Elérhető a macOS Catalina GM, azaz a kiadásra szánt változata

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még tegnap este tette elérhetővé az Apple a macOS Catalina GM, azaz kiadásra szánt változatát is, amivel már szinte kézzelfoghatóvá vált az új verzió, és így már a hivatalos megjelenése sem várat sokat magára.

Az új verzió a megszokott módon a Szoftverfrissítés menüpontban telepíthető a már bétát futtató készülékeken, vagy pedig a béta elérést bekapcsoló Beta Access Utility lefuttatása után.

macOS Catalina GM

A GM build verziószáma 19A582a.

Ez a build a már bétát futtató rendszereken macOS Catalina Beta 11-ként jelenik meg, de attól az még ugyanúgy a GM-verzió.

Újdonságok

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a macOS Catalina esetén, vagy most megváltozott a legutóbbi bétához képest, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Ellenőrizd, vannak-e 32 bites alkalmazásaid!

Az Apple még a tavalyi WWDC-n jelentette be, hogy a macOS 10.14 Mojave az utolsó olyan macOS-verzió, amin még futnak majd a 32 bites alkalmazások. Ha tehát ilyen alkalmazásokat használunk, azok mindaddig nem fognak működni a macOS Catalina telepítése után, ameddig a fejlesztőjük ki nem ad hozzájuk egy új verziót, ami már 64 bites.

A jelenleg használt alkalmazásaink esetén az alábbi cikkünkben leírtak alapján lehet ellenőrizni, hogy melyek azok, amelyek 32 bitesek: Így nézheted meg, hogy mely alkalmazásaid nem működnek majd macOS Catalina alatt.

Ezt mindenképpen ellenőrizzük még a macOS Catalina telepítése előtt!

Mikor jelenik meg hivatalosan?

Az Apple mindössze annyit közölt, hogy októberben, de nincs pontos dátum.

Azt nem lehet kijelenteni, hogy a most megjelent GM-verzió lesz majd egy az egyben a hivatalos is, ez majd akkor dől el, ha az Apple kiadja hivatalosan is.

Kérdésem van!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 13-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS esetén itt találod őket, a watchOS 6-ról szólókat meg itt, a tvOS 13-ról készülteket itt, a macOS Catalina kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Zozzy says:

  Kicsit off, de tegnap a Mojavehoz kinyomtak egy 1,2 GB-os kiegészítő frissítést, meg a Safarihoz is.

 2. Czo says:

  Szerintem nem jott tegnap semmi a Mojavehoz sem a Safarihoz.

 3. igen, azok már korábban jöttek (elmúlt 2 hét)

 4. Zozzy says:

  Bocs, de akkor nem írtam volna. Tegnap feldobta délután a Macem, hogy frissítsek, nem emlékszem, de talán azt írta, hogy a 10.14.6.-nak 2. kiegészítését, meg a Safari 13.0.1 verzióját telepítsem. Most ezt a build verzió számot írja a gép: macOS 10.14.6 (18G103), illetve a Safariból is a 13.0.1. van fent.

 5. Czo says:

  Mind a ketto frissites tobb, mint 1 hettel ezelott jelent meg.

 6. Zozzy says:

  Akkor rendben. Nekem most dobta fel. Pedig minden nap használom a Macet.

 7. Jadeye says:

  valószínűleg azért, mert alapértelmezetten csak hetente szokta ellenőrizni a macOS frissítéseket a gép.

 8. Ki tudja az új rendszerből kikerült a Dashboard?

 9. Jadeye says:

  igen. ez már az első bétában sem volt benne.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!