél csak egyet lehet választani, hiába írtátok, hogy többet is lehet!

    “Aktív az előfizetéseden a VoLTE?”
    Ide elférne egy “Nem tudom” opció, ha már az első kérdésnél van ilyen.

  2. Sziasztok!

    Én két kártyás módban használom az xs maxom (telekom mindkettő és mindkettőn megy a volte) és inkább azt tapasztalom, hogy néha nincs mobilnetem, illetve az sms-eket is csak késve kapom meg és a sokszor kapok nem fogadott hívásról sms, mert valamelyik számom épp nem elérhető, viszont mindkettőn van térerő mindig. Mindezt Debrecenben tapasztalom és a belvárosi részen, tehát lefedettségi problémám sincs.

  3. Az itt adott válaszokat összekapcsoljátok egymással? (meg tudod-e mondani, hogy az elsőre igen-nel válaszolók milyen választ adtak a másodikra), illetve ha az elsőnél nem a válaszom, akkor válaszoljak egyáltalán a többire? Mert ha az egyes személyek válaszait nem kötitek össze akkor ebből nem fog látszódni értelmezhető adat.

  4. Nekem is ugyan ezt csinálja a két kártyás módba. Szintén Telekom mindkét sim. Egy üzleti és egy magánszemélyes. térerő van. Érd környékén. Iphone XS maxon is és most a 11 pro maxon is ezt csinálja. Ha kikapcsolom az E-simet, akkor kitünő.

  5. data-max-selection=“1” még mindig nem segít az egynél több válasz megadásán a “Melyik magyarországi szolgáltatónál tapasztalod ezt? (Többet is megjelölhetsz!)” kérdés esetén.

  6. Avatar for Czo Czo says:

    En azt mondanam, hogy a kerdeses idoben aktiv az egyik SIM es akkor a masik nem hasznalhato. A jelenseg majd akkor fog megszunni, ha Dual-Standby helyett Dual-Active keszulekre valtanak a ketto kartyat hasznalok.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Vikitorony: javítva, már ki tudsz választani többet is.

    @Fricy78: valószínűleg az is ugyanehhez a hibához kapcsolódik.

    @Zakika_123: nem kapcsoljuk össze. ez csak egy egyszerű felmérés, amiből annyi fog látszani, hogy a válaszadók hány százalékát érinti, és akiket érint, azok milyen készülékekkel és melyik szolgáltatóknál tapasztalják ezt. azt már majd az adott szolgáltatóknak kell kisakkozni, hogy náluk mi okozza ezt, és miért.

  8. Ezt pont nem fogod belőle látni, mivel azok akik válaszoltak a második kérdésre nem tudod hogy mit válaszoltak az elsőre.

    Első kérdésre: 288 igen
    Második kérdésre megjelölt készülékek száma: 476 darab
    Azok is válaszoltak a másodikra akik az elsőre nemmel válaszoltak. Látom mostmár van nem tapasztalom opció is, ez mintha előbb még nem lett volna, de ettől függetlenül ebből nem lehet érdemi következtetést levonni

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a második kérdés eleve azt kérdezi, hogy milyen készülékkel tapasztalod, így akik ennek ellenére válaszoltak rá, azok nem olvasták el a kérdést. ezzel nem tudunk mit tenni, hiszen logikusnak kellene lennie, hogy ha a kérdés az, hogy mivel tapasztalod, de te nem tapasztalod, akkor nem válaszolsz a kérdésre – és emiatt épp az is belezavar a számokba, hogy muszáj volt odatenni, hogy “nem tapasztalom”.

    amellett azt se felejtsd el, hogy van, aki nem csak egy készüléket használ, emiatt is több lehet a megjelölt készülékek száma.

  10. Ez a halozat/hivas eldobasi hiba nem szolgaltatonal keresendo hiba lesz. 2 napja vittem vissza cserere egy ip 11 pro-t, hivas eldobas vegett Szlovakiai O2 szolgaltatonal. Masik ip 11 pro max ugyanennel a szolgaltatonal hibatlanul mukodik. Nalam 3-5mp utan eldobta a hivast, hasznalhatatlan volt telefonalasra. Most varom hogy mit allapit meg a szerviz, mivel nem csereltek rogton a 6 napos telefont. Sajnos ahogy olvasgatom az Apple Community forumot, nagyon sok felhasznalonak komoly problemaja van ios 13 ota. Eleg rossz fenyt vet ez a cegre. Nalam az apple tv 4k is bugos tvos 13 ota. Folyamatosan elveszti a kapcsolatot a taviranyitoval, akadozo menurendszer, kieso aplikaciok. Szomoru hogy az ember kiad ennyi penzt egy telefonert, es meg az alapveto funkciot sem lehet hasznalni, ami a telefonalas lenne.

  11. Avatar for nord nord says:

    Gyerekek, ezt a felmérést újra meg kéne csinálni, mert így, ebben a formában érthetetlen, értékelhetetlen. Ha a matek nem adja ki, akkor az nem a kitöltők, hanem a rosszul megírt kérdések hibája.

    • Az első kérdésnél a szavazók 47%-a nem találkozott a problémával.
    • A harmadiknál már csak 12%…
    • Az utolsónál meg felmegy 16%-ra.

    Kezdjétek újra! :wink:

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pont ezt írtam fentebb, hogy a “nem tapasztalom” válaszlehetőség az olyan kérdéseknél értelmetlen, amelyeket eleve meg sem kellene válaszoljanak azok, akik nem tapasztalják.

    az alap kérdésen viszont mindez nem változtat, tehát hogy valaki tapasztalja-e vagy sem. a többi már csak részlet.

  13. Feleségem x-én sokszor nem tudott hívást fogadni, később jöttek meg az értesítő sms-k. Elvittem garanciális szervízbe, ahonnan visszaküldték, hogy jó. Csak szoftvert frissítettek rajt, viszont azóta jól működik.

  14. Köszi az oldal szerkesztőinek, jó ötlet volt a részetekről ez a felmérés :+1:

  15. nekem mobilnet nem volt, újraindítással lett (8+)

  16. Avatar for sethi sethi says:

    Frici 78, AppleAtesz próbáljátok ki, hogy csak az egyik kártya van 4G-n. Nekem is ezt csinálta, de amióta csak az a sim van 4G-n amelyről a monilnetet kapja a készülék stabil

  17. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Mi van ha valaki talsztalta de most eppen jo???

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor jelölgesd be aszerint, amikor tapasztaltad.

  19. Sziasztok
    Nem szoktam irogatni de a tokom tele van az iphone nal , tavaly decemberig semmi gondom nem volt vettem egy xr t azota folyamatosan leakadt a halozatrol mobilnet ki vissza es ok,nem tudtam aktivalni az imessage t a telenor kiszamlazott par ezer forint sms dijat a kapott nem kuldott sms ekert. Napokig telefonalgattam a ket kocsog cegnek , hogy a haromszazezer forintos telefont nem tudom hasznalni egymasra mutogattak es igen azt mondtak , hogy ez gyakorlatilag csak nalunk fordul elo. Harom honapig a rohadek applenel volt a telefonom majd vissza kuldtek , hogy valaki elnyirta csavar fejet es nem garis ,barmok az egy honapos telefonba ki nyult volna bele es minek ? Vegul kicsereltek mert nagyon hangos voltam es lass csodat nekem azota semmi bajom?ez , hogy lehet?utalom az androidot de azoknak soha semmi baja nincs,
    A kibaszott frissitesekrol ne beszeljunk amit a sok balfasz tesztel honapokig majd kijon az eredeti es minden egy rakas szar lesz ,a tesztelok mit csinalnak? A nagy akksi frissites ami mindent megold ,ja azota az ipad is es a telefon is hamarabb merul mint elotte.baszodjon meg a tularazott lehuzos kocsog apple

  20. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Mondanám, hogy kissé túlzóak a szavaid de én egy 1.6Millás laptoppal szopok!!! Most azt játszuk, hogy én lehúzom a tápról becsukom ő pedig a logok szerint 5-6 percenként felébred és szépen eszegeti az aksit… Minden létező dolgot kikapcsoltam ami felébresztheti de felébred… Elképzelni nem tudom mit f…zt lehet ezzel kezdeni…

  21. Avatar for gusty gusty says:

    Ez bizony kombinációban lett volna érdekes. Én az X-en Telekomnál nem tapasztaltam, a főnököm iPhone 8 + Voda kombóval viszont igen.

  22. Ezt majdnem egy évig elnyomtad magadban? Ha neked már tavaly is volt hálózateldobás problémád akkor az teljesen más dolog volt. Veszek egy új telefont ami rögtön eldobja a hálózatot akkor másnap már vissza is viszem az üzletbe vagy egy hivatalos szervizbe (ami még jobb). Az akksiról meg nem tudok mit mondani, nekem egy készülékem se merül jobban ios 13 óta. Persze vannak apró hibák, nem is kevés de tudok használni mindent tökelétesen. Mivel munkaeszköz nekem is, biztos nem várnék hónapokat egy hibás készülékkel, mondjuk hozzáteszem én minden készüléket apple care±al veszek.

  23. Nem nyomtam el magamban visszavittem es ahogy irtam honapokig szivattak vele. A telenor miatt bekelteton voltam stb
    Ami erdekes , hogy az uj telefonom nak nem eu s toltoje van ,szoval nem tudom melyik piacra keszult …
    A lenyeg , hogy megerdemelnenek egy kurva nagy pofara esest!
    Ja igen a nyolcvanas szamon ahol elvileg segitseget kene adniuk csak agyhalottak vannak! Az akksirol meg annyit hogy 13 ig a 6 s sem merult olyan gyorsan mint most!

  24. Bocs, de tényleg nem jó így az űrlap…

    1. Eldobálja a hálózatot? NEM
    2. Milyen készülékkel tapasztalod EZT?
      Tehát a többi űrlap nem azt kérdezi, hogy a hibát (ha van) mivel tapasztalom, hanem amit az első kérdésre válaszoltam, azt mivel tapasztalom. Én is azt hittem, hogy csináltok típus/szolgáltató statot a problémamentes készülékekről is - de ebben a formában a típus/szolgáltató adatok teljesen valótlanok. Fussunk neki újra szerintem is. (Főleg, hogy az elején nem is lehetett választ megjelölni)
    • több választ nem lehetett megjelölni
  25. Akkoe ennek mi köze az applehöz? A 6s-ben meg mem lehet, hogy már az akksi egyre öregebb??

  26. Igazad van semmi
    Az akksi nem oregebb

  27. nekem mind a 2 kártyán van 4g akkor mit tegyek szerinted?

  28. Avatar for Czo Czo says:

    Az egyiken kapcsold ki. Illetve, ha lehet netezni mind a ketton, akkor allitsd be, hogy mind a ketton netezhet.

  29. Avatar for Hacsi Hacsi says:

    Nincs engedélyezve. a Power Nap

  30. Avatar for pAnk pAnk says:

    “Tehát a többi űrlap nem azt kérdezi, hogy a hibát”

    Akkor olvasd már el újra kérdést…

    Nem gondoltam volna, hogy ennyi embernek vannak szövegértési gondjai.

  31. Nekem is volt hasonló tapasztalatom azzal az extrával, hogy be volt rakva egy neoprén puha tokba ami jól le hőszigetelte és így marhára fel is forrósodott a táskámba. Szerintem ha nem veszem észre időben, akkor lehet kigyulladt volna… Khm…
    Ezek után a következőket tettem:

    1. Unistaltam egy spec magic mouse egérkezelő progit
    2. A táskában mellette tartott egeret kikapcsolom mindig
    3. Nem lecsukom, hanem menüből teszem alvásba
      Azóta nem jelentkezett…
  32. Én most biztos nem fogok nekiállni nyelvészkedni, mert ha a hozzászólásomból nem akarod megérteni a problémát, amit jeleztem, akkor a bővebb magyarázatból sem fogod akarni.
    Nyilván sokkal egyszerűbb azt a pár jószándékú kommentelőt, aki jelezte a félreérthetőséget (meg azt a minimum pár tucat űrlapkitöltőt, aki nem jelezte, de tévesen töltötte ki) leanalfabétázni, mint elfogadni, hogy bizony a kérdés félreérthetően lett feltéve.
    Azt tudom, hogy ha én statisztikai célú adatgyűjtést végzek, akkor az a minimum, hogy a közönség feltételezett ismereteihez/olvasási készségéhez mérten a lehető legegyértelműbben fogalmazom meg a kérdéseket (és válaszlehetőségeket), különben akárhogy hülyézem a kitöltőket, az én statisztikám lesz szar.

  33. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nem arról van szó, hogy akarom vagy sem. Szimplán annyi, hogy amikor “Felmérés az iOS 13-ra való frissítés óta tapasztalható hálózateldobási hibáról” gyűjtenek statisztikát, akkor miért vonatkozna a 2. kérdés másra, hiszen alapvetően a hibával kapcsolatosan kérdeznek.

    Ha csak a kérdéseket olvasom el, akkor még meg is értem, hogy hogyan értheti rosszul valaki, de teljes cikket nem olvassa el hozzá, az véleményem szerint ne álljon neki kérdőíveket kitölteni. Ha mégis akkor előfordulhat, hogy “leanalfabétázzák”.

  34. Ezt én se értem. Nincs hiba, beikszelem, hogy nincs és kész is. De már úgy mondjátok, hogy mintha a Szifon-nak kötelessége lenne segíteni. Az ember a kisujját nyújtja…A célja annyi, hogy hány embernél és melyik szolgáltatónál van hiba.

  35. :smiley: hát úgy látszik ennyi logikája nem mindenkinek van.

  36. És meg tudod mondani hogy hány embernél milyen modellekkel és milyen szolgáltatók hálózatán tapasztalható ez a hiba az adott válaszokból? Nem, nem tudod…

    Lehet azt mondani, hogy kitöltők fele nem tudja értelmezni a kérdőívet, de ettől még nem lesznek használhatóak az eredmények…

  37. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel gyakorlatilag minden készüléktípus érintett, amin iOS 13 fut, mind a három nagy szolgáltató esetén, így effektíve mindegy, hiszen aki a hibát tapasztalja, annak ezt az Apple és a szolgáltatója felé kell jeleznie. ez nem egy reprezentatív felmérés, hanem csak viszonylagosan mutatja meg, hogy mi a helyzetkép.

  38. Miért nem tudod? 3000 olvasóból 1500 nem megy tovább mert nincs hiba. A másik fele tovább megy. Onnantól kezdve az már részletkérdés melyik telefon melyik szolgáltató mert kiderült szinte minden készüléken minden szolgáltatónál, gondolom az csak arra kellett, hogy kizárni a lehetőséget, hogy mondjuk egyik szolgáltatónál működik. Tehát így tovább tudják adni minden szolgáltató és az apple felé, hogy a felhasználók felénél probléma van a szolgáltatással. Teljesen mindegy itt már melyik készülék melyik szolgáltató mert mindegyiknél mindegyik telefon

  39. Avatar for Kukori Kukori says:

    Izé… Az első kérdésetek így hangzik: " Neked eldobálja a hálózatot a készüléked az iOS 13 óta?" A válasz lehetőségek pedig nem azok, hogy igen tapasztalom, vagy hogy nem tapasztalom, hanem, hogy “Igen”, vagy “Nem” illetve van egy “Nem tudom, nem vettem észre” lehetőség is.
    A második kérdésetek meg így hangzik: " Milyen iPhone-nal tapasztalod ezt az iOS 13 esetén? (Többet is megjelölhetsz!)"
    Vagyis értelemszerűen, ha az első kérdésre adott válaszra vonatkoztatja a válaszoló a második kérdésre adandó választ, akkor a válasz helyes, ha bejelöl egy készüléket az is, aki nem tapasztal hálózateldobási hibát. Hiszen azt, hogy a készüléke nem dobja el a hálózatot, azt is az adott készüléken tapasztalja. Mivel ha nem jelentkezik a hiba, az is tapasztalat, a válaszlehetőség pedig csak egy igen, vagy nem, volt az előző kérdés után, tehát mondattanilag a helyes működés tapasztalata alapján vonatkoztatható egy készülékre, amit megjelölhet a helytelen működést nem tapasztaló válaszadó is. Napnál világosabb. Tehát ha csak a hibákra való kihegyezéssel vagytok kíváncsiak erre, akkor másképpen kellene feltenni a kérdést, vagy más válaszlehetőségeket kellene adni, illetve DE, kellene egy nem tapasztaltam egy típusnál sem válaszlehetőség a típus megjelölésre vonatkozó kérdés esetében is.
    És akkor arról még nem is beszéltem, ha valaki kíváncsi az eredményekre, csak akkor láthatja, ha bejelöl ő is valamit és lenyomja a kék gombot a weboldalon. Tehát mindenki, aki szavaz és kíváncsi az eredményekre is, valamit tuti be fog jelölni. Ezt is átgondolhattátok volna.

  40. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha nem tapasztalod a hibát, akkor mégis mire válaszolsz a második kérdésnél, ami azt kérdezi, hogy milyen iPhone-nal tapasztalod? ha nem tapasztalod, akkor semmilyennel nem tapasztalod.

    de hát van ilyen válaszlehetőség…

  41. Avatar for Kukori Kukori says:

    Az fura, mert nekem nincs még ilyen. :smiley: Akkor azóta fejlődtetek?

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    most készítettem a screenshotot. ott van az opció.

  43. Avatar for Kukori Kukori says:

    Akkor túl hamar szavaztam. :smiley: Egyébként nekem nem volt semmi ilyen hiba az X-emen.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for szakonyilaszlo Avatar for Raveman Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for alvariado Avatar for sethi Avatar for gusty Avatar for Kukori Avatar for Fricy78 Avatar for nord Avatar for Zakika_123 Avatar for AppleAtesz Avatar for pAnk Avatar for kamfor69 Avatar for Hacsi Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin